maritbet girişmaritbet
MAPIC’TE kısa günün kazancı 420 görüşme oldu!

MAPIC’TE kısa günün kazancı 420 görüşme oldu!

MAPIC 2014’e TurkishBrands standı ile fuara katılan Türk perakende markaları, 420’nin üzerinde görüşme gerçekleştirdi

Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, bu yıl 20'ncisi gerçekleşen dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, 19-21 Kasım tarihleri arasında Fransa Cannes'da gerçekleşti. Fuara 75 ülkeden 2.400'ü perakendeci, 8.400 katılımcıve 500 yeni perakende markası katılım gösterdi.

Bu yıl ilk kez kurulan “TurkishBrands” standı Türk firmalarının yanı sıra uluslararası yatırımcı ve masterfranchisee açısından ilgi merkezlerinden biri oldu. Birleşmiş Markalar Derneği önderliğinde, Turkish Brands çatısı altındaki Bernardo, Damat Tween, Çilek, Esse, Flo, Gönül Kahvesi, Kiğılı ve Penti; 420'yi aşkın birebir randevuyla uluslararası yatırımcı ve masterfranchise ile bir araya geldi. Fuara stant ve münferit olarak katılan 100 Türk firması da uluslararası hedeflerine ulaşma konusunda MAPIC'i önemli bir platform olarak değerlendirdiler. Türk perakende markalarının yanı sıra Türkiye'den, Atakule GYO, Elemeği, Era Mimarlık, Öncüoğlu+ACP, Rönesans Gayrimenkul Yatırım firmaları da fuara stant ile katılanlar arasında yer aldı. 

Fuarın en çok ilgi çeken projelerinden biri, Atakule GYO'nun 200 milyon lira değerindeki yeni projesi oldu. Tarman Group İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman ve projenin mimarı A Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk, ziyaretçilerle projenin detaylarını paylaştılar.

Fuarda yeni iki projesiyle büyük ilgi toplayan şirketlerden bir diğeri de Rönesans Gayrimenkul Yatırım oldu. Türkiye genelinde toplam 10 adet AVM yatırımı bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, MAPIC 2014'te İstanbul Maltepe'de gerçekleştireceği AVM, ofis ve konuttan oluşan karma kullanım projesi ile Küçükyalı'daki AVM ve otel karma projesini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

MAPIC 2014'teki bir diğer dikkat çeken isim ise Armada AVM oldu. Alışveriş merkezi, MAPIC 2014'te “En iyi Yenilenmiş Alışveriş Merkezleri” ödülüne layık görüldü.

Türkiye, MAPIC 2014'te yaptığı organizasyonlarla da ilgi merkezi oldu.Türkiye'ye özel 2 oturumun gerçekleştiği fuarda; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD)'nin koordinatörlüğünde “Türkiye'deki Doğrudan Yatırım Potansiyelleri” isimli panel gerçekleşti. Panelde konuşan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, yabancı yatırımcıya çağrıda bulunurken, Türk markalarının da yurtdışındaki her türlü yatırım ve tanıtım faaliyetlerine destek olacaklarının altını çizdi.

Birleşmiş Markalar Derneği'nin koordinatörlüğünde gerçekleşen “TurkishRetailBrands: The Leap Forward” başlıklı oturumda ise; Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo moderatörlüğünde, Çilek Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çilek, Esse CMO'su Mustafa Akdağ ve Orka Holding Satış ve Pazarlama Koordinatörü Morris Erginbaş konuşmacı olarak yer aldı. 

MAPIC 2014'ün dikkat çeken organizasyonlarından bir diğeri de Multi ve Ece Türkiye'nin sponsorluğunda ve AYD'nin ev sahipliğinde 200 uluslararası ve Türk yatırımcıyı bir araya getiren akşam yemeğiydi. Majestic Hotel'de “Turkey Investors Networking Dinner” ismiyle düzenlenen organizasyona Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AYD Başkanı Hulusi Belgü, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, Multi CEO'su Jaap Blokhuis ve ECE CIO'su Henry W. Kötter de katıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci heyet ile birlikte fuar ziyareti gerçekleştirirken, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük de fuara katılım gösterenler arasındaydı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alkaş: "Toplu seferberliğe ihtiyacımız var"
  • 29.11.2018 17:23

Alkaş: "Toplu seferberliğe ihtiyacımız var"

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2019'da kon ...

Avi Alkaş MIPIM 2017'de fuarı değerlendirdi
  • 16.03.2017 15:29

Avi Alkaş MIPIM 2017'de fuarı değerlendirdi

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2017'd ...

Avi Alkaş 'MIPIM, Türkiye açısından çok etkili bir fuar'
  • 12.03.2015 15:16

Avi Alkaş 'MIPIM, Türkiye açısından çok etkili bir fuar'

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, MIPIM organizasyonunun Türkiye'nin tanıtımı açısı ...

Avi Alkaş 'Vadistanbul Bulvar'da 4. Nesil AVM oluşturacağız'
  • 20.02.2014 16:11

Avi Alkaş 'Vadistanbul Bulvar'da 4. Nesil AVM oluşturacağız'

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Vadi İstanbul Bulvar içerisinde 4. ...

Avi Alkaş'tan mikrofonumuza özel açıklamalar!
  • 12.03.2013 17:24

Avi Alkaş'tan mikrofonumuza özel açıklamalar!

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2013 Fuarı'nda emlaktasondak ...

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!
  • 27.11.2012 13:50

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!

Türkiye'nin 4 büyük inşaat markası tarafından 140 milyon dolara inşa edilen ve 2 ...