maritbet girişmaritbet
Arsalara otoyol dopingi!

Arsalara otoyol dopingi!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ve Osmangazi Köprüsü, çevresindeki arsaların fiyatlarını da uçurdu.

Türkiye'nin ulaştırma alanındaki en büyük yatırımlarının başında gelen ve kamuoyunda İstanbul-İzmir Otoyolu olarak bilinen Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, dün açıldı. Gebze'den başlayıp Osmangazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa kentlerini izleyerek İzmir'e inen otoyolun geçtiği araziler her geçen gün değerine değer katıyor. Köprü ve bağlantı yollarının geçeceği güzergâhlarda yer alan arazilerin imar durumuna göre, 3 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında bugün yüzde 150 oranında değerlendiği görülüyor.

Bursa da hareketli

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, şimdilerde Yalova ve Bursa'nın köylerinde ciddi bir hareketlilik olduğunu, 2019'da tamamlanacak İzmir'e kadar olan bağlantı yolunun Manisa ve İzmir çevresindeki arazilerde de değer artışı yaratacağını söyledi. Yapılan araştırmaya göre, Bursa ve Yalova'da tarla vasfındaki arsaların metrekare fiyatı 200 TL, Gebze'de 150 TL, Balıkesir'de 45 TL ve Manisa'da 35 TL'yi buldu. Yalova'daki gayrimenkul sektörünün de ivme kazandığını belirten Yazıcı, "Zaten bölge geçtiğimiz 3 yıldır artış trendinde ve bölgedeki arsa fiyatları yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Konut fiyatları Yalova'da yabancıların da ilgi duyduğu bazı bölgelerde son 5 yılda yüzde 100'e yakın artış gösterdi" dedi.

Yalova değerlendi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Gebze-Dilovası'nın geçmişten gelen lojistik sanayi kimliğini katlayarak artırdığını, Balıkesir'in de lojistik açıdan orta vadede önemli bir adres olacağını dile getirdi. ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan ise Gebze'den ziyade Yalova'daki arazilerin değerlendiğine de dikkat çekerek, projenin geçeceği alanlardaki tarlaların büyük kısmının da imara açıldığını belirtti.

Trafik yüzde 30 azalacak

Osmangazi Köprüsü, 433 kilometrelik Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alıyor. İzmit Körfezi'ne kurulan asma köprü, körfezin en dar kısmını oluşturan İzmit'in Dilovası ilçesi sınırları içindeki Dil İskelesi ile Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Hersek Burnu arasında bulunuyor. Asma köprünün orta açıklığı 1.550, genişliği 35.93 ve toplam uzunluğu ise 2.682 metre. Uzunluk açısından dünyada dördüncü sırada yer alan Osmangazi Köprüsü üzerinde 113 adet tabliye yer alıyor. Ulaşım alternatiflerine göre geçiş süreleri, otomobille 1 saat 20 dakika, feribotla 45-60 dakika iken, planlanan 12 km'lik geçişle 6 dakikaya indi. Gebze- Orhan gazi-Bursa-Balıkesir- İzmir Otoyolu'nun yapılmasıyla Edirne-Kınalıİstanbul- Ankara Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlanmış oldu. Proje ile Anadolu'ya açılan Gebzeİzmit aksının trafik yükünün yüzde 30 nispetinde azalması hedefleniyor.

5 bin konutluk Suudi köyü kuracak

Yalova'da 5 bin konutluk proje yapmayı planlayan Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Osmangazi Köprüsü'nün açılışıyla birlikte hızlı bir hareketlenme yaşıyoruz. Bölgede arazi almak isteyenlerin bu dönemi iyi değerlendirmesinde fayda var" dedi. Barman, "Suudi Arabistanlı Kimma Huizama ile 2 milyar liralık proje için işbirliği yaptık. Yalova'da yapacağımız 5 bin konutluk projeye Körfez'den talep bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi"
  • 28.02.2023 13:31

"Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye genelinde k ...

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı
  • 20.12.2022 15:48

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tin ...

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"
  • 10.10.2022 16:04

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"

Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Küçükçekmece, Pendik, Ümraniye, Karta ...