maritbet girişmaritbet
Sevilay Günlüer, Ataşehir Brandium AVM’yi anlattı!

Sevilay Günlüer, Ataşehir Brandium AVM’yi anlattı!

Emay İnşaat ve Erko Grup işbirliği ile toplamda 500 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilen Brandium Alışveriş Merkezi, kısa bir süre önce kapılarını açtı

Emay İnşaat ve Erko Grup işbirliği ile toplamda 500 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilen Brandium Alışveriş Merkezi, kısa bir süre önce kapılarını açtı. Brandium Yaşam ve Alışveriş Merkezi Müdürü Sevilay Günlüer, bünyesinde 200'den fazla mağazasıyla yüzde 100 doluluk oranı yakalayan, Türkiye'nin en büyük dikey bahçesine sahip projeyi anlattı

İstanbul'un yeni ve gözde ilçesi Ataşehir'de konumlandırılan Brandium'u tanıyabilir miyiz?

Brandium, toplamda 380 bin metrekarelik inşaat alanı içerisinde 60 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. 4 bloktan oluşan bin 150 konutluk yaşam alanı, içerisinde bin 600 kişi kapasiteli kongre salonunu hizmete sunan 340 odalı 5 yıldızlı ve 255 odalı 4 yıldızlı Silence Otelleri ile çok fonksiyonlu bir proje. 322 metrekarelik bir alanı kaplayan Türkiye'nin en büyük dikey bahçesine sahibiz. Bitkilerin etrafa yaymış olduğu temiz havayla tropik bir ortam sunduğumuz bahçede toplam 15 bin adet bitki mevcut. Ziyaretçilerimizin metrelerce yükseklikte yer alan bitkilerin arasından geçerken kendilerini doğanın içinde hissetmelerini arzu ediyoruz. Bunun yanında 5 bin metrekareden fazla cam açıklığı ile oldukça şık bir mimariye sahip olan alışveriş merkezimizde, gün ışığından maksimum düzeyde faydalanmayı hedefliyoruz. Projenin genelinde 50 bin metrerakeden fazla bir yeşil alana sahibiz.

Ne kadarlık bir yatırıma mal oldu?

Brandium Ataşehir, toplamda 500 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçirildi.

Nasıl bir iddiayı hayata geçirecek sektörde? Farkı ne olacak?

Her şeyden önce burası sadece bir alışveriş merkezi değil, kendi içinde bir sinerjiye sahip olan bir yaşam kompleksi. İçinde rezidans, otel ve kongre merkezi, spor salonu gibi bir çok sosyal alanın bir arada bulunduğu Brandium Ataşehir projesinin hareketliliğini yaşayan ve yaşatacak olan bir merkez. Ataşehir bölgesinin hızlı gelişimine paralel olarak sosyal yaşam alanlarına duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor, bu talebi alışveriş merkezimizde sunduğumuz hizmet ve sosyal olanaklarımızla karşılayabileceğimize inanıyoruz. H&M, Anadolu Yakası'ndaki ilk mağazasını Brandium'da açıyor. Ayrıca Koçtaş, Boyner, Teknosa Exxtra ve Macro Center gibi devler daha fazla ürün seçeneği ile Brandium çatısı altında olacak.  Sinema ve bowling salonları, Dreampark gençlik eğlence merkezi, Jokerland çocuk oyun alanı, Nezih, D&R ve 250 kişilik çocuk tiyatrosu ile aynı zamanda bir eğlence ve kültür merkeziyiz.

Bulunduğunuz lokasyon, alışveriş merkezinin kendine özgü kimliğinin oluşmasında ve ziyaretçiler tarafından benimsenmesinde nasıl bir rol oynuyor? Kısacası, seçtiğiniz lokasyonun sağladığı imkânlar neler?

Brandium Ataşehir, İstanbul'un yeni finans merkezi Ataşehir'in en özel noktasındaki iddialı lokasyonunda yer alıyor. Ataşehir'in tam merkezinde yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde de kamu ve özel şirket merkezlerinin bölgeye taşınacak olması, Ataşehir'in cazibe ve değerini daha da arttıracak. Ataşehir'in tüm bu artılarını bir arada toplayan ve eşsiz lokasyonu ile kendi değerini arttıran Brandium projesi tüm bağlantı noktalarına yakınlığı ile ulaşımı kolay hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Brandium Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nin hedeflediği ziyaretçi profili nedir?

İstanbul'un yeni finans merkezi olarak konumlandırılan Ataşehir'in yoğun ve seçkin nüfus yapısı ile beyaz yakalı kesim ön plana çıkıyor. Sosyoekonomik gücü yüksek, ağırlıklı 25-45 yaş arasındaki genç ebeveynlerin daha çok ana hedef kitlemiz içinde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, yakın çevremizde yer alan ve çok kısa zaman içinde sayıları artacak olan üniversitelerde okuyan genç kesimi moda markalarımızdaki ilklerimiz ve çeşitliliğimiz ve AVM içinde yer alan eğlence ve spor merkezi ile çekmeyi hedefliyoruz.

Markalar, ziyaretçiler açısından önemli bir referans. Marka karmanız hakkında bilgi alabilir miyiz? Marka karmasını yaparken nelere dikkat edildi?

Dev markaları Brandium'da buluşturduk. Yapı market alanında 5 bin 567 metrekare büyüklüğünde Koçtaş mağazası, büyük mağazacılık alanında 4 bin metrekarelik alanda 2 katlı Boyner mağazası, elektronik market alanında bin 192 metrekarelik Teknosa Exxtra, hipermarket alanında bin 637 metrekarelik alanda Macro Center, 2 bin 400 metrekarede modanın güçlü temsilcisi H&M, bin 864 metrekarelik alanda Cinemaximum ve 2 bin 168 metrekare büyüklüğünde Dreampark ile öne çıkıyor.

Modanın çekim merkezi Brandium‘da Aeropostale, Koton, İpekyol, Twist, Perspective, Atalar, Kiğılı, Damat, Bisse, Northface, Marks&Spencer, Sarar, Paşabahçe, W Collection, Vakko, US Polo, Mavi Jeans, LCWaikiki, Defacto, Mango, Silk&Cashmere, Nike, Adidas, Polo Garage, Jeans Lab gibi birçok marka yer alıyor. Ayakkabıda Hotiç, Timberland, Derimod, Deriden, Flo; kozmetikte Tekin Acar, Sevil, Watson's, Gratis, Yves Rocher, Atelier Rebul, Kyrolan; aksesuarda So Chic, Accessorize, Bedia's, Roberto Bravo gibi birçok ünlü markanın yer aldığı Brandium Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde restoran ve kafeler arasında Starbucks, NumNum, Burger House, Roberts Cafe, Lavazza Coffee, Ramiz Köfte, Edirne Kırkpınar Lokantası, Kayseri Mutfağı, Burger King ve Çiçek Izgara gibi mekânlar yer alacak.

Çocuklar için de bir çekim merkezi konumunda olan Brandium Yaşam ve Alışveriş Merkezi minik ziyaretçilerinin eğlenceli zamanlar geçirecekleri, eğlenerek öğrenecekleri renkli bir dünyaya ev sahipliği yapıyor. Çocuk tiyatrosu ve bowling salonu ile öne çıkan Dreampark ve Jokerland ile birlikte Armağan Oyuncak, Mothercare, Joker Baby, Gap Kids&Baby, Carter's, B&G Store markaları dikkatleri çekiyor. Brandium, Dreampark içinde yer alacak çocuk tiyatrosu ile eğitici ve eğlenceli gösterileri, 7 salonlu Cinemaximum sinemaları, bowling oyun alanları, D&R ve Nezih Kitap&Kırtasiye mağazaları ile 7'den 70'e herkes için eğlenceli ve aynı zamanda sosyal bir merkez olacak.

Sizce bir AVM'de “olmazsa olmaz”lar nelerdir?

Alışveriş merkezleri ziyaretçilerin rahat vakit geçirebildikleri, bir taraftan alışverişlerini yaparken diğer taraftan da sinema, bowling, eğlence merkezi gibi sosyal etkinliklerini aynı çatı altında gerçekleştirebildikleri bir yaşam alanı haline geldi. Çocuk ve ebeveynleri için eğlence alanları, daha fazla ürün seçeneği sunan departmant store mağazaları, yapı market ve çekim gücü yüksek olan moda mağazalarımızla ziyaretçilerimiz için olmazsa olmazları bir araya getirdik. Geniş teras alanlarına sahip kafe ve restoranlar alışveriş merkezimizin birçok alanına konumlandırıldı.

Brandium nasıl bir AVM olacak, önümüzdeki dönem etkinlik planınız ve projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Alışveriş merkezlerine artan talep aynı zamanda vereceğimiz hizmet kalitesini her geçen gün arttırmamız gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Açılışımızla birlikte alışveriş merkezimizin her katında anne bebek odası, sağlık odası ve çocuklar için özel tuvaletimiz olacak. Toplamda 10 güzergâhı içeren Çekmeköy'den Bağdat Caddesi'ne kadar ücretsiz müşteri servisimiz her gün hizmet verecek.

Fulya Öztürk/Perakende

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sevilay Günlüer, Ataşehir Brandium AVM’yi anlattı!
  • 03.05.2013 13:32

Sevilay Günlüer, Ataşehir Brandium AVM’yi anlattı!

Emay İnşaat ve Erko Grup işbirliği ile toplamda 500 milyon dolar yatırım ile hay ...