maritbet girişmaritbet
Ev boyarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Ev boyarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Koçtaş, baharın etkisini hissettirmeye başladığı bu günlerde evlerini yenilemek isteyenler için duvar boyamanın püf noktalarını sunuyor.

Koçtaş, evlerinin duvarlarını kendisi boyamak isteyenler için öneriler sunuyor. Boyama işlemine başlamadan önce iç cephe boyası, geçiş astarı, rulo ve kestirme fırçası, maskeleme bandı, boya karıştırıcı, boya tavası, hışır örtü gibi gerekli olan malzemelerin hazırlanması gerekiyor. 

Koçtaş uzmanları süpürgelik, kapı kasaları, priz ve anahtar gibi boya gelmesi istenmeyen yerlere maskeleme bandı yapıştırılmasını tavsiye ediyor. Onarılması gereken duvarları alçı ya da macun ile spatula yardımıyla düzelttikten sonra duvar istenilen renge boyanmadan önce mevcut zeminden daha koyu bir renk kullanmak için renk geçiş astarı ile bir kat atılması gerekiyor. Astar boyanın duvarı daha iyi tutmasını, daha uzun süre dayanmasını ve eski boyanın daha kolay kapanmasına yardımcı oluyor.

Koçtaş uzmanları kullanmaya başlamadan önce boyanın üzerindeki talimatların uygulanmasını öneriyor. Hem geçiş astarında hem de boyada kullanılan marka ve ürüne göre kuruma süresi değişiklik gösterebilir. Astar kuruduktan sonra boyanın hazırlık aşamasına geçilebilir. Astar ve boyama işlemine kestirme fırçasıyla kenar ve köşeleri boyayarak başlanabilir. Rulo fırça geçiş aşamasında ise fırça yukarından aşağıya ve aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirilerek uygulanabilir. İlk kat tamamen kuruduktan sonra kusurlu yerlerin düzeltilmesi ve boyanın renginin oturması için ikinci kat boya uygulanarak boyama işlem tamamlanabilir. 

Evlerinin duvarlarını kendileri boyamak isteyenler, aradıkları tüm detaylara Yaşayan evler BLOG ya da Koçtaş YouTube kanalından, ihtiyaç duydukları tüm ürünlere ise Koçtaş mağazaları, Koçtaş mobil uygulaması, koctas.com.tr’den ulaşılabilir.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev boyarken dikkat edilmesi gerekenler neler?
  • 22.04.2022 10:26

Ev boyarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Koçtaş, baharın etkisini hissettirmeye başladığı bu günlerde evlerini yenilemek ...

Koçtaş'tan evlere özel cam şişe dekorasyon fikirleri!
  • 11.03.2022 11:07

Koçtaş'tan evlere özel cam şişe dekorasyon fikirleri!

Koçtaş, evlerine kendi tasarımlarıyla dekoratif bir dokunuş katmak isteyenlere c ...

İtalyan tarzında çizgilerle yaşam alanlarına şık dokunuşlar!
  • 18.02.2022 11:59

İtalyan tarzında çizgilerle yaşam alanlarına şık dokunuşlar!

Tasarımın dünyadaki merkezi İtalya'da alternatif motto ve çizgiler, yaşam alanla ...