maritbet girişmaritbet
Turmet İran’daki 3’üncü fabrikasını faaliyete geçirdi!

Turmet İran’daki 3’üncü fabrikasını faaliyete geçirdi!

Faaliyet gösterdikleri sektörlere ağırlıklı olarak kalsit ve dolomit mineralleri temin ettiklerini belirten Turmet Madencilik Genel Müdürü Mehmet Rallas, bu mineralleri müşterilerinin reçetelerine uygun tane dağılımı ve ambalajlarda teslim ettiklerini söyledi

Faaliyet gösterdikleri sektörlere ağırlıklı olarak kalsit ve dolomit mineralleri temin ettiklerini belirten Turmet Madencilik Genel Müdürü Mehmet Rallas, bu mineralleri müşterilerinin reçetelerine uygun tane dağılımı ve ambalajlarda teslim ettiklerini söyledi. Pazarda dolomite yönelik talep artışını öngörerek müşterilerine yüzde 98 saflıkta ve istenilen tane dağılımında dolomiti sürekli sağlayabildiklerini iddia eden Rallas, özellikle dış cephe ürünlerinde hem mukavemet hem de gösterdiği reaksiyon açısından kullanıcıları memnun eden dolomitte sektörde önemli bir konuma geldiklerini ileri sürdü.

2011 yılında gerçekleştirdikleri 100 bin tonluk üretimin yüzde 60'ını farklı ülkelere ihraç ettiklerini de hatırlatan Rallas, 2012 yıl sonuna kadar yaptıkları yatırımlarla ise kapasitelerini yüzde 30 ila 35 oranında artırdıklarını söyledi. Yıllık 155 bin ton olan üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini de kaydeden Rallas, “Ülkemizde pazarı daralmış olsa da Ortadoğu'da geniş pazarı bulunan dış cephe kaplamalarında kullanılan renkli granül malzemeleri talebine cevap verebilmek amacıyla 2012 yılının başında İran'da Mahmudiye ve Sivrihisar'daki fabrikalarımızın ardından üçüncü fabrikamızı kurduk. Yurtdışı pazarlarda rekabet açısından bu tür yatırımlarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Her geçen yıl artan pazar payımız, yatırımlarımız ve son teknoloji kırma, eleme, mikronize tesislerimiz ile dolomit ve kalsitte ulusal ve uluslararası pazarda iddialı bir konuma geldik” diye konuştu.

Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor

Dolomit ve kalsit mineralleri üzerinde yaptıkları uzun ve kapsamlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda sektöre yenilik katacak bulgular elde ettiklerine de değinen Rallas, “Yaptığımız dolomitin kırma ve öğütme işlemine bağlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda elde edilen granülemetre ile ürünlerde hacimsel değişiklik olmaksızın derz üretiminde kullanılan selüloz miktarında önemli bir tasarruf sağlandığını gözlemledik. Minimum yüzde 98 beyazlığa sahip dolomiti işleyerek elde ettiğimiz TD-50 adı ile anılan ürünümüzün kullanımı ile derzin renklendirme aşamasında daha az pigment ile amaçlanan sonuca ulaşıldığını gördük. Böylece TD-50'nin muadil hammaddelere göre az su emmesi nihai üründeki kılcal çatlama riskini asgariye indiriyor. TD-50 ürününün diğer bir özelliği de CaCO3 ile yapılan dolgulara oranla sertlik derecesinin yüksek olması. Bu özelliği ile nihai üründe basınç, eğilme ve aşınma mukavemetinin arttığı gözlemlendi” dedi.

Endüstriyel minerallerin işlenmesi konusunda 80 kişiye yaklaşan ekipleriyle faaliyetlerine devam ettiklerini de belirten Mehmet Rallas, “Yatırımlarımız ile kaliteyi ön planda tutarak ürünlerimizi geliştirmekle beraber yeni ürünler sunmaktayız. Gelişmiş laboratuvarımızda yaptığımız testlerle beraber ürün kalitemizi daha da artırmak için periyodik olarak TÜBİTAK'a bağlı Seramik Araştırma Merkezi'nde ürünlerimizin analizi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turmet İran’daki 3’üncü fabrikasını faaliyete geçirdi!
  • 05.08.2013 11:35

Turmet İran’daki 3’üncü fabrikasını faaliyete geçirdi!

Faaliyet gösterdikleri sektörlere ağırlıklı olarak kalsit ve dolomit mineralleri ...