maritbet girişmaritbet
Aşçıoğlu Ali Sami Yen’den ayrıldı!

Aşçıoğlu Ali Sami Yen’den ayrıldı!

Mecidiyeköy Ali Sami Yen arazisinde ortakları Torunlar GYO ve Kapıcıoğlu İnşaat ile davalık olan ve yüzde 30 hissesini Torun Yapı’ya devreden Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu’nun 2010’dan beri devam eden ‘Ali Sami Yen’ macerası son buldu

Mecidiyeköy Ali Sami Yen arazisinde ortakları Torunlar GYO ve Kapıcıoğlu İnşaat ile davalık olan ve yüzde 30 hissesini Torun Yapı'ya devreden Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nun 2010'dan beri devam eden ‘Ali Sami Yen' macerası son buldu.

Bir işadamının araya girmesiyle taraflar arasında, mevcut davanın geri çekilmesi ve yüzde 30 hisse karşılığında 50 milyon dolar talep eden Aşçıoğlu'nun 40 milyon TL almasıyla anlaşma sağlandı. Yaşar Aşçıoğlu, Torunlar GYO'nun sözleşme şartlarını yerine getirmediğini ve Torunlar'ın projenin arazisini satın alma amacında olduğunu savunuyor. Yaşar Aşçıoğlu, “Ortaklarımı seçerken yanlış yaptım. Kendi isteğimle değil zoraki oldu, mecbur kaldık. Hakkımı helal etmiyorum, paramı değil hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

İlk toplantıda başladı

Ali Sami Yen macerasının 2010 yılında başladığını, finansman sağladığı halde kazandığı iki ihalenin iptal edilmesiyle, projenin inandırıcılığının kalmadığını ifade eden Yaşar Aşçıoğlu, süreci şöyle anlattı: “Böyle olunca daha önce aynı bankalar projede risk gördü ve kredi vermedi. Projenin finansmanını karşılamak için ortaklık arayışına girdik ve çocukluk arkadaşım olan Eray Kapıcıoğlu bizi Torunlar ile biraraya getirdi ve ortak olduk. Sözleşmeye göre, projenin ofis, satış, inşaat ve tanıtımı bana ait olacaktı. Torunlar GYO da finansmanı temin ederek, daha sonra yüzde 65 kârını alacaktı. Daha ilk toplantımızda Aziz Abi (Torun) sözleşmenin maddelerinin değişmesini istedi.”

Lansmanı haber vermediler

Aşçıoğlu, şöyle devam etti: “Sözleşmede yazmasına rağmen projenin adının Selenium olmasını, merkezin ve satış ofisinin Selenium Plaza'da olmasını istemediler. Selenium markası altında çalışmayız dediler. Ben de sözleşmeden geri adım atmam dedim ve toplantı yapmamaya başladık. Projede satıştan sorumlu kişi benim, lansmana çıkıyorlar ve biz bir gazeteciden ertesi gün lansman olduğunu öğreniyoruz. Ben Bodrum'daydım, oğlum Cenk'e lansmana katıl dedim ama gitmek istemedi. Bize lansman öncesinde akşamüstü haber verdiler. Ali Sami Yen arsasında TOKİ ile hasılat paylaşımlı model ile satın alma modeli söz konusu. Şu anda hasılat paylaşımı anlaşılmış durumda. Hasılat paylaşımlı modelde TOKİ'ye 460.5 milyon dolar pay ödeniyor. Satın alma modelinde ise yaklaşık 260 milyon dolar TOKİ'ye ödeniyor. Buradan 200 milyon dolar kâr etmek istediler. O gün boş araziyi satın alıyordun, bugün ruhsatlı projeyi o fiyata satın alıyorsun. TOKİ o gün avantajlıydı ancak bugün değil.”

Bakanın açıklaması korkuttu

Bu anlaşmazlıklar sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ‘Ali Sami Yen'i park yaparım, çok da keyif alırım' açıklamasının ardından Torunlar GYO'ya hisseleri karşılığında 25 milyon dolar teklif ettiğini belirten Aşçıoğlu, “Ancak kabul etmediler ve ihalenin yanması gündeme geldi. Riske giremedim, oradan gelecek paraya ihtiyacım vardı” dedi.

Stad tarihine uygun yıkılmadı

YAŞAR Aşçıoğlu, stadın tarihine uygun yıkılmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Ali Sami Yen stadı bir zavallı gibi yıkıldı. Yıkılışta gösteriler yapalım, eski yeni futbolcuları bir araya getirelim istedim, hatta Shakira'yı bile getirmek istiyordum ancak kabul etmediler. Stad, geçmişine ve tarihine uygun yıkılmadı. Proje başlayalı 2 yıl oldu, hâlâ tabelası yok. Tabelaya Aşçıoğlu adını yazmak istemediler.”

Meltem Kara/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşümü değerlendiriyor
  • 23.01.2014 14:53

Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşümü değerlendiriyor

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşümün detaylar ...

Yaşar Aşçıoğlu sektörün son durumunu değerlendirdi!
  • 03.07.2012 23:52

Yaşar Aşçıoğlu sektörün son durumunu değerlendirdi!

Aşçıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, şirketin bugüne ...

Aziz Torun sektörü değerlendiriyor..!
  • 14.04.2012 15:59

Aziz Torun sektörü değerlendiriyor..!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torunlar GYO’nun faaliyetlerini ...

İnşaatın patronları 2019 için çok umutlu!
  • 14.12.2018 15:38

İnşaatın patronları 2019 için çok umutlu!

2018'in son günlerini yaşarken inşaatın patronları ESD'ye konuştu. Sektör temsil ...

Emlak Konut vadeyi uzatıyor, faizi düşürüyor!
  • 20.01.2017 14:29

Emlak Konut vadeyi uzatıyor, faizi düşürüyor!

Patronlar, Emlak Konut GYO'nun başlatacağı 240 ay vade ile faizleri 0,70'in altı ...

2016 ilk yarı sonucu: Patronlar faizlerden dertli!
  • 28.06.2016 14:44

2016 ilk yarı sonucu: Patronlar faizlerden dertli!

Faizlerin yüksekliğinden dert yanan gayrimenkul sektörü temsilcileri, 2016 yılın ...