maritbet girişmaritbet
Antalya'da yapılan 5 saatlik 2B eylemi sona erdi!

Antalya'da yapılan 5 saatlik 2B eylemi sona erdi!

Antalya'da orman vasfını yitirmiş arazilerin rayiç bedelini yüksek bulan ve düşürülmesi için eylem yapan Hacıaliler ile Topallı köyü halkı, Antalya-Alanya ve Antalya-Isparta karayollarında yaklaşık 5 saat süren eylemi sona erdirdi

 

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedellerine tepki gösteren köy halkının sabah saatlerinde başlayan eylemi, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın köylülerle yaptığı görüşme sonunda sona erdi. 
     
Antalya-Isparta karayolunda eylem yapan ve çift yolu trafiğe kapatan köylüler, Antalya-Isparta karayolu üst geçidinden Antalya'ya doğru yaklaşık 100 metre yürüdü. 
     
Yürüyüş boyunca, yolun trafiğe kapanması nedeniyle sürücüler korna sesleriyle köylülere tepki gösterdi. Polisin ikna girişimlerine yanıt vermeyen köylüler, yürüyüş sonrası oturma eylemi yaptı. 
     
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, eylemin yapıldığı alana gelerek, köylülerle görüştü. Rayiç bedellerin yeniden düzenlenmesi konusunda AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile sık sık görüştüğünü ve kendisinin de bugün Ankara'da görüşme yaptığını söyleyen Yıldırım, köy sakinlerinden yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar eylemlerine son vermelerini istedi. Düzenleme yapılmadığı takdirde yeniden eylem yapıp, seslerini duyurabileceklerini kaydeden Yıldırım, ''2B rayiç bedelleriyle ilgili Ankara'da görüşmeler yapılıyor ve bu konuda düzenlemeler yapıldığı belirtiliyor. Bu düzenlemeler açıklanıncaya kadar eylem yapmayın ama düzenleme olmadığı takdirde eylemlere yeniden başlarsınız'' dedi. 
     
Köy sakinleri de eylem sırasında gözaltına alınan Osman Balcı'nın serbest bırakılmasını istedi. Polis aracıyla getirilen Osman Balcı serbest bırakıldı. 
     
Yıldırımın görüşmesinin ardından köy halkı, eylemi sona erdirme kararı aldı ve olaysız bir şekilde dağıldı. Polis tarafından yaklaşık 2,5 saat trafiğe kapanan Antalya-Alanya karayolu da açıldı. 
     
Süleyman Elçin / Hatice Özdemir / AA

Yorum Yaz