maritbet girişmaritbet
Mahmut Şahin: Çoğu x-ray cihazı işlevsiz

Mahmut Şahin: Çoğu x-ray cihazı işlevsiz

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, düzenlediği basın toplantısında çoğu x-ray cihazının işlevsiz olduğunu belirtti.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, alışveriş merkezleri ile bazı kurum ve kuruluşların girişine güvenlik gerekçesiyle yerleştirilen x-ray cihazları ve metal dedektörlerinin pazarlama tuzağı olduğunu öne sürdü.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında, tüketicilerin alışveriş merkezleri ile bazı kurumlara girerken metal dedektörlerinden geçmeye zorlandığını, çoğu x-ray cihazının işlevsiz olduğunu belirtti.

Cihazların standardının olup olmadığını denemek için bir alışveriş merkezine tabanca ile girdiklerini ve dedektörün uyarı vermediğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bu dedektörler ayarsız ve kontrolsüz kullanıldığı zaman elmayı bile kesemeyen bir bıçağa uyarı verir. Elmayı kesemeyen, insana nasıl zarar verecek? Makine bu meyve bıçağına uyarı verir ve oradaki güvenlikçi bir kahraman edasıyla el koyar. Meyve bıçağı ile giremediğimiz AVM'deki bir mağazada devasa bıçak setleri, şarjlı matkaplar, hızarlar satılıyor. Bunları alacak paranız yok diyelim. 10 liralık bir yemek yemek için gittiğiniz restoranda insana zarar verecek bıçak ve çatal önünüze geliyor. Bazı mağazalarda metal makaslar satılıyor. Burada ortaya çıkan bir gerçek var. AVM'lerdeki ve birçok özel ya da resmi kurumların girişindeki x-ray cihazları güvenlik gerekçesiyle yapılmıyor. X-ray cihazları bir pazarlama tuzağıdır"

Tüketicilerin cihazdan geçme dayatmasına karşı olduklarını dile getiren Şahin, x-ray cihazlarının radyasyon yaydığını ve etrafındaki insanlara zarar verdiğini, özellikle de cihazın başında duran görevlilere büyük zararlar verdiğini savundu.

AVM ve kurumlarda güvenliğin x-ray cihazları yerine kameralarla ve insan sosyolojisini, psikolojini bilen görevlilerle sağlanabileceğine işaret eden Şahin, "Birilerinin pazarlama taktiğini, cebini doldurma beklentisini, basit ve anlamsız güvenlik gerekçeleri ile masumlaştırmayalım. Bunlara mahal vermeyelim." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eylül ayı AVM metrekare verimlilik endeksi açıklandı
  • 30.10.2025 11:24

Eylül ayı AVM metrekare verimlilik endeksi açıklandı

Eylül ayı için açıklanan AVM metrekare verimlilik endeksinde tüketicilerin yeme ...

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı
  • 30.06.2025 13:38

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı

Ağrı Valiliği ve Ağrı İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İsra Holding tarafından ...

Ağrı Valisi Koç, V Mall Ağrı AVM şantiyesini inceledi
  • 29.05.2025 17:42

Ağrı Valisi Koç, V Mall Ağrı AVM şantiyesini inceledi

Ağrı Valisi Mustafa Koç, İsra Holding tarafından hayata geçirilmekte olan V Mall ...

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti
  • 26.02.2025 16:33

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti

Rönesans Gayrimenkul Yatırım düzeltilmiş gelirlerini reel olarak yüzde 12 arttır ...

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı
  • 13.02.2025 15:07

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO iştiraki Emla ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi kasımda arttı
  • 25.12.2024 10:57

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi kasımda arttı

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, kasımda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 ...