AVM'lerde artık vergi dairesi de olacak!

AVM'lerde artık vergi dairesi de olacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini açıkladı.

Bakan Şimşek, bir ilde onlarca vergi dairesinin tek çatı altında toplanacağını ve bu dairelerde yapılan rutin birçok işlemin şubeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıklayan Şimşek bu sistemin devrim niteliği taşıdığını, pilot uygulamanın da 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de başlayacağını ifade etti.

Şimşek, yeni model ile vatandaşların, vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek ve "borcu yoktur" yazısı gibi işlemlerini söz konusu şubelerde sıra beklemeden yapılacağını bildirdi.

Vergi dairelerinin bankalar gibi tek tip olacağını, mükellef memnuniyetini gözeteceklerini ve proaktif çalışacaklarını söyleyen Şimşek, şubelerin, nüfusun ve ekonomik aktivitelerin fazla olduğu yerlerde açılacağını, bu sayede hizmetin, vatandaşın ayağına gideceğini anlattı.

Maliye Bakanı Mhemet Şimşek, "Nerede ihtiyaç varsa, şubeler oralara açılacak" dedi.

İhtiyaca göre şube

Şimşek, şunları kaydetti: "Açılacak şubeler için nüfus ve ekonomik aktivite dikkate alınacağından, vatandaşın hizmete ulaşımı da daha kolay olacak. Örneğin, bu şubeler büyük bir alışveriş merkezinde olabilecek.

Nerede ihtiyaç varsa, şubeler oralara açılacak. Vatandaşımızın hizmet alacağı bu noktaların sayısı da bu anlayışa göre ayarlanacak. Lokasyonu uygun olmayan vergi daireleri gerekirse kapatılacak, bunların yerine daha verimli çalışacak şubeler açılacak. Bu sayede vergiye uyum artırılacak, hem vatandaş hem de idare gereksiz maliyetlerden kurtulacak, vergi dairelerinde uzmanlaşma artacak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak." 

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ECE Türkiye’den yeni dijital yönetim platformu: ECEConnect
  • 11.09.2026 16:13

ECE Türkiye’den yeni dijital yönetim platformu: ECEConnect

ECE Türkiye, Türkiye alışveriş merkezi sektöründe bir ilke imza atarak yatırımcı ...

Koru Florya AVM 30 Ağustos'ta kapılarını açıyor
  • 28.08.2026 14:37

Koru Florya AVM 30 Ağustos'ta kapılarını açıyor

Florya’nın yeni alışveriş ve yaşam merkezi Koru Florya AVM, güçlü marka seçkisi, ...

AVM cirolarında nominal artış sürdü, en büyük reel küçülme ayakkabıda
  • 27.08.2026 17:33

AVM cirolarında nominal artış sürdü, en büyük reel küçülme ayakkabıda

AYD AVM Endeksi Temmuz 2026 sonuçları yayımlandı. ...

Kanyon'dan 20. yıla özel “Açık Bufé” Pop-Up Market deneyimi
  • 04.08.2026 16:42

Kanyon'dan 20. yıla özel “Açık Bufé” Pop-Up Market deneyimi

63'ten fazla lokal marka, 21 gün boyunca her hafta yenilenen seçkisiyle 3 – 23 A ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Haziran ayı sonuçları açıklandı
  • 28.07.2026 09:38

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Haziran ayı sonuçları açıklandı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından hazırlanan Haziran 2026 ...

Florentia Village AVM’de geri sayım başladı
  • 13.07.2026 11:05

Florentia Village AVM’de geri sayım başladı

Türkiye'nin ilk lüks designer outleti Florentia Village, 10 Eylül’de gerçekleşti ...