maritbet girişmaritbet
İstanbul Shopping Fest hedefe doğru yürüyor!

İstanbul Shopping Fest hedefe doğru yürüyor!

Geçen yıl '40 günde yaptığımız ciroyu 21 günde yaparız' hedefi ile bu yıl ikinci kez düzenlenen İstanbul Shopping Fest, beklediği hareketliliği yakaladı

Geçen yıl '40 günde yaptığımız ciroyu 21 günde yaparız' hedefi ile bu yıl ikinci kez düzenlenen İstanbul Shopping Fest, beklediği hareketliliği yakaladı. Geçtiğimiz cumartesi günü başlayan ve 7 milyar TL'lik ciro hedeflenen festival devam ederken perakendeciler AVM'lerde oluşan rakamlardan memnun. Bu yıl ortalama yüzde 50'yi bulan indirim oranları, yaz sezonunun hemen başında tüketiciyi cezbetmiş gibi görünüyor.

Sürenin kısalması ve öne çekilmesi 'iş'e yaradı

Geçtiğimiz yıl 50 milyon liralık bir yatırım ile gerçekleşen İstanbul Shopping Fest, 100'ün üzerinde alışveriş merkezinin yanı sıra Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un önemli alışveriş caddeleri ile birçok ünlü markaya ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl 40 gün alışveriş konsepti ile planlanan ve yerli ve yabancı 5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan festival, bu yıl hedef büyüttü. Süresi 21 güne indirilen ve yaz dönemine denk getirilen festival sonunda 7 milyar TL'ye ulaşılması hedefleniyor. Festival'in özellikle havaların tam ısındığı döneme gelmesi pek çok AVM'yi de memnun etmiş görünüyor. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, okulların kapanması ile iyi bir başlangıç yaptıklarına işaret ederek, "Başlangıç gayet iyi oldu. Bu yılki hedefimizi 40 günde yapılan satışı 21 günde gerçekleştirmek. Bu yıl okulların kapanışına denk gelen ilk günle beraber istediğimiz yerdeyiz. Gayet iyi bir hafta sonu geçti. Her AVM'nin kendine göre bir yoğunluğu var" değerlendirmelerini yaptı.

Viaport, şehir dışından her gün 15 otobüs ağırlıyor

İstanbul'un Anadolu yakasındaki önemli AVM'lerirnden Viaport'ta da önemli bir ilgi söz konusu. Buraya Ankara, Bursa gibi illerden yoğun ilgi var. Viaport Genel Müdürü Ogün Tunalı, ilk hafta sonunda istedikleri artışları yakaladıklarını aktararak, "Beklediğimizin çok üstünde bir ilgiyle karşılaştık. Okulların da kapanmasının etkisi oldu bu noktada. Bir önceki haftaya göre yüzde 35 artırarak giriş sayımızı 216 bine çıkardık. Cumartesi günü ise 161 bin girişe ulaştık. Şehir dışından da önemli sayıda ziyaretçi ağırlıyoruz. Park alanımızda minimum 15 otobüs park ediyor her gün.  Toplu gelişlerde de önemli bir artış var" dedi. 

Esas hareketi bu hafta bekliyoruz, canlılık artıyor

Torium AVM Genel Müdürü Sinan Akdemir ise etkinliğin ilk hafta sonunda normalin yüzde 15 üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını aktardı. Akdemir, mağazalarda yüzde 50'lere varan indirimler olduğuna işaret ederek, "Büyük mağazalar indirim dönemlerini erkene aldılar. Esas hareketi bu hafta bekliyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla daha iyi bir hareketlilik söz konusu" yorumunu yaptı.

Turistlerin ilgisi de yoğun

İstanbul Shopping Fest, yerli ve yabancı turistleri de cezbediyor. İstanbul'a yakın şehirlerden alışveriş için gelenlerin sayısında artış olduğu belirtilirken, yabancı turistlerin alımında da canlanma olduğu vurgulanıyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Shopping Fest, bir önceki yıla göre İstanbul'da toplam alışveriş rakamını yüzde 26 artırarak ciro rakamını 8 milyar TL'ye çıkardı. Geçen yıl yabancı kart harcamalarında 252 milyon TL'lık değişime neden olan festivalde kredi kartı ile 40 TL ve üzerinde gerçekleşen işlem adedi 154 milyon 118 bin oldu.

Sayime Başçı/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSF rekor kırdı, 15 günde 10 milyarlık alışveriş yapıldı!
  • 06.08.2017 14:21

İSF rekor kırdı, 15 günde 10 milyarlık alışveriş yapıldı!

İstanbul Shopiing Fest kapsamında 2017 yılında 15 günlük kampanya sürecinde 10 m ...

EgeYapı, talihlilerine daire ve arabaları teslim etti
  • 26.11.2015 15:14

EgeYapı, talihlilerine daire ve arabaları teslim etti

06-28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Shopping Fest’te (İSF ...

EgeYapı, bir talihliyi İzTower’da ev sahibi yapacak!
  • 16.06.2015 10:20

EgeYapı, bir talihliyi İzTower’da ev sahibi yapacak!

İstanbul Shopping Fest ana sponsorlarından EgeYapı Group festival kapsamında bir ...

Alışveriş festivaline ev sahipliği yapıyor!
  • 09.06.2015 12:25

Alışveriş festivaline ev sahipliği yapıyor!

İstanbul Shopping Fest’e özel efsane indirimlerin yapılacağı gecede ünlü sanatçı ...

 İstanbul Shopping Fest, 2014 hedeflerini yakaladı
  • 30.07.2014 10:20

İstanbul Shopping Fest, 2014 hedeflerini yakaladı

İstanbul Shopping Fest (İSF), dördüncü yılında ciro hedefini yakalayarak 10 mily ...

Vialand AVM, Shopping Fest 2014’ün kapanışına ev sahipliği yaptı
  • 28.06.2014 11:24

Vialand AVM, Shopping Fest 2014’ün kapanışına ev sahipliği yaptı

İstanbul Shopping Fest (İSF), VIALAND AVM’nin ev sahipliği yaptığı renkli ve eğl ...