maritbet girişmaritbet
"İETT arazisi kupon bir yer, inşaat devam edebilir"

"İETT arazisi kupon bir yer, inşaat devam edebilir"

Kadir Topbaş, Levent'teki İETT garajı arazisi ihalesinin iptal olmadığını belirterek, başka ortaklarla birlikte projenin yapılabileceğini söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Levent'teki İETT garajı arazisi ihalesinin iptal olmadığını, ihaleyi alan şirketin üzerinde gözüktüğünü ifade eden Topbaş, ihaleyi alan firmanın ciddi bir kriz yaşadığını, firmanın devam edip etmeyeceği konusunda net bir yanıt gelmediğini söyledi.


Kadir Topbaş, bu konuda firmanın belki başka ortakları da katmak suretiyle yeniden adım atabileceğini bildirdi.
Küresel ekonomik krize rağmen İstanbul'da gayrimenkul fiyatlarında düşüş olmadığına değinen Topbaş, ''Şu anda yine trendin yükseldiğini, İETT arsasının belediyeye önemli bir kaynak oluşturacağını, bu satıştan gelecek paranın 3 yıl önce kasalarına girmiş olacağını ancak bunun engellemeler yüzünden olmadığını'' söyledi.


Topbaş, bu konuda alınan yasal kararlara göre gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirerek, şöyle konuştu:
''Beklentim ne? Açık söyleyeyim. Çok değerli, kupon bir yer. Bu araziyi birileri şirkete ortak olmak, bir araya gelmek suretiyle bu inşaatı devam ettirebilirler. Ciddi bir mahalle baskısından geçtik orada. Maalesef bir yabancı sermaye yatırımı gerçekleşmedi. Bu tabii bir noktada yabancı yatırımcı için Türkiye veya İstanbul biraz daha dikkatle izlenmesi gereken bir imaj verildi. Güven noktasında güven sarsıcı bir adımdı. Maalesef bunu hiç görmeyenler var. Anlamakta zorluk çektiğimiz sebeplerle bunu engellemeye çalıştılar.''

Levent trafiği yer altına
Levent'teki trafiğin tamamen yeraltına alınması için çalışma yaptıklarını anlatan Topbaş, Zincirlikuyu mezarlığından köprü girişine kadar trafiğin yeraltına alınmasıyla burasının, Paris'in Şanzelize caddesi gibi kafeleriyle, yürüyüş alanlarıyla çok önemli hale geleceğini anlattı.

Kadir Topbaş, bir başka çalışmayla Çağlayan meydanındaki trafiği de tamamen yeraltına alacaklarını belirterek, bunun da ihalesine kısa sürede çıkacaklarını bildirdi.

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüye ilişkin iznin meclise geleceğini ve haritaya işleneceğini söyleyen Topbaş, köprü geçiş güzergahının tercih nedenlerinden birinin de daha az istimlak olduğunu kaydetti.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz