maritbet girişmaritbet
Dünyanın lider AVM yatırımcıları Türkiye'deki yatırımları AYD V.AVM Yatırımları Konferansı'nda değerlendirdi!

Dünyanın lider AVM yatırımcıları Türkiye'deki yatırımları AYD V.AVM Yatırımları Konferansı'nda değerlendirdi!

AYD V.AVM Yatırımları Konferansı’nda AVM sektörünün dünya liderleri sektörün Türkiye’deki bugününü ve geleceğini değerlendirdi

 

Torunlar GYO ve GYODER YK Başkanı Aziz Torun:  “Son günlerde alışveriş merkezlerini taşlayan çok taraf var.  En başta perakendeciler olmak üzere kamuoyunda alışveriş merkezlerine sahip çıkılmadığını görüyoruz. Halbuki alışveriş merkezleri yediden yetmişe herkes için lazım. Aynı şekilde her müşteri de alışveriş merkezlerinin vazgeçilmezidir”
 
Organize Perakende Sektörünün bugünü ve geleceğini tüm yönleriyle ele almak üzere, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen V. AVM Yatırımları Konferansı'nın ikinci gününde  Avrupa'nın en büyük yatırımcıları buluştu
 
Konferansın önemli oturumu “Yatırımlar” paneli AYD Kurucu Başkanı ve Krea Group İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 
 
Panelde; Torunlar GYO ve GYODER YK Başkanı Aziz Torun, Multi Asset Management and Multi Mall Management CEO Arie  den Hartog, Metro Properties CEO Jean Cristophe Bretxa, Blackstone Küresel Perakende Danışmanı Robert Welanetz ve ECE Proje Yönetimi Yatırımdan Sorumlu Bşk. Yrd. Josip Kardun  yatırımları, Türkiye'yi ve Bölge'yi değerlendirdiler.
 
Torunlar GYO ve GYODER YK Başkanı Aziz Torun  yaptığı konuşmada; “AVM yatırımcısı profili  gelecekte çok farklı olacak. Bu değişimi başaramazsak stok fazlasından ve kapanan AVM'lerden bahsetmek zorunda kalacağız. Son günlerde alışveriş merkezlerini taşlayan çok taraf var.  En başta perakendeciler olmak üzere kamuoyunda alışveriş merkezlerine sahip çıkılmadığını görüyoruz. Halbuki alışveriş merkezleri  yediden yetmişe herkes için lazım. Aynı şekilde her müşteri de alışveriş merkezlerinin vazgeçilmezidir” dedi. Algı konusuna özellikle dikkat çeken Aziz Torun, “En ciddi problem olarak perakende sektörünün AVM yatırımlarına sahip çıkmamasını görüyorum. Nasıl olsa 500 m  veya 1 km ötede başka bir AVM var  diye düşünüyorlar. Artık perakendecinin hayatında AVM'ler çok önemli bir yerde değil. Tüketici çok çabuk tüketiyor. Hep yeniyi istiyor.AVM'lerin bir araya gelip ne tür bir işlem yapması gerektiğini belirlemeleri gerekir” şeklinde konuştu. 
 
Metro Properties CEO Jean Cristophe Bretxa da “Şu ana kadar Türkiye ve sektörümüzün büyümesi ile ilgili  çok heyecan verici ve mantığa dayalı sunumlar dinledik. Ama bana kalırsa Türkiye ve Metro arasındaki ilişki çok daha farklı bir hikaye. 20 yıllık bir aşk hikayesi. Şirketimizin şu an itibarıyle 67 çocuğu, yani mağazası var. Peki 20 yıl sonra ne olacak? diye sorabilirsiniz, Türkiye'nin Metro Grubunun operasyonu olan 29 ülke içinde Çin ve Rusya ile birlikte en üst sırada yer aldığını söyleyebilirim. Bana göre bugünün ihtiyaçları farklı. Bir ülkede 300 AVM bulununca rekabet konusu tabii ki önemli hale geliyor. Ama bundan da önemlisi müşteriye hitap etmektir” dedi. 
 
Blackstone Küresel Perakende Danışmanı Robert Welanetz,  Blackstone perakende de dahil olmak üzere her türlü gayrimenkul yatırımı ile ilgilendiği için, korunması gereken çok hassa bir denge olduğunu belirterek, “Makro ekonomik koşulların sağlıklı ve iyi durumda olması, pazardaki gayrimenkulun kalitesi ve son olarak da insan kaynakları, yani profesyonel varlık yönetimi ve gayrimenkulün yönetimi için gereken beceriler, pazarda bulunan gayrimenkul geliştirme ile ilgili beceriler. Bu bileşenlerin üçü bir arada bulunduğunda bence yatırım için en doğru zaman demektir” şeklinde konuştu. 
 
Multi Asset Management and Multi Mall Management CEO Arie  den Hartog,ve ECE Proje Yönetimi Yatırımdan Sorumlu Bşk. Yrd. Josip Kardun da konuşmalarında rekabetin her zaman piyasanın ve ekonominin sağlıklı olmasını sağladığını ve  o sebeple de bu konferansın sektör için çok önem taşıdığını belirttiler.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...