maritbet girişmaritbet
İsveç ormanlarının ferahlatıcı hissi IKEA mumlarında!

İsveç ormanlarının ferahlatıcı hissi IKEA mumlarında!

Kokuların bir mekân hissi sağlamaya katkıda bulunduğuna ve ruh halini etkileyebildiğine değinen IKEA, yeni koleksiyonunun felsefesinde “İyi Yaşam” konseptinden esinleniyor.

IKEA’nın “İyi Yaşam (Well-Being)” konseptine odaklanarak, sekiz farklı koku ile lanse ettiği yeni mum serisi doğadan ve evdeki yaşamın özünden ilham alıyor. Bu yeni seride IKEA’nın uzun yıllardır iş birliği yaptığı Ilse Crawford ile geliştirilen, İsveç ormanlarından ilham alan iki imza koku da yer alıyor. Bu özel mumlar, nisan ayından itibaren dünya çapındaki tüm IKEA mağazalarında satışta olacak.

Kokuların, “Enerji veren, odaklanmaya destek olan veya dinginlik sağlayan” gibi farklı duyguları ön plana çıkarabileceğini vurgulayan IKEA’nın yeni koleksiyonu, her biri evdeki farklı yaşam aktivitelerine mükemmel uyum sağlamak için özel olarak geliştirilmiş sekiz farklı ilham verici kokudan oluşuyor.

Her kokuyu, tealight'lardan, cam veya seramik kaplardaki kokulu mumlara kadar farklı ürünlerde deneyimlemek mümkün. Koleksiyonda, mumların 12 ila 60 saatlik bir yanma süresine sahip farklı boyları yer alıyor. Uzun ömürlü olmaları planlanarak tasarlanan ürünlerin ambalajları da yeniden kullanılmaya uygun.

IKEA Ürün ve Tasarım Lideri Karin Gustavsson, “Müşterilerimize öncelikle iyi yaşama odaklanan, uygun fiyatlara yaşam alanlarını içselleştirmelerine destek olan ve kişiselleştirme fırsatı sunan bu seriyi tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Yeni mumlarımızla onlara keyifli evleri ile bağlantılı hissetme konusunda ilham vermek istiyoruz.” diyor.  

İskandinav ormanlarının kokusu evimize geliyor

Yeni kokulardan ikisi, Ilse Crawford tarafından tasarlandı. Her iki koku da odunsu bir kökene sahip ve IKEA'nın İskandinav köklerini hissettiriyor. ADLAD kokusu, İskandinav ormanlarının kokusundan ilham alıyor, ENSTAKA kokusu ise dumanlı bir şenlik ateşi aromasını yansıtıyor. Ilse Crawford, yeni koleksiyona ilişkin olarak, “Doğanın -özellikle ağaçların ve ormanların- içgüdüsel hafızasını, kokular aracılığıyla evlerimize getirmek istedik. Özellikle yoğun şehirlerde yaşayan ve balkon/bahçe ile doğaya her an erişimi olmayan bizler için...’’ diyor. 

Yeni seri için cam ve seramik kaplar da tasarlayan Ilse Crawford şunları söylüyor: “Mumların kavanozları, her gün kullanabileceğimiz temel objeler. Hem dekoratif hem de uygun fiyatlılar. Herkesin sahip olmak isteyeceğini umuyoruz, çok güzeller ve bulundukları ortama hemen uyum sağlayabiliyorlar. Her şeyden önemlisi, daha sonra yeniden kullanılabiliyorlar, yani ilk kullanımının ötesinde bir ‘ikinci şans’ sunuyorlar. İsteyenler mum bittiğinde kaplarını kalemlik, yiyecek kabı, banyo aksesuarı olarak kullanabilirler.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsveç ormanlarının ferahlatıcı hissi IKEA mumlarında!
  • 10.04.2022 10:23

İsveç ormanlarının ferahlatıcı hissi IKEA mumlarında!

Kokuların bir mekân hissi sağlamaya katkıda bulunduğuna ve ruh halini etkileyebi ...

IKEA'dan flaş Türkiye kararı! Üretim planını genişletiyor!
  • 07.10.2021 09:32

IKEA'dan flaş Türkiye kararı! Üretim planını genişletiyor!

IKEA, pandemi döneminde küresel olarak yaşanan üretim ve sevkiyat kesintilerinin ...

IKEA yeni yaz koleksiyonuyla evinizi yaza hazırlıyor
  • 24.05.2021 17:05

IKEA yeni yaz koleksiyonuyla evinizi yaza hazırlıyor

IKEA’nın kullanışlı dış mekan mobilyaları, güneş enerjili aydınlatmaları, renkli ...

IKEA'da mobilyaları kiralama dönemi!
  • 05.02.2019 09:40

IKEA'da mobilyaları kiralama dönemi!

IKEA, müşterilerine mobilya kiralama seçeneği sunmak üzere İsviçre'de pilot uygu ...

IKEA Hindistan'da 24 mağaza açıyor
  • 30.08.2016 17:20

IKEA Hindistan'da 24 mağaza açıyor

Mobilya devi IKEA Hindistan pazarına girmeye hazırlanıyor. ...

IKEA, Antalya'da 60 milyon yatırımla mağaza açacak
  • 28.08.2016 12:13

IKEA, Antalya'da 60 milyon yatırımla mağaza açacak

Ekonomiye moral vermek için harekete geçen IKEA Türkiye, 2018’de başlayacağı yat ...