maritbet girişmaritbet
Toprak Kağıt Fabrikası yeniden faaliyete geçti!

Toprak Kağıt Fabrikası yeniden faaliyete geçti!

Toprak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Kağıt Fabrikası, TMSF'den geri alınmasının ardından tekrar faaliyete geçti

Toprak Grubu'na ait Toprak Kağıt Fabrikası yeniden üretime başladı. Şirketin konuyla ilgili açıklaması şöyle;

Daha önce kamuoyuna duyurduğumuz üzere, Toprak Grubu'na ait 22 şirketin ve 21 sanayi tesisinin yönetimi, Toprak Grubu'nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan borcunun tamamını ödemesi sonucunda 29 Haziran 2012 tarihinde Halis Toprak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda tekrar Toprak Ailesi'ne geçmiştir.

Toprak Grubu'nun hedefi, büyük kısmı üretim faaliyetine devam edememiş ve bir kısmıda düşük verimlilikte faaliyetlerine devam eden ülkemizin milli serveti olan bu tesisleri en kısa süre içinde tekrar faaliyete geçirmektir. İşte bu faaliyet dışı olan sanayi tesislerimizden ilk olarak Bilecik Bozüyük'te 1981 yılında kurulan Toprak Kağıt Fabrikası, 10 Ağustos 2012 tarihinde, 3 sene aradan sonra tekrar üretime geçmiştir. Türk ekonomisinin en büyük sorunlarından bir tanesi olan cari açığın düşürülmesine de önemli katkı sağlayacak kağıt sektörünün lider kuruluşu Toprak Kağıt'ın yıllık üretim kapasitesi 40 bin ton olup, belli başlı üretim çeşitleri arasında ofset yazı baskı, şamua ve defter kağıdı, kuşe kağıdı ve fotokopi kağıdı bulunmaktadır. Ülkemizin ofset yazı baskı kağıdı ihtiyacı yıllık 1 milyon 100 bin tondur. Bu ihtiyacın yaklaşık 300 bin tonu ülkemizde üretilmektedir, kalan 800 bin tonu ithal edilmektedir, bu durumda cari açığı artırmaktadır. Bu sebeple Toprak Kağıt tesisinin tekrar üretime geçmesi dış açığımızın azaltılması yönünde ülkemiz için çok önemlidir. Toprak Kağıt'ın diğer yan kuruluşu olan Toprak Temizlik Kağıdı tesisi de yıllık 27 bin ton üretim kapasitesiyle, Gala, Nova, Roza ve ev dışı kullanıma yönelik Ultra Krep markalarıyla tuvalet kağıdı, peçete, havlu, mendil gibi temizlik kağıdı çeşitleri ve temizlik kağıdı bobinleri üretmekte; gerek iç gerekse dış pazarlarda tüketicilerin ve konverting üreticilerinin taleplerini karşılamaktadır.

Toprak Kağıt tesislerinin devreye girmesiyle 2013 yılında 110 milyon Dolar satış ve 750 kişiye ek istihdam sağlanacaktır. 1977 yılından beri 35 senedir milyarlarca dolar katma değer oluşturarak hizmet ettiğimiz Türk ekonomisine, yeniden üretim ve ilaveten 7,500 kişiye istihdam sağlayarak; ihracat yaparak ve vergi vererek katkı sağlama hedefimize Toprak Kağıt tesislerinin tekrar üretim faaliyetine başlamasıyla bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Bu çabaların ikinci adımı ise; Türkiye'nin en önemli seramik markalarından biri olan Toprak Seramik'in tüketiciyle tekrar buluşturulmasıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Toprak Kağıt Fabrikası yeniden faaliyete geçti!
  • 14.08.2012 10:37

Toprak Kağıt Fabrikası yeniden faaliyete geçti!

Toprak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Kağıt Fabrikası, TMSF'den geri ...

Toprak Grubu TMSF ile anlaşma yaptı!
  • 27.06.2012 08:57

Toprak Grubu TMSF ile anlaşma yaptı!

TOPRAK Grubu, Toprakbank borçlarını tasfiye için TMSF ile ‘gayrimenkul karşılığı ...

Toprak Grubu TMSF'ye borcunu kapattı!
  • 26.06.2012 17:36

Toprak Grubu TMSF'ye borcunu kapattı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'e olan tüm borcunu kapattığını belirten To ...

Halis Toprak'ın malları 2012'de satılacak
  • 06.12.2011 10:58

Halis Toprak'ın malları 2012'de satılacak

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile bir araya gelen Şakir Ercan Gül v ...