maritbet girişmaritbet
Yapı Denetim Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor

Yapı Denetim Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Yapı Denetim Kanunu ve konuyla ilgili yürürlükte olan yönetmelikte bir takım değişiklikler yaptıklarını söyledi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Yapı Denetim Kanunu ve konuyla ilgili yürürlükte olan yönetmelikte bir takım değişiklikler yaptıklarını bildirdi. Hazırlanan değişikliklerin TBMM'de gündeme alındığını aktaran Demirtaş, değişiklikleri en kısa sürede uygulamayı hedeflediklerini söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yapı Kulübü tarafından, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, AKÜ, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve TMMOB Mimarlar Odası Afyon kar ahisar İl Temsilciliği'nin katkılanyla AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Yapı Denetimi ve Uygulamaları Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 2001 yılı depreminden sonra Türkiye'de imar ve proje dışı mevzuatlara aykırılık taleplerinin azaldığını bildirdi.

Bu dönemden sonra belediyelerinde doğal olarak denetimlerinin biraz çoğaldığını aktaran Demirtaş, dolayısıyla hem vatandaşta hem bu konuyu denetleme yetkisini elinde bulunduran idarelerde doğru ve düzgün yapılaşmaya yönelik iyi bir niyet oluştuğunu kaydetti.

Mevzuat yönünden farklı bir bakış açısının ortaya çıktığını dile getiren Demirtaş, "Bu vatandaş açısından da yapı sahibi açısından bir külfet gibi ortaya çıktı. Aslında bedelini canı pahasına ödeyeceğiniz bir sorunu giderme açısından ortaya çıkarılan bu denetim sistemi vatandaş açısından bir külfet gibi algılanmaya başlandı. 10 yıllık süreç içerisinde yapılan yapı denetim uygulamalarının ücretleri ve hesaplarının ödenmesi konusunda kaçıldığını üzülerek gözlemliyoruz." dedi.
Demirtaş, 10 yıllık yapılan çalışmaların getirdiği birikimle hem Yapı Denetim Kanunu'nda hem de bu konuyla ilgili yürürlükte olan yönetmelikte bir takım değişiklikler hazırladıklarını söyledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz