maritbet girişmaritbet
Çimko CDP'de A listesine girdi

Çimko CDP'de A listesine girdi

Çimko, CDP’nin İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında en yüksek değerlendirme seviyesi olan küresel A Listesi’nde yer aldı.

Sanko Holding’in çimento ve beton sektöründeki şirketi Çimko, küresel ölçekte kabul gören çevre raporlama platformlarından CDP’nin (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında en yüksek değerlendirme seviyesi olan küresel A Listesi’nde yer aldı. Çimko, bu sonuçla iklim değişikliğiyle mücadele, su yönetimi ve şeffaf raporlama alanlarındaki güçlü performansını ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını uluslararası düzeyde teyit etti.

Bu başarıya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Çimko CEO’su Dr. Önder Kırca: “Çimko olarak sürdürülebilirliği yalnızca bir hedef değil, faaliyetlerimizin merkezine yerleştirdiğimiz temel bir sorumluluk olarak ele alıyoruz. CDP’nin İklim Değişikliği ve Su Güvenliği kategorilerinde ilk raporlama yılında A Listesi’nde yer almamız; karbon, enerji ve su yönetiminde attığımız somut adımların ve uzun vadeli sürdürülebilirlik vizyonumuzun uluslararası ölçekte karşılık bulduğunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de çevresel ve toplumsal etkiyi birlikte ele alan bu yaklaşımı güçlendirerek kalıcı değer üretmeye odaklanacağız.” dedi.

CDP tarafından yapılan değerlendirme, Çimko’nun çevresel şeffaflığı eyleme dönüştüren uygulamalarıyla bu alanda liderlik üstlendiğini ortaya koyuyor. Çimko, iklim ve su yönetimi alanındaki çalışmalarını; karbon salımlarının azaltılması, enerji verimliliğinin arttırılması ve doğal kaynakların sorumlu tüketimi odağında yürütüyor. Üretim süreçlerinde alternatif yakıt ve hammaddelerin kullanımını artıran şirket, klinker oranını düşürmeye yönelik uygulamalarla karbon yoğunluğunu azaltırken, suyun geri kazanımı ve rehabilitasyon çalışmalarıyla çevresel etkilerini yönetiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TÜRKÇİMENTO ve Çin Çimento Birliği’nden stratejik iş birliği
  • 23.12.2025 16:18

TÜRKÇİMENTO ve Çin Çimento Birliği’nden stratejik iş birliği

TÜRKÇİMENTO ve Çin Çimento Birliği, çimento sektöründe düşük karbonlu ve dijital ...

Çimko CDP'de A listesine girdi
  • 23.12.2025 16:02

Çimko CDP'de A listesine girdi

Çimko, CDP’nin İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında en yüksek değerl ...

Limak Çimento CDP'de A sınıfına yükseldi
  • 19.12.2025 11:13

Limak Çimento CDP'de A sınıfına yükseldi

Limak Çimento, dünyanın en saygın çevresel raporlama platformlarından biri olan ...

TÜRKÇİMENTO ve ASİA’dan net sıfır odaklı iş birliği
  • 15.12.2025 16:19

TÜRKÇİMENTO ve ASİA’dan net sıfır odaklı iş birliği

TÜRKÇİMENTO ile Azerbaycan Çimento Üreticileri Birliği (ASİA), çimento sektörünü ...

ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Ödülü’nün sahibi oldu
  • 15.12.2025 16:10

ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Ödülü’nün sahibi oldu

Türkiye’nin köklü işveren sendikalarından Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendika ...

Türkçimento sürdürülebilirlik raporu yayımlandı
  • 09.12.2025 10:19

Türkçimento sürdürülebilirlik raporu yayımlandı

Türkiye çimento sektörünün ekonomik, çevresel ve sosyal performansının bütüncül ...