maritbet girişmaritbet
Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi geliyor!

Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi geliyor!

Bakırköy Ataköy'de marina bölgesinin olduğu noktada Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşa ediliyor.

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş., Bakırköy Zeytinlik Mahallesi sınırları içerisinde kalan Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi için düğmeye bastı. Proje bedeli toplam 715 milyon 945 bin TL olarak açıklanan alışveriş merkezi, 564 ada, 188 parsel ve 188 parsel yanı dolgu alan üzerine yapılacak. Ataköy Marina AVM kapsamında açık ve kapalı yeme-içme ve alışveriş alanları, kültür-sanat galerisi, spor merkezi, bowling salonu, buz pisti, sinema ve tiyatro salonları, oyun alanları, temalı peyzaj ve orman alanları, 1.500 kişilik çok amaçlı salon, 22 odalı butik otel, meydanlar, sokaklar, yarı açık alanlar ve parklar bulunuyor. 

Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin zemin kat dahil maksimum 3 katlı olarak şekilde 431 bağımsız bölümden oluşması öngörülüyor. AVM'nin toplam inşaat alanı 429 bin 576 metrekare olarak açıklandı. Yatay mimaride hayata geçirilecek olan alışveriş merkezinin bodrum katların bağlantılı olduğu toplam 27 adet blok yapılacak.

Ataköy Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin inşaat çalışmalarına 2019 yılının son çeyreğinde başlanması bekleniyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde ise kullanıma açılması hedefleniyor. Halkın kullanımına açık olan AVM'nin hem bölgenin hem de tüm ülke ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca alışveriş merkezi mevut Ataköy Yat Limanı ve Ataköy Mega Yat Limanı'na gelecek yat sahiplerine de hizmet vermesi amaçlanıyor. 

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı çalışmaları proje alanının kuzeyinde yer alıyor. Söz konusu metro hattı projesi ile Marmaray hattına bağlantı da sağlanabilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi geliyor!
  • 02.01.2019 14:15

Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi geliyor!

Bakırköy Ataköy'de marina bölgesinin olduğu noktada Ataköy Marina Alışveriş ve Y ...