maritbet girişmaritbet
Herkesin gözü 2B arazilerinde!

Herkesin gözü 2B arazilerinde!

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin geri sayım başladı. Sadece İstanbul'da belirlenen 70 bin parsel 2B arazisinden 3 milyar lira gelir bekleniyor

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin geri sayım başladı. Sadece İstanbul'da belirlenen 70 bin parsel 2B arazisinden 3 milyar lira gelir bekleniyor. Satış için gün sayanlar arasında Tansu Çiller, Hamza Yerlikaya, Fatih Kasırga ve İsmail Türüt de var.

Kamuoyunda '2B' olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili taslak hazır. İlk Bakanlar Kurulu'nda konunun ele alınması ve düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşması öngörülüyor. Yasa çıktıktan sonraki üç ay içerisinde ise başvurular alınacak. Bu çerçevede, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü de 2B arazilerini tespit çalışmalarını tamamladı. Buna göre, Türkiye genelinde 473 milyon metrekare 2B arazisi var. 2B'lerin en fazla olduğu il ise Antalya. Orman özelliğini yitirmiş arazilerin 22 milyon metrekarelik bölümünün üzerinde yerleşim yerleri bulunuyor.

SADECE İSTANBUL'DA 70 BİN PARSEL

İstanbul'da ise Beykoz, Küçükçekmece, Şişli, Çatalca, Ümraniye, Kartal, Sarıyer, Silivri, Arnavutköy, Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy, Eyüp, Sultangazi, Kağıthane, Pendik, Tuzla, Maltepe, Şile gibi 19 ilçede, 70 bin parsel 103 milyon metrekare 2B arazisi olduğu belirlendi. Bu tespitler, Tapu Kadastro müdürlüklerinde askıya çıkartılıp itirazlar alındı ve kesinleştirildi.

BEKLENEN GELİR ÜÇ MİLYAR

İstanbul'da 2B arazilerinin fiyatlarının ilçelere göre değişeceği ancak bir dönümünün ortalama 30 bin liraya satılacağı ifade ediliyor. Bu şekilde elde edilmesi beklenen gelir ise 3 milyar lira.

REKOR BEYKOZ'DA

YapIlan çalışmalarda İstanbul'da en fazla 2B arazisi 20 bin 500 parsel ve 26 milyon 700 bin metrekareyle Beykoz'da tespit edildi.

Buradaki arazilerin satışından 800 milyonla 1 milyar lira arası gelir beklendiği ifade ediliyor. Diğer ilçelerdeki 2B tespitleri şöyle:

- Çatalca'da 16 milyon 870 bin metrekare,

- Silivri'de 14 milyon 700 bin ,

- Arnavutköy'de 2 milyon 900 bin metrekare.

- Ümraniye'de 4 milyon 515 bin,

- Çekmeköy'de 4 milyon 756 bin,

- Sancaktepe'de 763 bin 500,

- Sultanbeyli'de 4 milyon 937 bin,

- Sarıyer'de 1 milyon 908 bin,

- Şile'de 18 milyon 400 bin,

- Pendik'de 3 milyon 215 bin,

- Maltepe'de 110 bin,

- Tuzla'da 212 bin,

- Kartal'da 35 bin,

- Şişli'de 535 bin,

- Kağıthane'de 85 bin Eyüp'te 1 milyon 985 bin ,

- Üsküdar'da 550 bin,

 

BİNLERCE KİŞİ GÜN SAYIYOR

İstanbul'da siyasetçisinden, işadamına, sanatçısından tarlasını eken çiftçisine kadar binlerce kişi TBMM'deki 2B yasasını bekliyor. 2B kapsamında İstanbul'da 70 bin parsel arazi tespit edildi. Bu arazilerin, 150 binin üzerinde sahibi olduğu belirtiliyor. 2B'yi bekleyen ünlü isimler arasında eski başbakanlardan Tansu Çiller, AK Parti Milletvekili Hamza Yerlikaya, Gazeteci Ahmet Taşgetiren, işadamları Ali Aytemiz, Galip Öztürk, Tuncer Hunca, Tuncay Kopuz, Ahmet Kopuz, Sultan Selim Kosif, türkücü İsmail Türüt, oyuncu Halit Ergenç, eski müsteşar Fahri Kasırga ve eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç da var.

Kaynak: Akşam

  • Etiketler:

Yorum Yaz