maritbet girişmaritbet
1+0 dairelerin dekorasyonu nasıl olmalı?

1+0 dairelerin dekorasyonu nasıl olmalı?

Öğrenciler ve tek yaşayanlar için oldukça mantıklı bir konut tipi olan stüdyo daireler, salon, yatak odası ve mutfak gibi bir evde olması gereken tüm bölümleri tek bir odada sunmasıyla kullanışlı bir yaşam alanı sunuyor.

Stüdyo dairelerde alan kısıtlı olduğu için evin içinde farklı bölümler oluşturulmalıdır. Ne kadar az mobilya kullanılırsa kullanılsın ev yine de dar gözükebilir. Bu durum stüdyo dairelerin dezavantajlarından biridir. Ancak basit bir uygulamayla bu durum çözülebilir.

Duvarlarda kullanılacak açık renk boya tercihleri ile bu durumun  üstesinden gelinebilir. Beyaz, açık pastel veya da bej gibi açık tonlu renkler ışığı yansıttığı için odalarda daha ferah ve aydınlık bir görünüm sağlanabilir. 

Oda bölümlere ayrılabilir

Stüdyo dairelerde tek bir oda olduğundan dolayı bütün ihtiyaçları aynı odada gidermek gerekebiliyor. Bunun için odada ayrı ayrı bölümlere oluşturmak hem ambiyans hem de görüntü bakımından önemli bir etken olabilir.

Oda da alanları birbirinden ayırmak için de Kitaplıklar, büyük bitkiler ve ahşap çitlerden faydalanılabilir. Aynı zamanda duvarlarda farklı boya renkleri kullanılarak ve cam duvarlardan faydalanılarak da ayırılabilir. 

Mobilyalar duvara değmeden yerleştirilebilir

Stüdyo dairelerde yani küçük alanlarda, geniş bir alan görünümü sağlamak adına mobilyalar duvara bitişik olmayacak şekilde yerleştirilebilir.

Genel olarak ev dekorasyonlarında mobilyaları duvara bitişik olarak yaslayınca yerden tasarruf edildiği düşünülür. Ancak bu dekorasyon tarzı odanın içinin daha dar görünmesini sağlar ve alanın nefessiz kalmasına neden olur. Bu nedenle stüdyo dairelerde odanın dekorasyonunda koltuk takımları veya da kitaplık gibi mobilyalar duvara yaslamadan yerleştirilebilir.

Minimal eşyalar tercih edilebilir

Stüdyo dairelerde boyut olarak daha küçük, daha az yer kaplayan mobilyalar tercih edilebilir. Bu tercihlerle yerden tasarruf ederek, daha geniş bir alan sahip olunabilir. Koltuk takımlarında vb. mobilyalarda tasarım bakımından minimal ve modern mobilyalar tercih edilebilir.

Çok kullanımlı mobilyalar tercih edilebilir

Stüdyo dairelerde birden fazla işleve sahip olan çok kullanımlı ürünler kullanmak dekorasyonda hayat kurtarır. Aynı zamanda Yatak, gardırop ve çalışma masasını bir araya getiren mobilyalar, ekstra saklama alanı sunan sehpalar veya da merdivenleri şifonyeri olarak kullanılabilen mobilyalar evin içini şık bir şekilde dekore edilmesine de yardımcı olur.

Perde ve halı seçimi de çok önemli

Stüdyo dairelerde halı ve perde seçimleri de dekorasyonda en önemli etkenlerden biridir. Yanlış perde ve halı seçimi mobilyalar ile oluşturulan etkiyi yok edebilir. Bu nedenle stüdyo dairelerde halı seçiminde küçük boyutlu, desensiz ve açık renkli modeller tercih edilebilir. Perdeler de ise uzun olamayan, modern bir yapıya sahip olan stor perde modelleri tercih edilebilir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz