maritbet girişmaritbet
2023’de mutfak dekorasyonu nasıl olmalı?

2023’de mutfak dekorasyonu nasıl olmalı?

Mutfaklar bir evde tüm halkın ortak buluşma noktalarından biridir. Hal böyle oluncada güzel görünmesi ve fonksiyonel bir mutfak olabilmesi bakımından dekorasyon şekli çok önemli bir yer kaplamaktadır. 

2023 yılında mutfak modellerinde konfor, estetik ve ferahlık ön plana çıkıyor. Aynı zamanda zıt renklerin kullanımı, metal, cam, ahşap, plastik ve seramik malzemelerin kombinasyonu ile bu sene mutfaklarda alışılmışın dışında bir görünüm ortaya çıkıyor. Özellikle beyaz renklerin tercih edildiği mutfaklarda, ada ve killer kullanımının da son derece popülerleştiği dikkat çekiyor.

Mutfak dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Evin genelinde olduğu gibi mutfak dekorasyonlarında da daha açık tonlu, ferah ve iç açıcı renkler kullanılmalıdır. Çift renk kullanımının da hala popüler olduğu bu dönemlerde, alt modülde başka renk, üst modülde başka renk de kullanılabilir. Krem, fildişi, ekru gibi sıcak beyaz tonlarda dolaplarla yaratılan aydınlık havaya, alt dolap üst dolap fark etmeksizin yeşil, hardal, mavi, kahverengi gibi toprak tonlarında birkaç modülle birlikte sofistike bir dokunuş katılabilir.

Mutfaklarda göz alıcı bir dekorasyon ortamı daha çok yaşanılabilir hale getirir. Bu yüzden duvar kağıtları, dekoratif ürünler ve yapay süs bitkilerin kullanımı mutfaklarda daha şık ve estetik bir görünümün oluşmasını sağlar. 

Aydınlatma konusuda mutfaklarda çok önemli olan bir diğer bölümdür. Aydınlatma sisteminin sadece konumu değil gücü de çok önemlidir. Mutfak aydınlatmaları net olmalıdır. Mutfağın daha geniş ve ferah bir görüntüsünün olması için aydınlatmalarda da beyaz renk tercih edilmelidir. Aynı zamanda tezgah aydınlatması için de tezgah üstü lambalar kullanılabilir.

Mutfak dekorasyonunda hangi tür malzemeler tercih edilmeli? 

Mutfaklar sadece bir kez tasarlandığı ve sık sık değişimlerin yaşanmadığı bir ortam olduğundan, temizliğe uygun ve dayanıklı ürünler kullanılmalıdır. 

2023’de tezgah dekorasyonunda kuvars ışıltısı ön planda. Tezgahlarda kuvars tezgah seçimi laminat tezgahlara göre daha yüksek maliyetli olsa bile uzun vadede olan dayanıklılığı ile karşılığını veren bir dekorasyon modelidir. Çizilmelere, lekelere ve suya dayanıklı olmasıyla uzun yıllar kullanılabilir. Hijyenik, şık ve bakımın kolay olması da bir diğer tercih edilme sebeplerindendir.

Mutfak zeminlerinde kullanılan seramik ise popülaritesini sürdürmeye devam ediyor. Çini ve damask desenli seramikler ortama kattığı sıcaklıktan dolayı mutfaklarda daha çok tercih ediliyor. Aynı zamanda zeminde farklı bir malzeme kullanarak bölmek de bu sene trendler arasında yer alıyor.. Zeminin bir bölümünün seramik bir bölümünün de parke olarak kullanılması, çalışma alanı ile yemek yeme alanını görsel olarak biribirinden ayırıyor. Böylelikle daha geniş, ferah ve aydınlık bir hava oluşuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz