maritbet girişmaritbet
AVM'lerde artık vergi dairesi de olacak!

AVM'lerde artık vergi dairesi de olacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini açıkladı.

Bakan Şimşek, bir ilde onlarca vergi dairesinin tek çatı altında toplanacağını ve bu dairelerde yapılan rutin birçok işlemin şubeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıklayan Şimşek bu sistemin devrim niteliği taşıdığını, pilot uygulamanın da 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de başlayacağını ifade etti.

Şimşek, yeni model ile vatandaşların, vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek ve "borcu yoktur" yazısı gibi işlemlerini söz konusu şubelerde sıra beklemeden yapılacağını bildirdi.

Vergi dairelerinin bankalar gibi tek tip olacağını, mükellef memnuniyetini gözeteceklerini ve proaktif çalışacaklarını söyleyen Şimşek, şubelerin, nüfusun ve ekonomik aktivitelerin fazla olduğu yerlerde açılacağını, bu sayede hizmetin, vatandaşın ayağına gideceğini anlattı.

Maliye Bakanı Mhemet Şimşek, "Nerede ihtiyaç varsa, şubeler oralara açılacak" dedi.

İhtiyaca göre şube

Şimşek, şunları kaydetti: "Açılacak şubeler için nüfus ve ekonomik aktivite dikkate alınacağından, vatandaşın hizmete ulaşımı da daha kolay olacak. Örneğin, bu şubeler büyük bir alışveriş merkezinde olabilecek.

Nerede ihtiyaç varsa, şubeler oralara açılacak. Vatandaşımızın hizmet alacağı bu noktaların sayısı da bu anlayışa göre ayarlanacak. Lokasyonu uygun olmayan vergi daireleri gerekirse kapatılacak, bunların yerine daha verimli çalışacak şubeler açılacak. Bu sayede vergiye uyum artırılacak, hem vatandaş hem de idare gereksiz maliyetlerden kurtulacak, vergi dairelerinde uzmanlaşma artacak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak." 

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...

AVM’lerde enerji tasarrufu yapay zeka ile sağlanacak
  • 13.04.2026 11:18

AVM’lerde enerji tasarrufu yapay zeka ile sağlanacak

Sektör paydaşları alışveriş merkezlerindeki iklimlendirme sistemlerini otomatik ...

AVM’ler yıllık 59 milyar dolarlık ekonomiye ev sahipliği yapıyor
  • 31.03.2026 12:58

AVM’ler yıllık 59 milyar dolarlık ekonomiye ev sahipliği yapıyor

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, ülke genelindeki 445 AVM'nin yılda 59 m ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Kasım ayında arttı
  • 29.12.2025 10:47

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Kasım ayında arttı

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Kasım 2025 döneminde, bir önceki yılın aynı ay ...

Eylül ayı AVM metrekare verimlilik endeksi açıklandı
  • 30.10.2025 11:24

Eylül ayı AVM metrekare verimlilik endeksi açıklandı

Eylül ayı için açıklanan AVM metrekare verimlilik endeksinde tüketicilerin yeme ...

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı
  • 30.06.2025 13:38

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı

Ağrı Valiliği ve Ağrı İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İsra Holding tarafından ...