maritbet girişmaritbet
TOKİ Çiğli Evka 5 konutlarına belediye önlemi!

TOKİ Çiğli Evka 5 konutlarına belediye önlemi!

Çiğli'de Evka-5 mahallesinin TOKİ konutları bölgesinde, yol ve binalarda çatlaklara neden olan kaymayı engellemek için belediye çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarda 216 kazıktan 55'i çakıldı. Kazıkların tamamlanmasından sonra örülecek istinad duvarının uzunluğu ise 100 metreden 200 metreye çıkartıldı.

İzmir'in Çiğli İlçesi Evka-Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde Nisan ayı sonunda yaşanan heyelan, yollarda ve binalarda çatlaklar oluşturması panik yarattı. Bazı bloklara evlerini boşaltmaları çağrısı yapıldı. Bölgede Dokuz Eylül Üniversitesi uzmanları inceleme yaptı. İlk rapora göre ise İzmir Büyükşehir Belediyesi heyelanı önlemek için 216 kazık çakılması ve 12 metrelik 100 metre uzunluğunda istinad duvarı yapılması için ihaleye çıktı. Çalışmalara başlayan Büyükşehir Beleidyesi bugüne kadar 55 kazığı çaktı.

Bu kazıkların çakılmasından sonra yapılan tespitlerde kaymanın azaldığı, günde 0,1 milimetre olduğu tespit edildi. Kazıkların tamamının çakılmasıyla kaymanı duracağı tahmin ediliyor. İstinad duvarının tamamlanmasıyla da ilk önlem paketin tamamlanacak. Öte yandan uzmanların yaptığı değerlendirmeler ışığında ilk ihale kapsamında 100 metre uzunluğunda yapılması planlanan istinad duvarının 200 metreye çıkartılması kararı alındı. Bunun için de ihaleye çıkıldı. Bölgede sondaj kuyuları da açıldı. Yeraltı sularının seviyesi ve zemin hareketelir ölçülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında yapılan protokole göre bilgiler izleniyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Çiğli Evka 5 konutlarına belediye önlemi!
  • 20.05.2015 16:20

TOKİ Çiğli Evka 5 konutlarına belediye önlemi!

Çiğli'de Evka-5 mahallesinin TOKİ konutları bölgesinde, yol ve binalarda çatlakl ...