maritbet girişmaritbet
1+1 evlerin dekorasyonu nasıl olmalı?

1+1 evlerin dekorasyonu nasıl olmalı?

Son dönemde popülaritesi her geçen gün artan 1+1 dairelerin, ferah ve kullanışlı olması açısından dekorasyon önerileri büyük önem taşıyor. Butik konsepte tasarlanan 1+1 daire tipleri ortalama 40-50 metrekarelik büyüklüğe sahip oluyor.

1+1 evlerde dekorasyon şekli alışılmışın dışında daha farklı olması gereklidir. Diğer evlere göre küçük olması ve alanlarınında dar, sınırlı olması nedeniyle dekorasyonda yerden tasarruf etmeyi sağlayacak mobilyalar kullanılmalıdır. Yani katlanabilir çekyat tarzı kotluklar, duvara doğru kapanıp dolap görünümü veren yataklar ve açılıp kapatılabilen masalar bu mobilyalara örnek olarak gösterilebilir. Aynı zamanda salonlarda da genellikle köşeli koltuk takımları yada L koltuk tarzında koltuklar kullanılmalıdır.

1+1 evlerin genellikle dar ve küçük alanlı olmasından dolayı ev dekorasyonunda beyaz eşya, koltuk vb. tarzı ürünlerde ve duvar kağıdı yada evin duvarlarında açık renk boya kullanmak evin daha geniş ve ferah görünmesini sağlar. Açık renkler ışığı yansıttığı için evlerde daha büyükmüş gibi görünür.

Genellikle giriş kat ve bodrum katlarda bulunan 1+1 dairelerde aydınlanmasında da sorun yaşanmaktadır. Ve evlerde de genellikle sadece tavanlarda aydınlatma kullanılmaktadır. Fakat evleri geniş göstermek ve aydınlanma sorununu da çözmek için tavan aydınlatmalarının yanı sıra spot ışıklar, abajurlar ve lambader gibi aydınlatma ışıklarında da yararlanılmalıdır. Evin içinde karanlık bir ortamın ne kadar az olması evin de o kadar ferah ve geniş gözükmesi demektir.

1+1 evler yukarda da belirttiğimiz gibi genelde Amerikan mutfak şeklinde olduğu için salon kısmı hem oturma odası hem de yemek odası gibi kullanıldığından dolayı çok karmaşık gözükecektir. Bu durumda odadaki her alan için farklı renkli bir duvar kağıdı veya da farklı renkli parkeler veyahut seramikler kullanmak bu durumu çözecektir.

Evin iç dekorasyonunda camlı ürünler ve ayna kullanımı devamlılık algısı oluşturacağından tarih edilebilir. Aynı zamanda evin içinde duvarlara monte edebileceğiniz rafların üzerine düzenleyiciler, saklama kutuları ve dekoratif sepetleri koyarak hem daha da fazla yer kazanmış hemde daha şık bir görüntü sağlayabilirsiniz. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz