maritbet girişmaritbet
Kışın aydınlatma ürünlerinde tasarruf yolları!

Kışın aydınlatma ürünlerinde tasarruf yolları!

Kış aylarında, soğuk havalardan dolayı kullanılan elektrikli ısıtıcılar ve günlerin kısalıp havanın erken kararıp, geç aydınlanmasından dolayı oluşan karanlık havalar, aydınlatma ürünlerinin kullanılmasına ve fazla elektrik harcanmasına neden oluyor.

Daha az elektrik kullanımı için en önemli etken doğru ampul seçiminden geçer. Tasarruflu ampul olarak bilinen LED ampuller tercih edilebilir. Normal ampuller yerine LED ampuller tercih edilerek yüzde 80 enerji tasarrufu yapılabilir. LED ampuller normal ampullere göre daha pahalı olabilir. Ancak uzun vadede düşünülürse normal ampullerin ömrü ortalama 1 seneyken, yeni nesil LED ampullerin ömrü yaklaşık 10 yıla kadar tasarruflu bir şekilde kullanılabilir.

Normal ampullerin WATT değeri daha yüksek, bu yüzden alanı daha fazla aydınlatır gibi bir düşünce tamamen yanlış bir düşüncedir. Çünkü bu ışıklar, normal ampullere göre daha az enerjiye ihtiyaç duyar ancak buna rağmen aynı etkiyi yaratır. Yani 100W’lık normal bir ampulün yaydığı ışığı, LED ampuller 18-23 WATT ile sağlayabilir.

Tek ampul kullanılmalı

Avizeler ev dekorasyonunda çok önemli bir yer kaplamaktadır. Ancak konu enerji tasarrufuna geldiğinde, çok sayıda ampul kullanımına neden olacak, çok girişli avizeler tercih edilmemelidir. Çünkü bu avizeler enerji tasarrufu konusunda istenileni veremeyebilir. Tek girişli avizeler veya da aydınlatma anahtarını, istenilen ampulü açmayı sağlayacak şekilde bölerek bu konuda çözüme kavuşulabilir. Aynı zamanda aydınlatma ürünlerinde açık renk seçimi ışığın daha iyi yayılmasını sağlar. 

Gereksiz ışık kullanımından kaçınılabilir. 

Işıkların gereksiz yere açık kalması fazla elektrik faturası gelmesine sebep olur. Nasıl olsa iki dakika sonra bu odaya geleceğim diyerek ışığı açık bırakmak bile enerji tüketiminde büyük bir yer kaplar. Örneğin ışığı bu şekilde düşünerek 30 defa çık bırakmak, toplamda 1 saat fazladan enerji harcanmasına sebep olur. 

Sensörlü lambalar tercih edilebilir

Hareketleri algılayarak yanıp sönen sensörlü lambalar da enerji tasarrufu için tercih edilebilecek aydınlatma ürünlerinden birisidir. Evin her yerinde kullanılamayacak olsa da teras, balkon veya da dış kapı gibi alanlarda oldukça kullanışlı bir göre yapar.

  • Etiketler:

Yorum Yaz