maritbet girişmaritbet
Adell Armatür çevreye destek olmaya çağırıyor

Adell Armatür çevreye destek olmaya çağırıyor

Adell Armatür Teknik İşler Koordinatörü Ahmet Hamdi Topçu, herkesi Lead ve Bream kriterlerine uygun geliştirdikleri çevre dostu ürünleri tercih etmeye ve bu yıldan sonra başlayacak kuraklığa karşı su tasarrufuna çağırdı.

Adell Armatür Teknik İşler Koordinatörü Ahmet Hamdi Topçu,herkesi Lead ve Breamkriterlerine uygun geliştirdikleri çevre dostu ürünleri tercih etmeye ve bu yıldan sonra başlayacak kuraklığa karşı su tasarrufuna çağırdı.

Termostatik Bataryaları ile (İstanbul sanayi Odası) ISO Sürdürülebilir Çevre Dostu Ürün ödüllü alan Adell Armatür, su tasarrufu sağlayacak armatürler ve mekanik tesisat ürünleri geliştiriyor.Özellikle bu yıldan itibaren ıslak yılların biterek kurak yıllara girecek olmamız su tasarrufu sağlayan ürünlerin önemini artırıyor.Adell Armatür Teknik İşler Koordinatörü Ahmet H. Topçu,tüm tüketicileri çevre dostu ürünleri kullanmaya çağırarak şunları söyledi:

Adell Armatür olarak dünyamızın geleceğinin daha güzel olması anlamında üretim süreçlerimizi ve ürünlerimizi geliştirmek çabası içerisindeyiz. Su ve enerji tasarrufu sağlayan yenilikçi ürün geliştirmeyi bir görev olarak kabul ediyoruz. Ürün tercihlerimizi tasarruflu ve yenilikçi ürünlerden yana kullanmalıyız. Suya bakış açımızı değiştirmeliyiz. Su kaynakları geri getirilemeyen, sınırlı miktardaki sosyal ve ekonomik kaynaklardır. Çok büyük tehdit altında olan bu doğal miras olan su küresel ölçekte öncelikli olarak ele alınmalı ve suyu kullanma biçimimizi değiştirmeliyiz. Hepimiz ülkemizin doğasının korunması ve su kaynakları için yapılan çalışmaların yanında yer almalıyız.

Bu amaçla doğru su yönetimi sağlayan, tasarruflu ve yenilikçi ürünleri tavsiye ediyoruz. Bunları şu başlıklarla sıralıyoruz; su tasarrufu sağlayan ürünler,  batarya ve musluklar gurubu ürünler, mekanik tesisat gurubu ürünler, duş sistemleri gurubu, rezervuar ve iç takımları gruplarımızı sayabiliriz.”

Küçük bütçe ile aile boyu büyük tasarruf…

Adell Armatür Teknik İşler Koordinatörü Ahmet H. Topçuayrıca herkesi ucuz ve kullanımı kolay tasarruf kitlerini kullanmaya davet etti. Oldukça kolay değiştirilebilen basit ve ekonomik tasarruf kitleri ve tasarruflu musluk/batarya uçları ile % 70'lere varan tasarruf sağlamak mümkün. Akışı sınırlayan düşük debili perlatörler ile evimizdeki, işyerimizdeki eski lavabo, evye ve banyo bataryalarımızı tasarruflu hale dönüştürebiliriz. Lavabo bataryalarının dakikada 15 litre olan debileri 5 litreye, evye bataryalarının 18/20 litre debisi 7 litreye, banyo duşlarındaki 20 litre olan debiyi ise 9 litreye indirerek, konforumuzdan hiçbir şey kaybetmeden tasarruf etme imkanı bulunmaktadır.

Çok uygun bedelle piyasa sunmakta olduğumuz ürünümüz mevcut batarya ve muslukları değiştirmeden sadece çıkış ucu kısmındaki akışı düzenleyen perlatör dediğimiz parçalarını değiştirererk %70'e yakın tasarruf sağlanabilmektedir.

Düşük debili (akımlı) perlatörler havayı su ile karıştırarak konfordan kısıtlama yapmadan su miktarını azaltmaktadır. Adell tasarruf kitleri, bataryanın, musluğun dakikada 20 litre olan su akış miktarını 5 litre ile sınırlandırabiliyor. Normal lavabolarda 5 litre/dk, mutfak evyelerinde 7 litre/dk, banyo duş sistemlerinde ise 9 litre/dk. su ile sınırlayarak tasarruf sağlayabilmektedir.  Adell tasarruf kiti evdeki lavaboyu, mutfaktaki evye bataryası ve banyodaki duşu küçük bütçe ile tasarruflu hale dönüştürmenin en pratik ve en kolay yolu.

Marketlerde 15 TL-20 TL. Arasında satılan bu kit ile evimizdeki lavabo, evye bataryalarını ve banyo/duş takımını tasarruflu hale getirmiş olabiliriz. Bedelini 1-2 ayda geri kazanabilmektedir.

Musluk Fıskiyeleri

Musluk fıskiyeleri oynar başlıklı ve 2 fonksiyonludur. Lavabo ve evye bataryalarına, musluklarına takılabilmektedir. Suyun debisini azaltır, hızını arttırır.Suyu sıçratmaz. Sağladığı tasarrufla bütçenizin ve cebinizin dostudur. Hava karışımı sağlayan tasarımı, su ve enerjiden %40 -%50 tasarruf sağlar.

Termostatik Banyo, Lavabo ve Evye Bataryaları   

  • Sıcaklık ayarı için israf edilen su miktarını azaltır. Ani sıcaklık değişimlerini önler.
  • Konutlarda suyun %70 banyolarda, duşlarda tüketilmektedir.
  • Termostatik hem konfor sağlarken aynı zamanda %70'lere varan su tasarrufu sağlamaktadır.
  • Su, enerji ve zaman tasarrufu yanında emniyet ve konfor sağlamaktadır.
  • Kısa sürede yatırım bedelini geri döndürmektedir.

Tasarruf edilen suyun önemli bir kısmı sıcak sudur. Dolayısıyla sıcak suyla daha az enerji tüketimi ve daha az C02 salınımı demektir.

Fotoselli Lavabo ve Pisuvar Bataryaları

Benzin istasyonu, Alışveriş merkezleri, Okullar, Hastaneler gibi halka açık yerlerde suyun gereksiz yere akıtıldığı bazende armatürün hiç kapatılmadığı bilinmektedir. Bu sorunlara fotoselli bataryalar çözüm getirmekte ve tasarruf sağlamaktadır. Elektrikli ve pilli modellerini üretebilmekteyiz. Su akış zamanı ve debisi ayarı imkanı ile hijyenik olması yanında su, zaman ve enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Tasarruflu Banyo ve Mutfak Bataryaları

Miks serisi lavabo ve evye bataryaları su tasarrufu sağlayan çift kademeli özel kartuş yapısıyla % 50 su tasarrufu sağlamaktadır.

Herhangi bir batarya dakikada 17-18 litre su akıtırken Adellmiks bataryaları özel kartuşu ile dakikada 7,5 Litre su akıtmaktadır. Yani dakikada 10,5 Litre su tasarrufu sağlamaktadır.Ayrıca ürünlerde kullandığımız özel perlatörler ile su akış miktarı sabitlenerek %50 su tasarrufu sağlanmaktadır.

Zaman Ayarlı Musluklar

Zaman ayarlı batarya ve musluklar genel yapılarda, okullarda, AVM'lerde açmayı tüketicinin hareketiyle başlatıp, kapatmayı otomatik olarak ayarlanan zamana gören bataryalardır. Suyun boşa akıtılmasını, musluğun açığın unutulmasını önleyerek su tasarrufu sağlamaktadır.

Su Basınç Regülâtörü  

ADELL su basınç regülatörü sadece su akışı olduğunda değil tesisattaki musluk ve bataryalar kapalı olduğunda bile basıncı kontrol etmeye devam eder. Apartmanlar, hastaneler, endüstriyel uygulamalar, merkezi ısıtma ve havalandırma sistemleri, sulama pompa ve kanalları, otel ve tatil köylerinde özellikle tercih edilen Adell su basınç regülatörü sağladığı tasarruf yanında pekçok avantajlar sağlamaktadır. Şebekedeki su basıncını ayarlar, tesisattaki basıncı istenilen seviyelere ayarlamaya yarar.  Su ile çalışan çamaşır ve bulaşık makinesi, termosifon, şofben vb. cihazları basınç değişikliğinin oluşturduğu muhtemel hasarlardan koruduğu gibi gereksiz su tüketimini ve gürültüyü de engeller.Katlar arasında su basıncının eşit dağılımını sağlayarak hidroforun çalışma süresini azaltır.

Termostatik Radyatör Vanaları 

İçerisindeki hassas termostat grubu ile oda sıcaklığındaki değişiklikleri algılayarak radyatörden geçen su miktarını değiştirir. Böylelikle ortam sıcaklığı istenilen değerde sabit kalır. %30'a varan enerji tasarrufu sağlar. Kaynakların daha verimli ve ekonomik kullanılmasına katkıda bulunur.

Elektrikli saç kurutma, ütü, lamba, pc, güneş, insan vb. harici ısı kaynaklarından elde elde edilen ısıyı algılayarak elde bunu doğrudan tasarrufa dönüştüren bir yalın otomasyon sistemidir.Uygulaması çok basittir. Herhangi bir elektrik ve başkaca bir enerji kaynağına ihtiyaç hissetmez. Termostatik radyatör vanaları ile harici ısı kaynaklarından elde edilen ortalama 6°C ‘lik fazla ısı yakıt tüketiminde %30'luk bir kazanç sağlanmış olur.

Duş sistemlerindeki iyileştirmeler

El ve tepe duşları, dakikada harcanan su miktarını 20 litreden 9 litre akışıyla %60 yakın tasarruf sağlamaktadır.

Rezervuar sistemleri

Istıranca dağlarından binbir zahmetlerle evimize gelen içme suyu klozet ve rezervuarlarda kullanılmakta ve denizin ortasına gitmektedir. Etkili su yönetimi, tasarruflu, uzun ömürlü kullanım kolaylığı ile üstünlük sağlamaktadır. Rezervuar sistemler her kullanımda 9 litre yerine 3 litre harcayarak yüzde 40 su tasarrufu sağlar. Gerek klozetlerde ve gerekse alaturka tuvalet dediğimiz hela taşlarında kullanılacak rezervuarları iki kademeli kullanmanın su tasarrufuna katkısı olacaktır. Bir evde bir klozet minimum 10 defa kullanılıyor. Yılda kişi başı 4320 litre su tasarrufu sağlamak mümkün.

Rezervuar iç takımları

Klozetlerde kullanılan iki kademeli iç takımlar vasıtasıyla klozetlerdeki su tüketimi %50 oranında azaltılabilmektedir.

Sürdürülebilirlik İçin Önemli Yaklaşımlarımız:

Hayatımızda radikal değişiklikler yapmadan küçük adımlarla yapacağımız tasarruf ve paylaşmayı hayatımızın bir parçası haline getirebiliriz. Alışkanlıklarımızda ve seçimlerimizde yapacağımız küçük değişiklikler hayata bakış açısını tümden etkiler.

Paylaşım toplumunda esas “Benim olan senindir”. Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu vardır. Hayatımıza değer katmayan her şeyden kurtulmaya ve değer katan şeylere odaklanma ile başkaları için artı değer üretmeye odaklanan sistem, gittikçe azalan kaynaklara daha fazla insanın ulaşmasını olağan kılacaktır.

İstanbul'da yaşayan yaklaşık 15 milyon kişi bir damla su tasarruf etse 15 milyon damla, bir bardak su tasarruf este 15 milyon bardak tasarruf etmiş oluruz ki bu terkoz barajına eşit olur, pek çok susuza ilaç olur, onları kurtarır.

Hz. Mevlana “Çok, azdan olur.” İfadesiyle küçük adımlarla büyük tasarruflar sağlayabileceğimizi ne güzel ifade etmiştir. Günümüz insanın en büyük sıkıntısı israftır, savurganlıktır. Suda büyük savurganlık yaşanmaktadır. Suyu tasarruflu kazanmanın önemi büyüktür. Su tasarrufunu bireyler olarak önce kendimizde ve kendi evlerimizde, işyerlerimizde başlatmamız gerekir. Tüketici tüketen olmaktan vazgeçmeli ve sorumlu bir bir kullanıcı olarak suyu saygı ile, onu severek, israf etmeyerek kullanmayı öğrenmeli ve çevremize öğretmeliyiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Axor'dan şeffaf batarya!
  • 28.04.2021 11:09

Axor'dan şeffaf batarya!

Philippe Starck tarafından tasarlanan Axor Starck bataryalar suyu tam görünür ol ...

Kaya ve taşlardan gelen güzellikler!
  • 28.04.2021 11:25

Kaya ve taşlardan gelen güzellikler!

Büyük kaya ve taşlar yontularak birçok yerde kullanılmak üzere şekillendiriliyor ...

Adell Armatür çevreye destek olmaya çağırıyor
  • 16.02.2012 13:18

Adell Armatür çevreye destek olmaya çağırıyor

Adell Armatür Teknik İşler Koordinatörü Ahmet Hamdi Topçu, herkesi Lead ve Bream ...