maritbet girişmaritbet
Dalyan İnşaat, labaratuvar hizmeti verirken halkı  bilinçlendiriyor!

Dalyan İnşaat, labaratuvar hizmeti verirken halkı bilinçlendiriyor!

Binaların zemin etüdünü yapan jeoloji ve jeofizik mühendisleri için Dalyan İnşaat, hem laboratuvar imkanı sunuyor hem de vatandaşları bilinçlendiriyor.

 

Binaların zemin etüdünü yapan jeoloji ve jeofizik mühendisleri için Dalyan İnşaat, hem laboratuvar imkanı sunuyor hem de vatandaşları bilinçlendiriyor. 1993 yılında Mimar Ergün Dalyan tarafından kurularak inşaat ve taahhüt alanında hizmet veren Dalyan İnşaat, 2011 yılında kurduğu zemin ve beton analizi laboratuvarlarıyla, mevcut işlerinin yanı sıra zemin analizi çalışmalarına da devam ediyor. Yeni yapılan binalarda kullanılan betonu ve demiri test ettiklerini söyleyen Dalyan İnşaat Genel Müdürü Volkan Dalyan, kullanılması gereken beton ve demir cinsinin, projeye uygun olup olmadığını analiz ettiklerini belirtti. İnşaat sektörünün gelişerek, hızla ilerlediğini anlatan Volkan Dalyan, "Çok kişi bu sektöre yatırım yapmaktadır. Maalesef toplumumuzda bazı şeyler, deprem gibi bazı felaketlerden sonra önemli olmaya başlar. Devlet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vasıtasıyla yapması gereken işleri, bizim kurmuş olduğumuz laboratuvar gibi müesseselere yaptırmaktadır. Özel yetkili belgelerle, bir nevi devlet adına, yapıların temeli olan zeminlerin sağlamlığım denetliyoruz. Kahramanmaraş'ta zemin etüdü sonuçlarının alınabileceği laboratuvar olarak ilk ve tek kuruluşuz. Bu tür analizlerin yapılması, ilimizde büyük bir ihtiyaç. Bu konuda biraz geç kalınmış ama biz şu an da bu boşluğu doldurmuş bulunmaktayız" dedi. 
 
Binaların yapılacağı alanda zemin etüdü yapan jeoloji ve jeofizik mühendislerinin almış oldukları numuneleri kendüerine getirdiğini ifade eden Volkan Dalyan, "Farklı uygulamalarla, bilgisayar ortamında aldığımız sonuçlan bizler, kendilerine iletiyoruz, onlar da raporlarına ekliyorlar" şeklinde konuştu. 
 
Ramazan Aydın / Dünya Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...