maritbet girişmaritbet
Kast Dekorasyon, ihracata ağırlık verdi

Kast Dekorasyon, ihracata ağırlık verdi

Duvar kağıdı ithalatı ve ihracatı yapan Kast Dekorasyon, ihracata odaklandı

Hedeflerini anlatan firma sahibi Bülent Cankurt, “Suriye, Ürdün, Ortadoğu gibi ülkelerle bağlantılarımızı yapmıştık. Ancak Suriye'de karışıklıklar meydana gelince iç piyasaya yönelmek durumunda kaldık. Ancak yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye'de ciddi bir açık olduğunu gördük. Bunun için son bir yıldır iç piyasaya yöneldik hem parke hem duvar kağıdı satışı gerçekleştiriyoruz” dedi. Kast Dekorasyon'un geçen yıl kurulduğunu dile getiren Cankurt, ihracat için Türkiye'yi geçiş noktası olarak kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da önemli bağlantılarının olduğunu söyleyen Cankurt, bu yolla bu bölgelere ihracat yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaliteyi ucuza satıyoruz
Cankurt; “Duvar kağıdını herkes lüks olarak görüyor. Biz bu ön yargıyı nasıl yıkabilir ve herkese nasıl hitap edebiliriz diye düşündük ve Almanya'dan getirttiğimiz duvar kağıdı markalarını daha ucuza satmaya başladık. Hedefimiz kaliteyi ucuza verebilmek, çok daha ucuza ürünler satabilmek” dedi. Asıl işlerinin duvar kağıdı olduğunu belirten Cankurt, müşterilerinin talepleri doğrultusunda yurtdışından parke de getirtebileceklerini dile getirdi.

Ciroda hedef 2 milyon TL
Aldıkları projeleri zamanında ve sağlam teslim etmek konusunda son derece hassas olduklarına dikkat çeken Cankurt, ayrıca ciddi ve disiplinli bir kadroyla çalıştıklarını söyledi.

Cankurt, “Bu yıl hedeflerimizi tutturduk ama insanlara kaliteyi ucuza vermeyi hedeflediğimiz için karımız çok yüksek olmadı. Ancak bundan sonraki yıllarda 2 milyon TL ciro yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Çeşitli duvar kağıdı markalarının bölge bayiliğini yaptıklarını ve Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Niğde, Karaman, Erzurum, Malatya gibi illere ürün gönderdiklerini söyleyen Cankurt, “Batum, Ürdün, Lübnan, Afrika gibi ülkelere de duvar kağıdı ihracatı yapıyoruz” dedi.

Duvar kağıdının, Türkiye'de yüzde 20 civarında bir paya sahip olduğunu aktaran Cankurt,  “Biz de bu dilimde yüzde 3'lük bir paya sahibiz. Bölgede ise bu işi yapan birkaç firmadan biriyiz” bilgisini verdi.  Bu iş için 250 bin TL'lik yatırım yaptıklarını ve bu yatırımın şimdilik karşılığını alamadıklarını fakat ilerleyen süreçte yatırımlarının meyvesini toplayacaklarını kaydeden Cankurt,  “Bir evin kaba inşaatı bittikten sonra iç dizayna dair her şeyini yapabiliyoruz. İnsanların istedikleri deseni duvar kağıdına yansıtabiliyoruz. Sağlam işler yapıp sağlam adımlar atmaya çalışıyoruz ve herkese hitap etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Aslı ÜĞÜTEN/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kast Dekorasyon, ihracata ağırlık verdi
  • 22.12.2013 13:48

Kast Dekorasyon, ihracata ağırlık verdi

Duvar kağıdı ithalatı ve ihracatı yapan Kast Dekorasyon, ihracata odaklandı ...