maritbet girişmaritbet
M1 Merkez Adana AVM tasarruf ve doğa konusuna dikkat çekti

M1 Merkez Adana AVM tasarruf ve doğa konusuna dikkat çekti

M1 Merkez Adana AVM, toplumsal bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmalarına ev sahipliği yapıyor

21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji  Günü etkinlikleri kapsamında 22 Mart tarihinde M1 Merkez Adana AVM'de düzenlenen organizasyonda “Su – Enerji” teması ile tasarruf ve doğanın önemi vurgulandı. Adana'da Hayatın Merkezi olan M1 Merkez Adana AVM'de; Meteoroloji, DSİ, Doğa Koruma ve Milli Parklar, Orman Genel Müdürlükleri'yle, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği çok önemli bir bilinçlendirme ve farkındalık projesi 22 Mart Cumartesi günü geniş katılımla gerçekleştirildi. Farklı ve birbirini tamamlayan etkinliklere ilgi büyüktü. Öncelikle Dünya Su Günü dolayısıyla DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilköğretim 7. ve 8. Sınıf öğrencileri arasında Türkiye genelinde “Resim” ve “Kompozisyon” yarışmaları ile herkesin katılabileceği “Afiş” ve “Fotoğraf” yarışmaları etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın  Adana'da bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 7.Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, Bakanlığın bağlı kuruluşları olarak Adana Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 6.Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Doğa Araştırmaları Derneği'nin katılımları ile stant açıldı. Stantta resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren resim ve kompozisyonlar ile Adana Fidanlık Müdürlüğü'nün resim sergisi beğeniye sunuldu. 
Adana AVM

Televizyon da ise; Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğünün Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında TRT tarafından çekilen “Kuşlar ve Çakallar” belgeseli ile kurumların tanıtım filmleri gösterildi. Öte yandan; DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Çatalan Barajı maketini ve su döngüsü görselini sergiledi.

AVM önündeki stantta ise; Orman Fidanlık Müdürlüğü fidan dağıtımı yaptı. Su Ürünleri Fakültesi kurdukları stantta da mikroskoplar ile su piresi ve yosun hücresini ziyaretçilere sergiledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...