maritbet girişmaritbet
Kocaeli'de 2B başvuru oranı yüzde 67'yi geçti!

Kocaeli'de 2B başvuru oranı yüzde 67'yi geçti!

2B arazileriyle ilgili son durumu yerinde görmek için ilimize gelen Bakanlığımız Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Sayın Tufan BÜYÜKUZUN Kocaeli Defterdarı Sayın Süleyman DAL ile birlikte Gebze Malmüdürlüğü’nde kurulan 2B Başvuru Ofisini ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı

 

 

2B arazileriyle ilgili son durumu yerinde görmek için ilimize gelen Bakanlığımız Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Sayın Tufan BÜYÜKUZUN Kocaeli Defterdarı Sayın Süleyman DAL ile birlikte Gebze Malmüdürlüğü'nde kurulan 2B Başvuru Ofisini ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bilindiği üzere Orman vasfını kaybetmiş 2/B taşınmazlarının hak sahiplerine satışını düzenleyen “6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun” 26 Nisan 2012 tarihli ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

2/B satın alma başvuruları halen devam etmekte olup ilimizdeki 8.833 kullanıcıdan bugüne kadar yaklaşık 5.964 kullanıcı başvuruda bulunmuş ve başvuru yapanların oranı %67,5 olarak gerçekleşmiştir. Başvuruda bulunmayan 2.869 vatandaşımızın haklarını kaybetmemeleri için bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvuru yapmadıkları takdirde kullanmakta oldukları taşınmazları doğrudan satın alma haklarını kaybedeceklerdir. Defterdarlığımız Gebze ve İzmit Emlak Müdürlüklerimizce ilan edilen listelerde adı bulunan vatandaşlarımız, başvuru yapana kadar sadece kullanıcıdırlar ve başvuruda bulunmaları şartı ile hukuken 'hak sahibi' niteliğini kazanacaklardır. Vatandaşlarımızın hak sahibi olabilmeleri için 30 Ekim 2012 tarihinden önce başvurularını yaparak başvuru bedellerini yatırmaları gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla kamuoyunun mümkün olduğunca bilgilendirilmesine çalışılmaktadır.

2/B arazilerinin peşin ödemede % 44, taksitli ödemelerde % 30 indirimli, ihalesiz doğrudan satın alınması, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde tapu harcından muaf tutulması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak amacıyla; Belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirilerek 2/B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlanmıştır. Söz konusu avantajlardan yararlanmanın ön şartı 2/B arazisi kullanan vatandaşlarımızın 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvuruda bulunmasıdır. Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK de geçen hafta 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle sona erecek başvuru süresinin uzatılmayacağını tekrarlamıştır.  Bu nedenle halk arasında başvuru süresinin uzatılacağı yönünde hak sahibi vatandaşların mağduriyetine sebep olabilecek dedikodulara itibar edilmemesi gerekmektedir.

2/B kullanıcılarının satış bedellerine mahsup edilmek üzere ilimizdeki tüm ilçe sınırları içindeki mahalle ve köylerde bulunan araziler için 2.000 TL. başvuru bedelleri 30 Ekim 2012 tarihine kadar T.C.Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası'nın tüm şubeleri ile Defterdarlığımız Muhasebe Müdürlüğü ile Malmüdürlüklerimize yatırılabileceklerdir. Bununla birlikte 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no.lu Milli Emlak Genel Tebliğine göre 2/B arazisi kullanıcıları 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartıyla, başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Buna göre 2/B arazisi kullanıcılarının başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapmaları halinde dilekçelerinin altına başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptığını, başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini ödemesi gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarının düşeceğini belirterek imzalamaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın bayram öncesi son cumartesi günü de başvuru yapıp başvuru bedellerini ödeyebilmeleri amacıyla  DEFTERDARLIĞIMIZ İZMİT EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ VE GEBZE EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ 20 EKİM 2012 CUMARTESİ GÜNÜ HİZMET VERECEK OLUP BAŞVURU BEDELLERİ DE AYNI GÜN DEFTERDARLIĞIMIZ MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE YATIRILABİLECEKTİR.

Vatandaşlarımız 2/B arazileri ile ilgili bilgi almak için Defterdarlığımızın www.kodef.gov.tr  sitesi ziyaret edilebileceği gibi [email protected] adresine mail yoluyla ulaşabilir ya da 0262 317 20 00 telefondan Gebze Emlak Müdürlüğü ve İzmit Emlak Müdürlüğü yetkililerinden  bilgi alabilirler.18.10.2012.

Süleyman DAL

Kocaeli Defterdarı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2B arazileri için başvuru süresi uzatıldı!
  • 30.05.2017 10:43

2B arazileri için başvuru süresi uzatıldı!

Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinden 2B arazilerinin satışlarına yönelik ola ...

Kocaeli 2B arazilerinde son durum ne?
  • 14.02.2013 15:27

Kocaeli 2B arazilerinde son durum ne?

Kocaeli'de yer alan 2B arazilerinin durumuyla ilgili açıklama yapıldı ...

Türkiye İş Bankası’ndan 120 aya varan vadelerle 2B kredisi!
  • 14.02.2013 09:08

Türkiye İş Bankası’ndan 120 aya varan vadelerle 2B kredisi!

Türkiye İş Bankası 36, 60, 84 ve 120 ay vadelerle 2B kredisi veriyor ...

Şekerbank’tan 2B arazilerine özek düşük taksitli kredi!
  • 14.12.2012 11:01

Şekerbank’tan 2B arazilerine özek düşük taksitli kredi!

Şekerbank, 2B arazilerini peşin satın alarak indirimden faydalanmak isteyen hak ...

Kentsel dönüşüm, konut ve 2B kredilerinde faiz oranları iniyor!
  • 11.12.2012 08:22

Kentsel dönüşüm, konut ve 2B kredilerinde faiz oranları iniyor!

Bileşik faizlerde tarihi dip seviyeleri gördüğümüz bugünlerde bankalar da müşter ...

Yasal süreçte 2B arazilerine başvurmayanların hakkı düşecek!
  • 31.10.2012 10:09

Yasal süreçte 2B arazilerine başvurmayanların hakkı düşecek!

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen 2B arazilerinin satışıyla ilgili ...