maritbet girişmaritbet
Ankara Sıhhiye’de inşa edilen Kitap AVM Eylül’de açılacak!

Ankara Sıhhiye’de inşa edilen Kitap AVM Eylül’de açılacak!

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın giriş katı, Türkiye’de ilk kez hayata geçecek ‘Taşmektep’ projesi ile ‘Kitap AVM’ olarak Başkent’e kazandırılacak

. İnşaat çalışmaları başlayan Kitap AVM'nin açılışı Eylül ayında yapılacak.

Çankaya Belediyesi'nin projeye onayı vermesinin ardından otoparkın iç ve dış cephelerinin tamamen yenileceğini ve 100'er metrekarelik 15 iş yeri olacağı bilgisini veren ‘Taşmektep' projesinin sözcüsü Mustafa Doğan, şunları söyledi: “Şehrin orta yerinde bulunan bir harabe, projeyle birlikte kitap bahçesine çevrilecek. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ‘Taşmektep' projesi sayesinde, yaklaşık 1.5 milyon kitabın yer alacağı, sosyal ve kültürel faaliyetlerle bezenmiş Kitap AVM'sini kitapseverlerle buluşturacağız. Bu sayede, İstanbul'la rekabet edemediği iddia edilen Ankara, kültür ve sanat alanında büyük bir adım atmış olacak.”

Antikacılar da olacak

Toplam 2 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak olan Kitap AVM'sinde, bin 150 metrekarelik alanın kitap dükkanlarına, 450 metrekarenin ise sosyal ve kültürel faaliyet alanlarına ayrılacağını dile getiren Doğan, proje ile birlikte pasajlarda ya da müstakil evlerde çalışan kitapçıların da güzel bir yere sahip olacağını dile getirdi. Doğan, “Buraya gelenler kitapçı, antikacı ve sahafları bir arada bulabilecek. Aktivite alanlarında müzayedeler, konserler, açık hava sineması yapılacak. Ankaralı kitapseverler tam anlamıyla bir ‘Kitap AVM'sine kavuşacak” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Sıhhiye’de inşa edilen Kitap AVM Eylül’de açılacak!
  • 20.04.2013 09:14

Ankara Sıhhiye’de inşa edilen Kitap AVM Eylül’de açılacak!

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın giriş katı, Türkiye’de ilk kez hayata geçecek ‘Ta ...