maritbet girişmaritbet
Bi'Boya'dan balkon demiri boyamanın püf noktaları!

Bi'Boya'dan balkon demiri boyamanın püf noktaları!

Bi’Boya, yaz aylarıyla birlikte evin en değerli yaşam alanı haline gelen balkonlar için dekorasyon önerilerini tüketicilerle paylaştı.

‘Kendin yap' uygulamalarıyla yaşam alanlarını güzelleştirmeye yönelik yenilikçi ve keyifli çözümler sunan Bi'Boya, yaz aylarıyla birlikte evin en değerli yaşam alanı haline gelen balkonlar için dekorasyon önerilerini tüketicilerle paylaştı. Siz de, Bi'Boya'nın yenilikçi çözümleri ile nefes aldığınız balkonlarınızın paslarından kurtulun, onları daha renkli ve daha ferah alanlara dönüştürün.

Yenilikçi ve tüketici dostu çözüm önerileri ile trendleri belirleyen Bi'Boya, sıcak ayların gelmesiyle birlikte pandemi döneminde değeri çok daha iyi anlaşılan balkonlar için boyama fikirlerini paylaştı. Bi'Boya ile balkonlarınızı daha renkli, daha ferah alanlara dönüştürebilirsiniz.

Evinizin balkonlarını kendiniz rahatlıkla boyayabilirsiniz. Balkon demirlerinizi boyayarak hem evinizin dış cephe görünümünü güzelleştirebilir hemde bunu keyifli bir hafta sonu aktivetesine dönüştürebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey ise doğru malzeme seçimi ve hayalgücünüzden fazlası değil. Balkon demiri boyası yaparken Bi'Boya'nın uzun ömürlü dayanım sunan farklı renk seçeneklerini değerlendirebilir, yenilikçiliğinize kullanarak ortaya mükemmel bir iş çıkarabilirsiniz.

Bi'Boya'dan sararma ve çatlatma yapmayan ‘Su Bazlı Parlak Comfort' 

Bi'Boya'nın metal yüzeylere uygulanabilen ürünü ‘Su Bazlı Parlak Comfort' akrilik emülsiyon esaslı, su bazlı parlak, uzun ömürlü, dekoratif, son kat, hem iç hem de dış cephede kullanılabilen ahşap ve metal boyasıdır. 

Sentetik parlak boyaların aksine canlılığını ve parlaklığını zamanla kaybetmeyen Bi'Boya Su Bazlı Parlak Comfort; yağmur, kar, aşırı sıcak, nem ve aşırı soğuk gibi hava koşullarından etkilenmez. 3 - 6 saat içinde ikinci kat uygulamasına izin vermesiyle uygulama yapılan mekânların kısa sürede kullanıma açılmasına izin verir. İç ve dış cephede, uygun bir şekilde hazırlanmış eski boyalı veya yeni kara sıva, beton, çimento levha gibi mineral yüzeylere, ahşap ve metal üzerine kolaylıkla uygulanabilir.

Mükemmel silinebilirlik özelliği ile kolay temizlik imkanı sağlayan ‘Su Bazlı Parlak Comfort' solvent içermediği ve su ile seyreltildiği için kokmaz, insan ve çevre sağlığına zarar vermez. Su Bazlı Parlak Comfort'un geniş renk seçeneklerine ise biboya.com.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Paslı balkon demiri nasıl boyanır?

Boyama işlemine ilk önce demirin pasını arıtmakla başlayın. Bunun için de biraz beyaz sirke ya da beyaz sirkeli su kullanmayı tercih edin. Sert bir fırça ile demirin üst yüzeyini soyarak, pası temizleyin. Daha sonra da boyanın daha iyi tutunabilmesi için demir yüzeyleri zımparalamayı unutmayın. Toz fırçası ile yüzeyin tozunu alın ve anti-pas özelliğine sahip bir astar ile astarladıktan sonra balkon demirinizi boyama işine başlayın.


Balkon demiri boyarken dikkat edilmesi gerekenler

* Anti-pas astar uygulamasının ardından Su Bazlı Parlak Comfort'un bir kısmını hacimce %10 inceltilerek tekrar astar olarak uygulayın. Ardından inceltilmemiş boya ile son kat uygulamasına geçin. Alttaki yüzey kapanana kadar minimum 2 kat son kat boya uygulayın.

*Boya sıçrama yapabileceğinden, çevrenin kirlenmemesi için boya yapacağınız alanı gazete kağıdıyla kaplayın. 

*Boya için pratik kullanımlı bir rulo veya fırça tercih edin. Ufak dokunuşlar için de bazı kısımlarda küçük boya fırçası kullanın. 

*Boyayı tek kat değil minimum 2 kat boya uygulaması ile daha iyi tutunmasını sağlayın. 

*Balkon demiri boyama işlemi sırasında fırçayı sürerken demir üzerinde fırça izleri kalmamasına özel gösterin.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bi’Boya’dan dış cephelere nefes aldıran çözüm: Saf Akrilik Comfort
  • 15.11.2021 11:24

Bi’Boya’dan dış cephelere nefes aldıran çözüm: Saf Akrilik Comfort

Kalekim güvencesiyle ürettiği insan ve çevre dostu iç-dış cephe boya ürünleriyle ...

Bi’Boya’dan kış aylarına özel dekorasyon önerileri!
  • 13.11.2021 13:25

Bi’Boya’dan kış aylarına özel dekorasyon önerileri!

Bi’Boya, duvar yüzeyinde ısı kaybını ve terlemeyi önlemeye yardımcı iç cephe boy ...

Bi’Boya’nın hobi boyaları ile evinizde yenilikçi fikirler!
  • 04.10.2021 17:07

Bi’Boya’nın hobi boyaları ile evinizde yenilikçi fikirler!

‘Kendin yap’ uygulamalarıyla yenilikçi fikirler ve keyifli çözümler sunan Bi’Boy ...

Bi’Boya ile zamansız trendler: Tek duvar boyama
  • 02.10.2021 14:48

Bi’Boya ile zamansız trendler: Tek duvar boyama

Bi’Boya, sıradanlıktan kurtulmak ve iç mekan alanını renklendirmek isteyenler iç ...

Evlerde iyi hissettiren renkler neler?
  • 06.07.2021 07:45

Evlerde iyi hissettiren renkler neler?

Bi’Boya da hangi mekanlarda hangi renklerin kullanılması gerektiğine yönelik tav ...

Bi’Boya’dan yaşam alanlarını pozitif etkileyen renkler!
  • 06.06.2021 08:15

Bi’Boya’dan yaşam alanlarını pozitif etkileyen renkler!

Renkler hayatımızda yer alan tonlar olmaktan çok daha ötesinde bir anlam taşıyor ...