maritbet girişmaritbet
Arsalar altın gibi kıymetlendi

Arsalar altın gibi kıymetlendi

Güneykent projesinin yapılacağı alan merak edilirken, emlakçların işaret ettiği bölgelerde arsa hareketliliği başladı

Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın, Ankara için mega projelerini açıkladığı konuşmasında, 500 bin kişinin yaşayacağı Güneykent Projesi'nin nerede kurulacağını açıkça belirtmemesi, projenin hayata geçirileceği bölgeye ilişkin merakı arttırdı. Bazı emlakçıların ve gayrimenkul danışmanlarının proje için işaret ettiği Gölbaşı ve Elmadağ bölgesinde yaşayan vatandaşlar, projenin yeri konusunda net konuşmazken, kimileri projenin Elmadağ'da, kimileri de lncek Lodumlu Köyü'nde hayata geçirileceğini düşünüyor.


Abdullah Yiğit: Güneykent, bildiğim kadarıyla İmrahor, Mühye, Yakupabdal ve Karataş köylerini içine alacak. Şu ana kadar arsa ve ev fiyatlarında yükseliş olmadı. Ancak, 3 aydır buraya ciddi bir yatırım var. Arsaların yüzde 80'inden fazlası çoktan satıldı. Başbakan'ın açıklamasının ardından da çok sayıda insan gelip, arsa sordu.


'Proje güneyde olmalı' Ersin Esen: Proje, Yakupabdal, İmrahor, Mühye ve Karataş'ı kapsıyor. Projenin detaylarını da biliyoruz, örneğin Imrahor'da rekreasyon alanları için yatırımlar yapılmaya başlandı bile. 2-3 aydır işlerimiz çok açıldı. Duyum alan geliyor diyebiliriz.

Oturdukları evi satıp, kiraya çıkarak buradan arsa almaya gelenler var. Hatta buradaki arsasını satmak isteyen bir iki müşterim Başbakan'ın konuşmasmdan sonra, arsalarını geri çekti.
Nuh Yurtpınan Konutların nereye yapılacağım net olarak bilmiyoruz. Ama Güneykent dendiğine göre, Ankara'nın güneyinde bir yer olmalı. İnsanlar son dönemde sürekli Mühye ve Yakupabdal tarafından arsa almaya geüyor. Bu bölgenin sakinlerinde 'arsalarım değerlendi' diye bir algı oluştu bile.

Kaynak: AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz