maritbet girişmaritbet
Faize dakika başı bir TOKİ konutu parası veriyoruz!

Faize dakika başı bir TOKİ konutu parası veriyoruz!

Hükümet yabancılara toprak satışını 25 dönümden 300 dönüme çıkartan kanunu Meclis'ten geçirdi.

 

  Hükümet yabancılara toprak satışını 25 dönümden 300 dönüme çıkartan kanunu Meclis'ten geçirdi. Ayrıca kanunla Bakanlar Kurulu'na bu sınırı 600 dönüme kadar artırma yetkisi verildi. Öte yandan Türkiye'nin ödediği faiz miktarları ürkütücü boyutlara ulaştı. Son dokuz yılda faize ödenen 449.8 milyar lira Türkiye'deki konut sayısının üçte birine eşit...
 
FAİZE GİDEN PARAYLA 520 BİN DAİRE ALINIYOR
 
Türkiye son dokuz yılda, faize 449.8 Milyar lira ödedi. Bu para ile TOKİ'nin yaptığı konutlardan 5 milyon 553 bin konut alınabiliyor. Türkiye'de toplam 15 milyon konut olduğu düşünüldüğü zaman son dokuz yılda Türkiye'nin üçte birini faize verdiği ortaya çıkıyor.
 
1 SAATTE 60, 1 GÜNDE 1444 DAİRE
 
Türkiye her 1 dakikada 81 bin lira faiz ödüyor. Bu rakam, Türkiye'de TOKİ'nin yaptığı dairenin fiyatıdır. Bunu baz aldığımızda Türkiye, her bir saatte 60 daire, her bir günde 1444 daire, ayda 43 bin 200 daire, her bir yılda ise 520 bin daire parasını faize ödüyor.
 
HER YIL 1 BURSA'YI, HER İKİ YILDA 1 ANKARA'YI FAİZE ÖDÜYORUZ. SON 9 YILDA FAİZE ÖDENEN PARA TÜRKİYE'NİN ÜÇTE BİRİNE KARŞILIK GELİYOR
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye'nin faiz gerçeğini çarpıcı rakamlarla ortaya koydu. Türkiye'nin son dokuz yılda, faize 449.8 Milyar TL para ödediğini hatırlatan Karaman, bu para ile TOKİ'nin yaptığı konutlardan 5 milyon 553 bin konut alınabildiğini ifade ederek, "Türkiye'de toplam 15 milyon konut var. Bu demektir ki son 9 yılda, Türkiye'nin üçte biri faize verilmiş" dedi.
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye'nin faiz gerçeğini çarpıcı rakamlarla ortaya koydu. Türkiye'nin son dokuz yılda, faize 449.8 Milyar TL para ödediğini hatırlatan Karaman, bu para ile TOKİ'nin yaptığı konutlardan 5 milyon 553 bin konut alınabildiğini ifade ederek, "Türkiye'de toplam 15 milyon konut var. Bu demektir ki son 9 yılda, Türkiye'nin üçte biri faize verilmiş" dedi. Parti Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Karaman, faizin ülke ekonomisini perişan ettiğini vurguladı. Yıllar itibariyle Türkiye'nin faize ödediği parayı tek tek ortaya koyan Karaman, "Maalesef bu rakamlar dikkate alındığında Türkiye her 1 dakikada 81 bin TL faiz ödemesi yapmaktadır. Bu rakam, Türkiye'de TOKİ'nin yaptığı dairenin fiyatıdır. Bunu baz aldığımızda ülkemiz her bir saatte 60 daire, her bir günde 1444 daire, her bir ayda 43 bin 200 daire, her bir yılda ise 520 bin daire parasını faize ödemiştir. Yani Hükümetin övünerek örnek verdiği TOKİ konutlarının tamamı bir yılda ödenen faize ancak denk gelmektedir" diye konuştu.
 
Karaman, sözlerine şöyle devam etti:" Türkiye bazı illerin konut sayısı dikkate alındığında karşı karşıya bulunduğumuz dramatik tablo çok daha iyi anlaşılacaktır. Örneğin, sadece 2011 yılında bütçeden ödenen faizlerle, 1 Bursa, 2 Balıkesir 3 Erzurum, 5 Isparta, 7 Ağrı faize gitmiştir. Yine bütçe dikkate alındığında 2013 yılında ise, 1,5 Konya, 2 Kocaeli, 3 Şanlıurfa, 34 Bayburt faize gidecektir."
 
TOPRAK ALTIMIZDAN KAYIYOR
 
Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatından önce söylediği 'toprak ayağımızın altından kayıyor' sözlerini hatırlatan Karaman, "Hocamızın bu sözleri hala kulaklarımızda çınlıyor. Borç alan emir alır. Maalesef Hükümet dün çıkardığı bir kanunla ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde yabancılara toprak satışını 25 dönümden 300 dönüme, hatta Bakanlar Kurulu kararı ile 600 dönüme çıkartabilmesine ilişkin kanunu Meclisten geçirdi. Hangi ülke menfaati şehit kanıyla alınan toprakların satılmasını öngörür? Bu kanun TBMM'de konuşulurken, 'kimse kimsenin toprağını zorla almayacak, efendim satılan toprağı alanlar kendi ülkelerine mi götürecek' denildi. Keşke götürseler. O zaman toprağın elimizden nasıl çıktığını hiç olmazsa görürdük" diye konuştu. Faiz tehlikesine karşı Saadet Partisinin uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Mehmet Karaman, "Biz Saadet Partisi olarak faize ve faiz ekonomisine karşıyız. Faiz, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bir sömürü aracıdır. Saadet Partisi olarak Hükümete diyoruz ki, Denk Bütçe yaparak faiz harcamalarını ortadan kaldırınız. Ekonomiyi borç alarak idare etmek yerine 54. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hükümeti'nin yaptığı gibi milli kaynaklarımızı hareke geçirerek idare etme cihetine gidiniz. Aksi halde Türkiye bu faiz belasından kurtulamaz. Bu hesabı Hükümeti tenkit etmek için değil, faizin ne büyük bir bela olduğunu ortaya koymak için yaptık. Saadet Partisi olarak çağrımızı tekrarlıyoruz. Faizden uzak durun” şeklinde konuştu.
 
Milli Gazete

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ABD'de konut kredisi faizleri geriledi
  • 09.05.2024 14:24

ABD'de konut kredisi faizleri geriledi

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı yüzde 7,18'e indi. ...

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...