maritbet girişmaritbet
2023'de bahçe peyzajı dekorasyon fiyatı ne kadar?

2023'de bahçe peyzajı dekorasyon fiyatı ne kadar?

İster küçük bir bahçe ister büyük bir arka bahçeye sahip olun, olduğunuz yerde bir bahçeniz varsa onu en güzel şekilde dizayn etmeniz hem yaşam alanınızın konforunu yükseltecek, hem de gelen misafirlerinizi ağırlarken keyifli zaman geçirmenize katkı sağlayacaktır.

Yaz aylarının gelmesiyle insanların daha fazla kendini doğanın içinde vakit geçirmek istemesi ve bunu daha özenli ve şık bir yerde olmasını isterler. Bahçelerinin peyzajı konusunda zengin tasarımlara sahip olan kişiler gece gündüz bahçede yazın tadını çıkarıp zaman geçirirler.

Peyzaj planlamasında ilk yapılması gereken istenmeyen görüntü, gürültü gelen kısımların perdelenmesidir. Mesela cadde üstü bir konumda yaşıyorsanız gürültü ve görüntüyü kesmek için bahçenin o yöndeki sınırına bitkiler ile perde oluşturabilirsiniz. Bitkilerin yoğun olduğu bir bahçe tasarımı istiyorsanız bahçenin sınırlarına büyük bitkiler yer alırken evinize yaklaştıkça alçak bitkilerin kullanılması gerekmektedir. Ekilen çimlerin bakımı düzenli olarak yapılmalıdır ve seçilecek bitkiler mevsim şartlarına uygun olmalıdır. 

Bahçede yapılan tasarımların düzenli bir görünüm içerisinde olması önemli bir faktördür. Bahçenin toprak alanlarında daha çok simetrik biçimde ekilmiş bitki ve çiçekler ortamı karmaşadan kurtaracaktır. Oturma alanının zemininde yer alan ahşam malzemeler ortama zenginlik katacak ve yürürken kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Doğal taş yürüme yolları bahçenize bohem bir hava katarken, kumsallardan ve doğadan toplayacağınız farklı büyüklükteki taşlarla değişik şekiller yaratarak bahçenizi dekor edebilirsiniz. Eğer bahçenizde meyve sebze yetiştirmek istiyorsanız ağaçlarla perdeleyeceğiniz bir yerde olmasına özen gösterin. Bahçenizi düzenlerken bu tarz yemeklik sebze meyveleri bahçenin arka kısmına süslü çiçekleri bahçenin ön kısmına koymalısınız.

Mesela, eski bir tekerlek, saksılar, ipler bahçe düzenlemesinde şık bir görünüm için işlevsel maliyetsiz malzemeler olacak. Eğer sade bir bahçe istiyorsanız özellikle masa ve sandalyelerin doğal ahşap olması, görünümün kusursuz hâle gelmesini sağlayacaktır.Ayrıca unutulmaması gereken en önemli noktalardan birisi birden fazla bahçe ünitesi kullanılmamasıdır. Belirli bir konsept etrafında şekillendirme yapılmalıdır.

Bahçe peyzajımı yenilemek isteyenler için peyzaj fiyatları küçük bakım işleri için 2000 ila 4000 TL'den başlarken çim veya yağmurlama sistemi kurulumu gibi büyük işler için 7.000 ila 14.000 TL arasında fiyat göstermektedir. Ortalama bir ev sahibi, evlerine yeni peyzaj kurulumu için 15.000 ila 65.950 TL gibi bir harcama yapılması gerekir. Peyzaj Kurulumu ise (sıfırdan) 9.000 TL’den başlayan fiyatlarda seyretmektedir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz