maritbet girişmaritbet
212 İstanbul Power Outlet AVM hafta sonu 75 bin ziyaretçiyi ağırlıyor!

212 İstanbul Power Outlet AVM hafta sonu 75 bin ziyaretçiyi ağırlıyor!

Farklı konsepti ve mimarisiyle dikkat çeken 212 İstanbul Power Outlet AVM hafta sonu 75 bin ziyaretçiyi ağırlıyor!

212 İstanbul Power Outlet'te açıldığı günden bugün neler yaşandı, biraz bu süreci değerlendirebilir misiniz?

212 İstanbul Power Outlet'in açılışından bugüne kadar sürekli bir yükseliş trendi içinde olduğunu söylemek gerekir. Yatırımı Edip Uluslararası Gayrimenkul tarafından yapılarak hayata geçirilen ve Ağustos 2009'da ziyaretçileriyle kucaklaşan 212 İstanbul Power Outlet'in, kiralama ve yönetim hizmetleri, ilk gününden beri,  AVM Mfi Partners tarafından yürütülüyor. Özellikle de rekabet açısından değerlendirildiğinde; zaten rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir bölgede açılan AVM'miz, geçen zaman zarfında çevrede yeni açılan AVM' lerle artan rekabeti de göğüsledi. Büyüklüğü ve marka karması ile bulunduğu bölgede kendisini daha da güçlü konumlandıran, giderek artan ziyaretçi sayısı ve geniş bir yelpazeye yayılan müşteri profili ile daha geniş kitlelere hitap eden bir AVM haline geldi. Bulunduğumuz lokasyonun önemi de, yerleşim alternatifleri ve SES grupları açısından çeşitliliği giderek çoğalan bir bölge olması sebebiyle, artıyor. Biz de 212 olarak, bölgeye ve ziyaretçisine bir AVM'den beklenenin fazlasını sunan, kalitenin ucuza bulanabildiği bir yaşam merkezi olarak hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda, büyüklüğümüzü ve buradan aldığımız gücü, bölgedeki konumlanmamızla da hissettiriyoruz.

Ziyaretçi profiliniz nedir? Aksiyon planlarınızda ziyaretçi profiliniz nasıl rol oynuyor?

Ziyaretçi profili, bir AVM'nin yıllık pazarlama planının temellerini oluşturan; etkinlik seçimleri, kampanya uygulamaları, sosyal sorumluluk projeleri gibi konularda son derece kritik ve belirleyici oluyor tabii ki. Ulaşmak ve iletişime geçmek istediğiniz hedef kitleye dokunabileceğiniz türde planlamalar yapıyorsunuz. Birçok farklı lokasyonda ve ölçekte AVM yöneten AVM Mfi Partners şirketi olarak, elimizdeki bilgi birikimi ve tecrübeyi, bu anlamda sonuna kadar kullanıyoruz. Yıllık pazarlama planları için firma tabanında oluşturduğumuz havuz; koyduğumuz hedefler ve bu hedeflere uygun pazarlama planları için her AVM'ye kendi lokasyon ve müşteri profili özelinde alternatifler sunuyor. 212 İstanbul Power Outlet; marka karması, büyüklüğü ve eğlence alternatifleri anlamında her kesimi kucaklayan bir AVM.  Ağırlıkla B ve C+ SES gruplarına hitap ettiğimizi söyleyebilirim. Fakat tabii ki azımsanmayacak sayıda A grubu ziyaretçilerimiz de var.

212 Power Outlet AVM neler vaat ediyor, en önemlisi de nasıl bir iddiayı hayata geçiriyorsunuz burada?

Günümüzde, sizin de bildiğiniz gibi, AVM' ler artık sadece alışveriş için gidilen yerler değil. Bu yaklaşım ziyaretçi nezdinde de giderek yerleşiyor. Artık AVM denildiğinde, alışverişin yanında, ziyaretçinin tüm gününü planladığı yaşam alanları akla geliyor. Alışverişi; eğlence, sosyal aktivite, sosyalleşme gibi birçok yan unsur destekliyor. Dolayısıyla AVM' ler giderek, tüm aileyle, arkadaşlarla zaman geçirilen alanlar olarak öne çıkıyor. AVM yönetimi olarak bizim de tüm çabamız, bu bilinçle yaklaşarak, AVM' mizi, ziyaretçisine daha da fazla sosyalleşme imkânı sunan, tüm günü sıkılmadan geçirebilecekleri sosyal ortamlar yaratan bir yaşam alanı olarak konumlandırmak. Biz de bu anlamda, kafe ve restoranlarımız, sinemamız, 2 kata yayılan çocuk ve genç oyun alanımız ve buz pistimiz ile farklı alternatifler sunmaya çalışıyoruz. Tüm bunlara paralel olarak, Outlet olma özelliğimizi daha da öne çıkarmaya çalışıyoruz. Avrupa yakasının outlet konseptli en büyük AVM'si olarak, ziyaretçimize kaliteli ve uygun fiyatlı alışverişin kapılarını açıyoruz. Her çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz ve tüm yıl devam edecek “ 212 Marka Pazarı” aktivitesi ile ziyaretçimize o güne özel fiyatlarla, birçok markayı daha ucuza alabilme imkânı sunuyoruz.

AVM'nin mağaza karması hakkında bilgi verir misiniz? Yeni mağazalar açıldı 212 İstanbul Power Outlet'te, marka karması nasıl şekilleniyor?

212 İstanbul Power Outlet'in toplam kapalı alanı 235 bin metrekare ve kiralanabilir alanı ise 70 bin metrekareden oluşuyor. 212 İstanbul' da 175 mağaza bulunuyor. Carrefour, Mediamarkt'ın yanı sıra Cinemarine, Playland, Flash & Ice Buz pisti, Tommy Hilfiger, Park's, Koton, D&R, Derimod, Kiğılı, LC Waikiki, Polo Garage, Kemal Tanca, Cacharel, Beymen Business Altınyıldız, Converse Columbia, Tekin Acar, Yves Rocher gibi dünyaca ünlü ve değerli markalar 212 İstanbul' da yer alıyor. Ayrıca 3 bin 500 araç kapasiteli ücretsiz otoparkımız bulunuyor. Otopark alanımızın genişliği ve park kapasitemizin yüksekliği özellikle de hafta sonu gibi yoğun günlerde 212 İstanbul Power Outlet'e ciddi bir avantaj sağlıyor. 212 İstanbul Power Outlet'te 2'si 3D olmak üzere toplam 9 sinema salonumuz var. Toplam bin 500 koltuk kapasiteli sinemamızda hem yerli hem yabancı filmleri izleme fırsatı sunuyoruz ziyaretçilerimize. Günlük ortalama ziyaretçi sayımız hafta içi 20 -25 bin arasında, hafta sonu ise 60-75 bin arasında değişebiliyor. Marka karmamız, yeni yapılan kiralamalarla her geçen gün zenginleşiyor. Bünyemize katılan yeni markalarla, ziyaretçimize sunduğumuz alternatifler artarken, müşteri profili anlamında da farklı SES gruplarına hitap edebilir duruma geldiğimizi söyleyebilirim.

Etkinliklerinizden bahsedebilir misiniz? Ziyaretçilerinize ne gibi aktiviteler hazırlıyorsunuz?

212 İstanbul Power Outlet açıldığından bugüne kadar birçok farklı ve ses getiren etkinliklere imza attı. Özellikle her yaş ve her ses grubuna hitap edebilecek etkinlikler yapmaya özen gösteriyoruz. 212 İstanbul Power Outlet ‘te neredeyse her hafta bir etkinlikle değerli ziyaretçilerimizi buluşturuyoruz. Uzun vadeli planlamalar yaparak her aya özel dolu dolu aktiviteler organize ediyoruz. Özellikle çocuklara yönelik etkinliklere çok önem veriyoruz. Aynı şekilde her çarşamba gerçekleştirmeye başladığımız ve tüm sene boyunca devam edecek olan “212 Marka Pazarı “da mağazaların o güne özel inanılmaz fiyatlarla sundukları birbirinden çeşitli ürünleri ziyaretçilerimizle buluşturmaya devam edecek. Kampanyalar yaparak etkinlik ve buna benzer organizasyonlar AVM'ler için olmazsa olmazlar arasında. 212 İstanbul Power Outlet olarak da buna çok önem veriyoruz. Mağazalarla birlikte yaptığımız indirim kampanyalarına ek olarak sürpriz hediyeler veriyor, çekilişler yapıyor ve sinema biletleri hediye ediyoruz. Bizi tercih eden ziyaretçilerimizi bu şekilde kampanyalarımızla ödüllendiriyoruz. Özellikle ailelere çocukları ile birlikte eğlenebilecekleri etkinlikler sunuyoruz. En önemli nokta ise sıradışı etkinlikler de yaparak ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı ve bizi daha çok tercih etmelerini başarıyoruz. Ziyaretçilerimizden etkinliklerimizle ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz.

Fulya Öztürk/Perakende

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edip Gayrimenkul 80 milyon euro kredi çekti!
  • 02.03.2017 16:36

Edip Gayrimenkul 80 milyon euro kredi çekti!

Edip Gayrimenkul, Basın Ekspres Yolu'nda sahip olduğu 212 AVM'nin gelirlerine ba ...

N Residence Güneşli’nin görselleri belli oldu!
  • 09.01.2015 11:43

N Residence Güneşli’nin görselleri belli oldu!

Güneşli'deki konut projelerine bir yenisi daha ekleniyor. N Residence, Kemerbur ...

212 İstanbul Power Outlet AVM hafta sonu 75 bin ziyaretçiyi ağırlıyor!
  • 08.06.2013 09:15

212 İstanbul Power Outlet AVM hafta sonu 75 bin ziyaretçiyi ağırlıyor!

Farklı konsepti ve mimarisiyle dikkat çeken 212 İstanbul Power Outlet AVM hafta ...

Renaissance İstanbul Bosphorus Oteli'nin yarıdan fazlasını Araplar bayram için tuttu!
  • 01.08.2012 12:10

Renaissance İstanbul Bosphorus Oteli'nin yarıdan fazlasını Araplar bayram için tuttu!

Renaissance İstanbul Bosphorus’u bayram için tabir yerindeyse Araplar kapattı ...