maritbet girişmaritbet
AVM CİROLARINDA EKİM REKORU

AVM CİROLARINDA EKİM REKORU

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Ekim ayı sonuçları açıklandı.

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2011 Eylül ayına göre % 28, 2010 Ekim ayına göre ise %19 artış göstererek 136 puana ulaştı. Bu aynı zamanda 2010 yılı başından beri gerçekleşen en yüksek ciro rakamı.

Bu rekor artış özellikle İstanbul'dan geldi. İstanbul ciro endeksinde 2011 Eylül ayına göre Ekim ayında 34 puanlık bir artış görüldü. Anadolu ciro endeksinde ise önceki aya göre %20'lik bir artış yaşanarak endeks 135 puana ulaştı.

AVM'lere Bayram Erken Geldi

2011 Ekim ayında tüm kategorilerin cirolarında artış görüldü. 2010 Ekim ayına göre 2011 Ekim ayının ciroları; AVM'lerdeki yiyecek-içecek alanlarınında %27, giyim - aksesuar kategorisinde %23, ayakkabı - çanta cirolarında%17, teknoloji market ve elektrikli eşyalarda %12, diğer kategorisinde %8 ve hipermarket, süpermarket ve şarküteri ciroları ise %5 artış gösterdi.

Aylık m2 verimlilikleri de, Kurban Bayramı ve sezon alışverişlerinde yaşanan hareketlilik ile bir önceki aya göre %28 artış göstermiştir ve endeks başlangıcı olan 2010 Ocak ayı'ndan itibaren en yüksek değerine ulaşmıştır.

Havalar soğudu AVM'ler doldU

Ziyaretçi endeksinde de 2010'un aynı dönemine göre %4'lük bir artış gerçekleşerek endeks 102 puana ulaşmıştır.

AVM Endeksi Ekim ayı sonuçlarının ortaya çıkardığı cirolarında yaşanan artışı değerlendiren AYD Başkanı Hakan KODAL, “Cirolarda kırılan rekor gelecek ile ilgili umut veriyor. Havaların soğuması ile birlikte AVM'ler doldu, buna Kurban Bayramı öncesi alışverişi de eklediğimizde cirolarda rekor kırıldı. İstanbul'daki cirolar bu kez Anadolu'yu geride bıraktı. Özellikle yiyecek-içecek ve giyim-aksesuar harcamalarındaki yüksek artış, Tüketicilerin sosyalleştiğini, kışa ve bayrama hazırlık yaptığını gösteriyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...