maritbet girişmaritbet
Nurettin Özgenç: AVM'lerin her türlü ürünü satması küçük esnafı bitirme noktasına getirdi!

Nurettin Özgenç: AVM'lerin her türlü ürünü satması küçük esnafı bitirme noktasına getirdi!

Küçük Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ''büyük alışveriş merkezlerinin her türlü ürünü satmasıyla yaşanan haksız rekabetin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiğini iddia etti

 

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, alışveriş merkezlerinin (AVM) kuralsız bir şekilde her yerde açıldığını, bu nedenle cadde esnafının iş yapamaz hale geldiğini savundu. 
     
Esnafın, AVM'lerin içinde bulunan büyük marketlerle rekabet edebilme şansı olmadığını ifade eden Özgenç, ''Büyük alışveriş merkezlerinin her türlü ürünü satmasıyla yaşanan haksız rekabet küçük esnafı bitirme noktasına getirmiştir. Şehir içerisinde bir biri ardına açılan AVM'ler nedeniyle cadde esnafı kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır'' iddiasını dile getirdi. 
     
Özgenç, hükümetin küçük esnafı korumak adına 2006 yılında hazırladığı ''Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı Taslağı''nın Meclis gündemine alınarak yasalaşmasını istedi. 
     
Dünyanın hiç bir şehrinde İstanbul'daki kadar çok sayıda alışveriş merkezi olmadığını ileri süren Özgenç, İstanbul'un en merkezi yerlerinde 52 AVM yapıldığını ve yenilerinin de yapılmakta olduğunu belirtti. 
     
İstanbul'un en merkezi ilçelerinden Şişli ve komşu ilçeleri Beyoğlu, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer'de 500 metre arayla 5 dakika mesafe ile AVM'ler bulunduğunu dile getiren Özgenç, ''Şehir merkezlerinde açılan büyük mağazalar sadece esnafa zarar vermiyor, aynı zamanda kentin dokusuna, trafiğine, ulaşımına da zarar veriyor'' değerlendirmesini yaptı. 
     
Perakende piyasasını düzenleyecek yasanın gecikmesi halinde kuralsız büyüyen AVM'lerin de zarar göreceği uyarısında bulunan Özgenç, ''Bakkal, manav ve kasap olmadan semt olmaz. Küçük esnaf, mahallenin, sokağın ve caddenin sönmeyen ışığıdır, sosyal koruyucusudur. Dolayısıyla bu kesim ayakta tutulmazsa mahalledeki sosyal ilişkiler noksan kalır'' yorumunu yaptı. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eylül ayı AVM metrekare verimlilik endeksi açıklandı
  • 30.10.2025 11:24

Eylül ayı AVM metrekare verimlilik endeksi açıklandı

Eylül ayı için açıklanan AVM metrekare verimlilik endeksinde tüketicilerin yeme ...

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı
  • 30.06.2025 13:38

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı

Ağrı Valiliği ve Ağrı İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İsra Holding tarafından ...

Ağrı Valisi Koç, V Mall Ağrı AVM şantiyesini inceledi
  • 29.05.2025 17:42

Ağrı Valisi Koç, V Mall Ağrı AVM şantiyesini inceledi

Ağrı Valisi Mustafa Koç, İsra Holding tarafından hayata geçirilmekte olan V Mall ...

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti
  • 26.02.2025 16:33

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti

Rönesans Gayrimenkul Yatırım düzeltilmiş gelirlerini reel olarak yüzde 12 arttır ...

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı
  • 13.02.2025 15:07

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO iştiraki Emla ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi kasımda arttı
  • 25.12.2024 10:57

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi kasımda arttı

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, kasımda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 ...