AVM'leri 2.2 milyar kişi ziyaret etti

AVM'leri 2.2 milyar kişi ziyaret etti

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, geçtiğimiz seneye ait AVM verilerini yayınladı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, geçtiğimiz seneye ait AVM verilerini yayınladı. Buna göre söz konusu merkezlere, geçtiğimiz sene içerisinde iki milyar iki yüz milyon ziyaretçi geldi.

Buna göre AVM'lere olan ilgi de her geçen yıl artarak devam etti. Başkan Belgü, e-ticaretin yükselmesinin AVM'lere herhangi ciddî bir etkide bulunmadığını belirterek, AVM'lerin salt alışveriş yapılan değil, aynı zamanda birlikte olunan ve sosyalleşilen bir yer olduğunu da hatırlattı. Ülkemizde toplamda on iki milyon metrekarelik kiralanabilir AVM alanı olduğunu ifade eden başkan, 2023 senesinde söz konusu alanın on beş milyon metrekareye çıkacağını övünerek anlattı. AVM'den bunalan İstanbul halkı ise, daha fazla trafik sıkışıklığı istemediği için AVM'lere gitmemeye başladı.

AYD Başkanı Hulusi Belgü, geçtiğimiz sene ülkemizde iki milyar iki yüz milyon ziyaretçinin AVM'leri ziyaret ettiğini belirtse de, rakam birçok analist tarafından şişirilmiş bir balon olarak yorumlandı. Öte yandan AYD, sayının bu sene içerisinde artmasını hedefliyor. Hâli hazırda ülkemizdeki AVM'lere elli sekiz milyar dolarlık yatırımın olduğunu belirten Belgü, beş yüz yirmi bin personelin de sektörde isithdam edildiğini açıkladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kanyon'dan 20. yıla özel “Açık Bufé” Pop-Up Market deneyimi
  • 04.08.2026 16:42

Kanyon'dan 20. yıla özel “Açık Bufé” Pop-Up Market deneyimi

63'ten fazla lokal marka, 21 gün boyunca her hafta yenilenen seçkisiyle 3 – 23 A ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Haziran ayı sonuçları açıklandı
  • 28.07.2026 09:38

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Haziran ayı sonuçları açıklandı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından hazırlanan Haziran 2026 ...

Florentia Village AVM’de geri sayım başladı
  • 13.07.2026 11:05

Florentia Village AVM’de geri sayım başladı

Türkiye'nin ilk lüks designer outleti Florentia Village, 10 Eylül’de gerçekleşti ...

İsra Holding AVM yönetimleri Winmark’a emanet edildi
  • 17.06.2026 09:55

İsra Holding AVM yönetimleri Winmark’a emanet edildi

İsra Holding, perakende ve gayrimenkul yatırımlarında yeni bir dönemin kapıların ...

Düzce’nin yeni alışveriş ve yaşam merkezi Dmall kapılarını açtı
  • 03.06.2026 10:18

Düzce’nin yeni alışveriş ve yaşam merkezi Dmall kapılarını açtı

Düzce’de hayata geçirilen DMall AVM, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Açılışı ...

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...