maritbet girişmaritbet
İŞTE ÖNE ÇIKAN PROJELER!

İŞTE ÖNE ÇIKAN PROJELER!

Konsept savaşlarının yaşandığı markalı konut piyasası AVM aynı zamanda yatırımlarına da giriyor. Konutlarla birlikte inşa edilen AVM’ler firmaların elini güçlendirirken, alıcılara da hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunuyor

Farklı konseptlerle bir adım öne çıkmaya çalışan firmaların konutların yanında en fazla tercih ettikleri yatırım alışveriş merkezleri (AVM) oluyor. Sahiplerine tam anlamıyla bir yaşam biçimi sunmayı amaçlayan projelerde AVM'ler olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Özellikle kış aylarında insanların en fazla ziyaret ettiği ve zaman geçirdiği yerler olan AVM'ler alışveriş olanaklarıyla konut sahiplerinin uzaklara gitmeden gereksinimlerini karşılamasına olanak sağlıyor. Bu tür kolaylığı sunan projeler hem yatırım değeri hem de prim potansiyeli açısından diğerlerinden bir adım öne çıkabiliyor. Özellikle merkezi lokasyonlarda yapılan AVM'li projeler kendi sakinlerinin yanı sıra bölgedeki vatandaşlara da hitap ederek gerçek bir buluşma noktası haline gelebiliyor. Biz de bu haftaki kapak haberimizde İstanbul'daki bazı AVM'li projeleri inceledik….

 

İstwest'te mağazalar Meydan'a çıktı

Boyner  Holding'in Bahçelievler Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde FerYapı ve Altınyıldız A.Ş. iştiraki Altınyıldız Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.  tarafından geliştirilen ve DBArchitects tarafından tasarlanan İstwest projesi konut, rezidans ve içerisinde barındırdığı restoran ve dükkanlardan oluşuyor. Projedeki AVM'nin adı İstwest Meydan olarak belirlenirken, teknolojinin son imkanlarından yararlanarak, birinci sınıf malzemeler kullanılarak inşa edilen İstWest'de 14blok, 470 adet rezidans, 512 adet konut ve İstWest Meydan'da 73 adet ticari alan bulunduruyor. Stratejik mağaza karması ve faaliyetlerine göre ayrılan bölümlerle yüksek ziyaretçi potansiyeli barındıran proje, 16.000 m2'lik kiralanabilinir alanda Basın Ekspres Yoluna ve iç meydan cepheli 70 m2 ve 3000 m2 arasında değişen dükkan alternatifleri ve akılcı mimari planı ile tercihlerinize uygun yatırım alternatifleri sunuyor.

Adı: İstwest

Yeri: Basın Ekspres Yolu

Firma: Boyner Holding ve FerYapı

 

Akmerkez konseptini Esenyurt'a taşıdı

İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak Esenyurt-Bahçeşehir'de hayata geçen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı. 4 kat üzerinde 200'e yakın mağazaya sahip Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde dünya mutfaklarını buluşturan restoranların yer alacağı Restoranlar Meydanı, dinlenme ve buluşma adresi olacak özel tasarımlı alanlar, çocuk oyun ve eğitim alanları ile 3 bin araçlık otopark bulunuyor. 50 bin 838 metrekare arsada 65 bin 400 metrekare kiralanabilir alanı olan projede 9 salonlu Cinebonus, Migros ve Koçtaş gibi ünlü markalarında aralarında yer aldığı 188 mağaza bulunuyor. Akbatı Residences ile birlikte toplam 220 milyon dolar yatırımla hayata geçen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki Akkule projesi 348 birimden oluşuyor. Satışların büyük oranda tamamlandığı projede teslimler 31 Aralık 2011'de yapılacak.

Adı: Akbatı

Yeri: Esenyurt

Firma: Akiş Gayrimenkul

 

Rings yüzünü metroya döndü

Selçuklu Holding'in İstanbul Sancaktepe'de inşa ettiği Rings Istanbul projesinde 1500 konut, AVM ve sosyal tesisler yer alıyor. Rings İstanbul projesi 230 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Projenin yatırım maliyeti 500 milyon lira. Projede sosyal tesisler, 5 ile 6 katlı binalardan oluşan bloklar, sıra evler ve villalar bulunuyor. Rings İstanbul AVM 80.000 metrekare kapalı, 20.000 metrekare kiralanabilir alana sahip. Tamamlandığında içinde 5 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek Rings İstanbul'da alışveriş alanları, cafe, marketler, sokak dükkanları ve gross market v.b eğlence ve spor alanlarını yeşil ve suyla harmanlayarak yeni bir yaşam merkezi oluşturuyor. Projenin AVM bölümünün önünde yapımı planlanan metro istasyonu bulunuyor.

Adı: Rings İstanbul

Yeri: Sancaktepe

Firma: Selçuklu Holding

 

Geleceğin projesi Mahmutbey'de yükseliyor

Torunlar GYO'nun rezidans, AVM, ofis ve otelden oluşan konsepti ile Türkiye'nin en büyük karma projelerinden biri olan Mall of İstanbul Mahmutbey'de yapılıyor. Avrupa'nın en büyük ve en eğlenceli alışveriş merkezini bünyesinde bulunduracak Mall of İstanbul'da temalı eğlence parkı, snowpark, 18 salonlu sinema, temalı müze, dünya ve Türkiye'nin yöresel mutfaklarını bir araya getiren Gourmet Center, botanik park gibi farklı birçok özellik bir araya gelmeye hazırlanıyor. Projede ayrıca, restoran ve kafelerin yer alacağı açık caddede iç sirkülasyon için kullanılacak nostaljik ‘hatlı tramvay' projenin öne çıkan özellikleri arasında dikkat çekiyor. Projenin 2013 yılının ikinci yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Adı: Mall of İstanbul

Yeri: Mahmutbey

Firma: Torunlar GYO

Platform, Merter'i yeniden canlandıracak

Merter'deki 40 dönümlük Vakko arazisini 56 milyon dolara alan iki ortak, 224 milyon liralık bir yatırım yapacakları Platform Merter projesinde, hem otel, hem konut, hem de AVM inşa ediyor. Proje bünyesindeki, moda ve ticaret merkezi Fashion Park, 23 bin metrekare kiralanabalir alana sahip ve 3 kattan oluşuyor. Eylül 2012'de teslim edilecek Fashion Park'ı tekstil markalarının dünyaya açılacağı bir vitrin olacak. Eroğlu Yapı ve Doğa Şehircilik ortaklığında hayata geçirilen Platform Merter'deki mağazalar kiralanmaya başladı. Moda ve Ticaret Merkezi de oluşturmayı planlayan projedeki mağazalar için tekstil ve hazır giyim markaları sıraya girdi.

Adı: Platform Merter

Yeri: Merter

Firma: Eroğlu Yapı, Doğa Şehircilik

 

Eski Florya'ya yeni nesil proje

Cennet Mahallesi E-5 üzerinde Aydınlı, Keleşoğlu ve Nefel İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Koru Florya projesinde 3+1'den 7+2'ye kadar birçok konut tipi bulunuyor. Kısa süre önce satışlarına başlanan proje, 42 dönümde toplam 298 daire olarak planlandı. Projede ayrıca içinde 200 mağaza bulunacak 2 katlı bir alışveriş merkezi ve 4 katlı bir otopark da yer alıyor. Küçükçekmece'ye ve Marmara Denizi'ne komşu konumda bulunan Koru Florya projesi Ağustos 2013'te teslim edilecek. Kraft Mimarlık tarafından projelendirilen Koru Florya'da satış ofisi de hizmet vermeye başladı. Rezidans hizmetlerinin verileceği projedeki 36 bin metrekarelik sosyal tesiste çok sayıda donatı bulunuyor

Adı: Koru Florya

Yeri: Florya

Firma:  Aydınlı, Keleşoğlu ve Nefel İnşaat

 

Batışehir 2014'te 15 bin kişiyle geliyor

Egeyapı Group'un E-5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği bölgede hayat geçireceği Batışehir projesinde, 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, prestijli ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak. Batışehir, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek ve tasarımıyla Türkiye'nin en iddialı projelerinden biri olacak. Proje içerisinde yer alacak otel ve özel eğitim kompleksi için ulusal ve uluslararası konusunda uzman birçok ünlü firma tarafından kendilerine teklif geldiğini belirten İnanç Kabadayı, yakın bir zaman içerisinde bu isimlerin netleşeceğini söyledi.  

Adı: Batışehir

Yeri: Bağcılar

Firma:  Emlak Konut, Emlak Pazarlama, Egeyapı Group

 

Zorlu Center'da 2012'de hayat başlıyor

Zorlu Holding'in İstanbul Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisine 2 milyar 500 milyon dolarlık yatırımla inşa ettiği Zorlu Center AVM, iş merkezi, otel, rezidans ve sosyal yapılardan oluşan karma bir proje. Zorlu Center'daki Tower Residence'ın her katında 150, 200, 300 ve 400 metrekarelik 6 daire bulunuyor. 2012 yılının ilk çeyreğinde AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonları tamamlanacak olan Zorlu Center'da, 2 bin 300 kişilik konser, 750 kişilik tiyatro salonu, 72 bin metrekare yeşil alan ve helikopter pisti bulunuyor. Alışveriş merkezinde, 200 mağazanın yanı sıra bin 500 kişilik 8 salonlu sinema, food court, kafe, restoran ve 5 bin araçlık bir otoparka yer verilmiş. 30 bin metrekare alan üzerine kurulu kültür ve sanat merkezi 3 bin 500 kişi kapasiteli.

 Adı: Zorlu Center

Yeri: Zincirlikuyu

Firma:  Zorlu Holding

Esenyurt'a Maximoon proje

Yalçıntepe Group'un Bahçeşehir'de hayata geçireceği Maximoon projesi 33 bin m2'lik bir alanın 18.000 m2'si üzerinde inşa edilecek. Proje 2013 yılının son çeyreğinde tamamlanacak. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ferah daire seçeneklerinin olduğu ve 74 ticari birimi içeren projede açık-kapalı yüzme havuzları, yeşillikler içinde yürüyüş alanları, fitness merkezi, Türk hamamı, havuz bar gibi sosyal imkanlar bulunacak. 140.000 m2'lik satın alınabilir alanda ise 1500'e yakın konut yer alacak. Residence blokta ise 50 m2'den başlayıp 500 m2'ye kadar çıkacak flexible daireler bulunacak.  Açık AVM özelliğinin yanı sıra 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin önemli bir bölümünde kat bahçesi yer alıyor.

Adı: Maximoon

Yeri: Bahçeşehir

Firma:  Yalçıntepe Group

 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz