maritbet girişmaritbet
2012’de teknolojiye duyarlı tasarımlar

2012’de teknolojiye duyarlı tasarımlar

GC Mimarlık kurucusu ve baş mimarı Şebnem Gürcün 2012 tasarım trendlerini açıkladı.

GC Mimarlık kurucusu ve baş mimarı Şebnem Gürcün 2012 tasarım trendlerini açıkladı. Şebnem Gürcün'e göre, 2012 yılında, mevcut formlar yeniden şekillenecek, teknolojiye duyarlı tasarım yaklaşımları benimsenecek.

Doğu ve batı sentezinin bütünlük içerisinde kullanıldığı objelerin yaratılacağı tasarımlarda sıcak ve soğuk renkler bir arada görülecek. Tüm malzemelerin bir arada kullanıldığı mekanlarda doğal malzemeler, endüstriyel malzemelerle, parlak malzemeler mat zeminlerle bir arada kullanılacak.

Yeni yılın renkleri gri ve pudra renginin canlı tonlarla kombinlenmesiyle ortaya çıkan canlılık oluşturacak.

GC Mimarlık kurucusu ve baş mimarı Şebnem Gürcün, 2012 yılında ön plana çıkacak tasarım yaklaşımlarını açıkladı. İç mimaride tasarımın en önemli unsur olduğunu vurgulayan Şebnem Gürcün, dikkat çekici ev ve ofislerin dekore edilmesi için tüyolar verdi.

En Önemli Tasarım Yaklaşımı Yeniden Şekillendirme

İç Mimar Şebnem Gürcün'e göre, 2012 yılında tasarımcılar özellikle dönüşümü ön planda tutuyor. Mevcut objelerin yeniden tasarlanması, tasarımların yapılırken teknolojinin ön planda tutulması 2012 yılının en dikkat çeken tasarım özelliği. Sınır tanımayan bir yaratıcılığın ön planda tutulduğu tasarımlarda süreklilik duygusu kendini hissettirecek.

Doğu, Batı, Parlak, Mat Bir Arada

2012 yılında tasarım ve dekorasyona ilişkin tüm malzemeler bir arada kullanılacak. Farklı formlar bir arada kullanılarak mükemmel kombinler yaratılacak. Doğu ve batı bir bütünün parçası olacak. Parlak materyallerle, mat zeminler bir arada olacak. Cilasız ahşap doku, boyalı mobilyalarla tamamlanacak. Dolayısıyla gerçeklik duygusu veren, sıradanlıktan uzak, seçim özgürlüğünün ön planda olduğu, her zamankinden daha fazla mekanlar ortaya çıkacak.

Sıcak ve Soğuk Renkler Aynı Mekanda

İç Mimar Şebnem Gürcün'e göre, 2012 yılında sıcak ve soğuk renkler bir arada kullanılacak. Griler ve pudra renklerinin canlı renklerle bütünleşmesi mekanlara canlılık ve enerji verecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2012 Yılında Dikey Bahçeler Boy Gösterecek
  • 06.02.2012 12:07

2012 Yılında Dikey Bahçeler Boy Gösterecek

Git gide beton yapılara teslim olan şehirler, yeşile olan ihtiyaçlarını alternat ...

2012’de teknolojiye duyarlı tasarımlar
  • 16.01.2012 13:22

2012’de teknolojiye duyarlı tasarımlar

GC Mimarlık kurucusu ve baş mimarı Şebnem Gürcün 2012 tasarım trendlerini açıkla ...