maritbet girişmaritbet
 Ceylan Yatırım, 7 Kervansaray oteline ortak olacak!

Ceylan Yatırım, 7 Kervansaray oteline ortak olacak!

Ceylan Yatırım, SİS Sayıngan İplik bünyesinde yer alan 7 Kervansaray oteline ortak olacak

Ceylan Yatırım, Kervansaray Tekstil Yatırımları San. ve Tic.A.Ş. ve SİS Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat San.ve Tic.A.Ş. arasındaki ortaklık çalışmalarında mesafe kaydetti. Yapılan çalışmalar ile Ceylan Yatırım, SİS Sayıngan İplik bünyesinde yer alan 7 Kervansaray Oeteli'ne ortak olacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamalar şöyle:

16.01.2012 ve 06.04.2012 tarihli özel durum açıklamalarımız ile duyurmuş olduğumuz Kervansaray Tekstil Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. (Kervansaray Tekstil) ve SİS Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'ne (SİS Sayılgan Turizm) iştirak çalışmaları ile ilgili olarak; Kervansaray Tekstil'e % 27 oranında iştirak işleminin tamamlandığı 25.05.2012 ve 28.05.2012 tarihli özel durum açıklamalarımız ile duyurulmuştu.  
 
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun yukarıda bahsi geçen iştirak çalışmaları ile ilgili olarak bugün yaptığı toplantıda;
 
25.05.2012 tarihli özel durum açıklamamızda; Kervansaray Tekstil'e devri yapılan gayrimenkullerin içinde yer alan faal durumdaki iplik üretimi ve iplik boyama ile ilgili makine teçhizatın Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş.'den (Sayılgan Dokuma)  devir alınmasının getireceği vergi ve diğer maliyetler ve ayrıca; Kervansaray Tekstil'in %72,9 oranında ana hissedarı konumunda bulunan Sayılgan Dokuma'nın % 85'i, iştirak etmeyi planladığımız SİS Sayılgan Turizm'in bağlı ortaklığı olması nedeniyle, söz konusu şirketler arasındaki ortaklık yapıları da dikkate alınarak Şirketimizin, Sermaye Piyasası Kanunu'nun Seri: I, No: 31 "Birleşme İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde SİS Sayılgan Turizm ile birleşmesinin Şirketimiz faaliyetleri açısından daha faydalı olacağı kanaatine varılmış ve bu çerçevede birleşmeye ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.
 
Şirketimizin SİS Sayılgan Turizm ile birleşmesi halinde; aynı zamanda SİS Sayılgan Turizm'in aktifinde yer alan Sayılgan Dokuma'nın % 85'i ve Sayılgan Dokuma'nın aktifinde yer alan ve %27 oranında iştirakimiz olan Kervansaray Tekstil'in sermayesinin % 72,9'lık kısmı dolaylı olarak Şirketimizle birleşmiş olacaktır.
 
Birleşmeyi planladığımız, SİS Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde "Kervansaray" ismiyle faaliyette bulunan 7 adet otel (Kervansaray Termal Oteli, Kervansaray Uludağ Oteli, Kervansaray Bursa Oteli, Kervansaray Lara Antalya Oteli, Kervansaray Kundu Antalya Oteli, Kervansaray Marmaris Oteli, Kervansaray Bodrum Oteli)  vardır.
 
Hüseyin BELİBAĞLI/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kervansaray Otelleri icradan satılıyor
  • 24.01.2017 12:34

Kervansaray Otelleri icradan satılıyor

Sayılgan Ailesi'ne ait olan Bursa Kervansaray Oteli, 31 Ocak'ta 53 milyon lira m ...

Kervansaray Oteller Zinciri'nin işletmecilik sözleşmesi imzalandı!
  • 10.07.2013 09:00

Kervansaray Oteller Zinciri'nin işletmecilik sözleşmesi imzalandı!

Kervansaray Yatırım Holding, Kervansaray Oteller Zincirinin işletmecilik faaliye ...

 Ceylan Yatırım, 7 Kervansaray oteline ortak olacak!
  • 13.11.2012 09:23

Ceylan Yatırım, 7 Kervansaray oteline ortak olacak!

Ceylan Yatırım, SİS Sayıngan İplik bünyesinde yer alan 7 Kervansaray oteline or ...