maritbet girişmaritbet
2023 banyo dekorasyon trendleri!

2023 banyo dekorasyon trendleri!

Banyoda rahat hareket edebilmek ve ferah bir alan gösterebilmek için dekorasyon en önemli etkendir. Dar da olsa geniş de olsa her gün kullanılan bu alanın görüntüsü kadar işlevsel olması da çok önemlidir.

Banyo dekorasyonlarında renkler dışında mobilyalarda çok kritik bir rol oynar. Alana ve ihtiyaçlara göre hem fonksiyonel hem de şık ve dekoratif tarzdaki mobilyalar banyo dekorasyonunda güzel çözümler sunar.

Banyoda denizin ferahlatıcı etkisinden yararlanılabilir

Banyo dekorasyonunda sıcak beyaz ve toprak tonlu renkler kullanılabilir. Yani sıcak koyu sarılar, kumu bejler ve koyu kahverengi gibi doğal tonlar, deniz yeşili, turkuaz ve mavi tonları ile birleşerek denizi banyoya getirir. Ayrıca banyo dekorasyonunda, aynı rengin farklı tonlarıyla yani sür ton uygulamasıyla sade ve huzur veren bir ahenk yaratılabilir. 

Japandi akımı tercih edilebilir

2023’de banyo dekorasyonlarında Japandi akımı en popüler dekorasyon fikirleri arasında yer alıyor. Japon ve İskandinav akımı olan bu dekorasyon modeli, minimalist estetiği ile sıcak ve konforu ön planda tutuyor. Doğal malzemeler ve yumuşak tonlarla işlevselliğe ve sadeliğe önem veriliyor.

Banyoda lavabo modellerinde sade sıcak ve işlevsel japandi akımı kullanılabilir. 2023’de banyo dekorasyonunda, temiz ve kesintisiz görünümlü tezgah altı ve etajerli lavabolar tercih edilebilir. Dolaplarla uyumlu olan lavabo bu modelleri, hem depolama bakımından hem de şık bir görünüm sağlamasından dolayı bu sene en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor.

Tezgahlarda ise granit, kuvars ve mermer gibi malzemeler tercih ediliyor. Ancak beton gibi sıra dışı malzemelerde kullanılabiliyor.

Banyoda doğal dokulara yer verilebilir

Banyo dekorasyonunda doğal malzemeler banyolara huzur katıyor. Tezgahlarda granit, kuvars, mermer, mobilyalarda doğal ahşap ve duvarlarda kullanılan taş gibi doğal dokular banyolara keyif katabilir. Aynı zamanda dekorasyonlar lüks ve sofistike bir görünüm de sağlar.

Banyolarda bitki kullanımıyla da doğal bir ambiyans yaratılabilir. Ancak banyoda kullanılan bitkilerin, güneş ışığına ihtiyaç duymayan ve nemi seven bitkiler olması gereklidir. 

Duvarlarda çeşitliliğe özen gösterilebilir

2023 banyo duvar dekorasyonunda seramik tercih edilebilir. Dekorasyonda seramikler, farklı boyutları, şekilleri veya renkleri birbiriyle kombinlenerek ya da çapraz döşenerek banyolara hareket ve özgünlük getirilebilir. Parlak mermer görünümlü ve geometrik desenli seramikler tercih edilebilir.

Zeminlerde retro görünümü sağlanabilir

Banyo zeminlerinde bu sene terrazzo modeli trendler arasında yer alıyor. Kuvars, granit, mermer, cam parçalarının çimento ile bir araya gelmesiyle oluşturulan bu tarz, farklı desenleriyle banyo zeminlerinde nostaljik bir görüntü elde edilmesini sağlar.

Dayanıklı ve kolay temizlenen terrazzo modeli ile, mobilyaların çevresinden devam ettirilerek daha akışkan bir tasarım elde edilebilir. Aynı zamanda üzerine serilecek bir halı yada kilim ile beton soğukluğu da dengelenebilir. 

Aydınlatmada LED’li ürünler tercih edilebilir

Banyolarda aydınlatmalara artık sadece ışıklandırma amacıyla kullanılmıyor. Aydınlatma ürünleri banyolarda sofistik ve şık bir görünüm sağlamak içinde kullanılıyor. Bu nedenle artık banyo aydınlatmalarında avize, aplik ve sarkıt gibi aydınlatma ürünleri yerine LED aydınlatmalar tercih ediliyor.

Kendinden LED’li aynalar ve kapak içi LED’li dolaplar kullanım avantajı açısından ve şık bir görüntü sağlaması sebebiyle bu sene banyo dekorasyonlarında daha tercih edilenler arasında yerini alıyor.

Banyolar detaylarla canlandırılabilir

Büyük, çerçeveli ve gösterişli aynalar ile banyolarda lüks bir görünüm elde edilebilir. Bu sene altın rengi popüler renkler arasında yer alıyor. Banyolar şıklık katmak adına, altıın renginde havlu askıları, musluklar ve diğer banyo ürünleri tercih edilebilir.  Aynı zamanda doğal bir görünüm elde etmek içinde, rattan ve hasırlı sepetler ile banyo dekorasyonunda bütünlük sağlanabilir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz