maritbet girişmaritbet
Bayram öncesi AVM’ler eski günlerine kavuştu

Bayram öncesi AVM’ler eski günlerine kavuştu

1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların kalkması ve eski normallere geri dönülmesiyle birlikte AVM’lerdeki ziyaretçi sayıları arttı.

1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların kalkması ve eski normallere geri dönülmesiyle birlikte AVM'lerdeki ziyaretçi sayıları artarken, spor giyim, casual giyim, ve kişisel bakım kategorileri, tüm salgın süresince olduğu gibi en çok tercih edilen kategoriler oldu.

Venezia Mega Outlet'ten yapılan açıklamaya göre, etkinlikler de kalabalık oluşturmayacak şekilde yakında başlayacak.

Aşılama çalışmalarının hızlanması, vaka sayılarının kontrol edilebilir seviyelere inmiş olması ve uluslararası dolaşımın günden güne artmasına paralel turist ziyaretçilerin de artmasıyla, AVM'lerde hem ziyaretçi sayıları hem de cirolar büyük bir ivmeyle artmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, ""Turlarla getirdiğimiz yabancı turistler, alışveriş turlarıyla geldikleri için, gezmek, eğlenmek veya vakit geçirmekten ziyade, direkt olarak alışverişe odaklı olarak geliyorlar. Bu sayede cirolara çok fazla etkileri oluyor. Hesaplarımıza göre, 1 turist, 12 yerli ziyaretçi kadar alışveriş yapıyor."" ifadelerini kullandı.

Salgının etkisi azaldıkça, etkinliklerin tekrar gündeme gelmeye başladığını hatırlatan Isıgöllü, ""Salgın kısıtlamaları kalkmış olmasına rağmen, tedbirleri elden bırakmamak gerekli. Mümkün olduğunca insan kalabalığı yaratmayacak ve sosyal mesafeyi bozmayacak şekilde, ziyaretçilerin hoş vakit geçirmelerine yönelik etkinlikler planlıyoruz."" değerlendirmesinde bulundu.

""Spor giyim, kişisel bakım ürünleri yine en çok satılan kategoriler oldu""

Spor giyim, casual giyim, ve kişisel bakım kategorilerinin, salgın boyunca olduğu gibi, en çok tercih edilen kategoriler olmaya devam ettiğini belirten Isıgöllü, şunları kaydetti:

""Haziran ayında gerçekleşen ciro artış ivmesi, temmuz ayında da geçen senenin yüzde 150 üzerinde gerçekleşiyor. Pazar günleri AVM'lerin büyük çoğunluğu için ciro hesabında toplam cironun en az yüzde 25'i demektir. Uzun zaman sonra kalkan kısıtlama ardından, ilk iki pazar günü eski dönemlere göre çok daha fazla hareketli geçti. Sadece pazar günleri özelinde kıyaslama yapıldığında ciro artış oranları yüzde 200'ler seviyesinde gerçekleşti. Aylar sonra pazar günü kısıtlamasının kalkmasıyla, hafta içi ve cumartesi günleri AVM'lere gitme fırsatı bulamayanlar için, gidebilme ve ihtiyaçlarını karşılayabilme fırsatı oluştu. İlk iki pazar günü çok yoğun geçti. Ziyaretçi sayıları salgın öncesi dönemlerin yüzde 80'i seviyelerine ulaştı.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...