ECE Grubu Ankara Park Vera AVM'nin kiralama ve yönetimini üstleniyor!

ECE Grubu Ankara Park Vera AVM'nin kiralama ve yönetimini üstleniyor!

ECE Türkiye, 2014 yılında açılacak olan Park Vera Alışveriş Merkezi’ni yönetim portföyüne katıyor

Istanbul / Hamburg, 15 Ağustos, 2013 – Türkiye'de büyük ölçekli alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, gerçekleştirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanında hizmet vererek başarılı projelere imza atan ECE Türkiye, 2014 ilkbaharın-da Ankara'da açılacak olan Park Vera Alışveriş Merkezi'nin kiralamasını ve uzun dönemli yönetimini üstlendi.

İnşaatına 2012 yılında başlanan Park Vera, dört kat ve 40.000 m2 kiralanabilir alan üzerinde faaliyet gösterecek olan yaklaşık 100 mağaza, yeme-içme alanı, ka-fe/restoranlar ile 2.500 araç kapasiteli otoparktan oluşacak. Alışveriş Merkezi'nin 2014 yılı ilkbaharında kapılarını ziyaretçilerine açması planlanıyor. Park Vera Alışve-riş Merkezi'nin yatırımcısı olan Başkent A.Ş.'nin hissedarları, aynı zamanda ECE Türkiye'nin geçtiğimiz Temmuz ayında yönetimini devraldığı Acity Alışveriş Merke-zi'nin de yatırımcı ortakları. Acity ve Park Vera Alışveriş Merkezlerinin toplam yatırım hacmi, 325 milyon ABD doları.

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann: "Ankara'da Acity'nin ardından, yatı-rımcı grup Başkent A.Ş.'nin önümüzdeki yıl açılacak olan yeni projesi, Park Vera Alışveriş Merkezi'nin de yönetimi ve kiralama faaliyetleri için ECE Türkiye'yi seçmiş olmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Türk alışveriş merkezleri sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübemizle, her iki alışveriş merkezini de gerek müşterilerimiz, ge-rek perakendeciler ve gerekse yatırımcılarımız için başarıyla konumlandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Ankara'nın gelişmekte olan yerleşim bölgesi Batıkent'te yer alan, Park Vera Alışveriş Merkezi'nin şehrin ana arterlerinden olan İstanbul Yolu üzerindeki konumu, ziyaretçilerin özel ve toplu taşıma araçları ile alışveriş merkezine kolaylıkla ulaşabilmelerine olanak sağlayacak. Park Vera'nın çekim alanında yaklaşık 3,4 milyon kişi yaşıyor. Park Vera, ECE Türkiye tarafından yönetilecek olan 13. alışveriş merkezi olacak.

ECE – Güçlü Ortağınız

ECE Grubu, 1965 yılından bu yana alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlan-ması, yatırımlarının hayata geçirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanlarında faaliyet gös-termektedir. Grup, aktif olduğu 17 ülkede yönetmekte olduğu 189 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideridir. 6 milyon m2 kiralanabilir alanda faaliyet gösteren 17.500 peraken-deci ortağının yıllık ciroları toplamı yaklaşık 21 milyar euro'dur. Berlin'de yer alan “Pots-damer Platz Arkaden”, Leipzig ana tren garında bulunan “-Promenaden- im Hauptbahn-hof Leipzig” ve İstanbul'da “Marmara Park”, ECE Grubu tarafından yönetilmekte olan alışveriş merkezlerinden bazılarıdır. Frankfurt/Main'da yer alan Skyline Plaza, Stutt-gart'daki Milaneo ve Aachen'daki Aquis Plaza'nın da aralarında yer aldığı Avrupa çapında 14 proje ise halen planlama ve inşaat aşamasındadır.

ECE Grubu'nun iştiraki olarak 2000 yılında İstanbul'da kurulmuş olan ECE Türkiye, An-kara'da ANKAmall ve Acity, İstanbul'da Marmara Park, MetroCity, Beylikdüzü Migros, CarrefourSA Bahçepark, CarrefourSA Maltepe Park, Neomarin, Antalya'da Terracity ve Antalya Migros, Eskişehir'de Espark ile İzmir'de CarrefourSA Karşıyaka Alışveriş Merkez-leri'ni yönetmekte ve kiralama faaliyetlerini sürdürmektedir. ECE Türkiye'nin yatırımcı Akasya Grup ile birlikte gerçekleştirmekte olduğu Akasya Park Ümraniye Alışveriş Merke-zi'nin 2015 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Firmanın ayrıca Türkiye'nin farklı şe-hirlerinde geliştirme ve planlama aşamasında bulunan projeleri de mevcuttur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor
  • 30.07.2026 15:41

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma–Bursa–Yenişehir–Osmane ...

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti
  • 20.07.2026 09:57

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti

İstanbul 371 bin 258 kişi ile en çok göç veren il olurken, onu 145 bin 661 kişi ...

İstanbul'dan sonra Ankara'ya 5G destekli akıllı yol
  • 13.07.2026 16:49

İstanbul'dan sonra Ankara'ya 5G destekli akıllı yol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin bağlantılı ve otono ...

Adres Ankara Evleri'nin ikinci etabında teslim heyecanı yaşanıyor
  • 08.07.2026 15:38

Adres Ankara Evleri'nin ikinci etabında teslim heyecanı yaşanıyor

Bayraktar İnşaat’ın Ankara Yenimahalle’de yükselen projesi Adres Ankara Evleri'n ...

Başkent'in yeni buluşma noktası: Saraçoğlu
  • 07.07.2026 14:16

Başkent'in yeni buluşma noktası: Saraçoğlu

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan ve restorasyon ile yeniden hay ...

Ankara yeni stadyumuna kavuşuyor
  • 16.06.2026 13:52

Ankara yeni stadyumuna kavuşuyor

19 Mayıs Stadyumu'nun 2026-2027 sezonu başında kapılarını açarak uluslararası bü ...