maritbet girişmaritbet
Kamu arazileri yatırımcıya açılıyor

Kamu arazileri yatırımcıya açılıyor

Adana Defterdarı Tamer Utkucu, yatırımı ve istihdamı artırmak amacıyla uygun hazine arazilerini tespit ettiklerini, bu kapsamda, ilk arazinin tahsis işlemlerini tamamladıklarını bildirdi

 


Adana Defterdarı Tamer Utkucu, yatırımı ve istihdamı artırmak amacıyla uygun hazine arazilerini tespit ettiklerini, bu kapsamda, ilk arazinin tahsis işlemlerini tamamladıklarını bildirdi.
 
Utkucu, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olan işsizlikle mücadele ve yatırımları teşvik amacıyla il genelinde kiraya verilebilecek arazilerin envanterini çıkardıklarını söyledi.
 
Yatırımı teşvik amacıyla çıkarılan Teşvik Yasasının önemli ayaklarından bir tanesi kamuya ait taşınmaz malların yatırımlara tahsisinin oluşturduğunu ifade eden Utkucu, bu kapsamda, Adana il genelinde çalışma yaptıklarını, bu kapsamdaki ilk arazi tahsisini gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Utkucu, merkez Sarıçam ilçesinin Göztepe mevkisinde bulunan 540 dönümlük hazine taşınmazını yıllık 24 bin lira gibi uygun bir fiyatla, organize hayvancılık yapmak üzere yatırımcıya tahsis ettiklerini belirterek, "49 yıllığına verilen bu arazide yapılacak yatırım istihdama da önemli katkı sağlayacağı gibi hayvancılığın gelişiminde de önemli etken olacak" dedi.
 
Tahsis edilecek hazine arazilerini Valilikçe oluşturulan komisyonla belirlediklerini ifade eden Utkucu, "Bu tahsisle Adana'da bu alandaki yatırımların da başlamış olmasının sevincini yaşıyoruz. Dileğimiz, bu taleplerin artarak devam etmesi" diye konuştu.
 
İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de aynı çalışmaların devam ettiğini, dileyen yatırımcıların Defterdarlığın yanı sıra ilçelerdeki Mal Müdürlüklerine başvurabileceklerine dikkati çeken Utkucu, şöyle devam etti:
 
"Önümüzdeki günlerde Tufanbeyli ilçesinde de 2 bin dönümlük bir arazi için ilana çıkacağız. Tarımsal yatırım için uygun olan bu arazi için talepleri bekliyoruz. Arazileri tespit ederken de imar planı uygun, sorunsuz yerleri tercih ediyoruz.
 
İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de yatırıma tahsis edilebilecek arazileri tek tek tespit ediyoruz. Böylesine cazip şartlarla kiralama imkanı bugüne kadar hiç olmamıştı. Bu nedenle, yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyoruz."
 
Defterdar Utkucu, kentte ağaçlandırılabilecek 2 bin 562 dönüm alanı da kiralayacaklarını belirterek, "Talepte bulunan vatandaşlarımıza bu arazileri tahsis edip ağaçlandırma yapmalarını önereceğiz. Vatandaşlarımız buraya başta ceviz olmak üzere yörenin iklimine uygun fidanlar dikip, hasadını da kendileri yapacaklar" dedi.
 
Bu çalışmaların yanı sıra kentin ihtiyaçlarının giderilmesi için hazine arazilerini en iyi şekilde kullandırdıklarını ifade eden Utkucu, bu kapsamda Toplu Konut İdaresi'ne de 74 bin 219 metrekare arazi devrettiklerini, burada inşaatların yükseldiğini ve katma değer yaratıldığını sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz