maritbet girişmaritbet
Bu köylere arsa piyangosu vurdu

Bu köylere arsa piyangosu vurdu

İstanbul'un üçüncü havalimanının yapılacağı açıklanan bu bölgedeki köyler ihya olacak. Piyangonun en çok da köylere vurması bekleniyor

 

İstanbul'un üçüncü havalimanının yapılacağı Silivri bölgesindeki köyler ihya olacak. Piyangonun en çok Gazitepe ile yakın çevresindeki Fenerköy, Ortaköy, Kadıköy ve Alipaşa köylerine vurması bekleniyor.

İstanbul'da çok tartışılan üçüncü havalimanın yeri belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeni havalimanının Silivri'ye yapılacağını resmen açıkladı.
 
Topbaş, 1/100 binlik şehir planlarında Silivri'de üçüncü bir havalimanı öngördüklerini ve bu planların da Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldığını belirtti. Ardından da Silivri'ye yapılacak havalimanının Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklükte olacağını ve Yeşilköy'e inemeyen büyük uçakların buraya ineceğini söyledi. Yeni havalimanının Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacağı söyleniyor.
 
ARAZİ 12 BİN DÖNÜM
Airbus A380'lerin iniş yapabileceği 4 kilometre uzunluğunda bir piste ihtiyaç olduğu düşünülürse, arazinin büyüklüğü daha da iyi anlaşılabilir. Atatürk Havalimanı'nın 11 milyon 776 bin 961 metrekarelik (yaklaşık 12 bin dönüm) bir araziye kurulu olduğunu ve yılda 27 milyon 500 bin yolcu kapasitesinin bulunduğunu düşürseniz, Silivri'ye kurulacak yeni havalimanının da büyüklüğünü hayal edebilirsiniz. Havalimanı Gazitepe'ye yakın köyleri ihya edecek gibi görünüyor. Piyangonun da en çok Gazitepe ile yakın çevresindeki Alipaşa, Fenerköy, Ortaköy ve Kadıköy'e vuracağı belirtiliyor. Bölgedeki arazi fiyatları şimdiden artmaya başladı. Bu hafta PARA Dergisi de bölgede yatırıma uygun arazi ve fiyatlarını araştırdı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz