maritbet girişmaritbet
Yabancı yatırımcı Antalya’dan sonra İstanbul’u seçiyor!

Yabancı yatırımcı Antalya’dan sonra İstanbul’u seçiyor!

Emlak Hakkında Herşey’in bu haftaki konukları Salih Satıcı ve Ahmethan Yılmaz oldu.

Emlak sektörünün nabzını tutan program Emlak Hakkında Herşey'de Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman'ın bu haftaki konukları Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Satıcı ve 24 Gayrimenkul CEO'su Ahmethan Yılmaz oldu. 

Konut yatırımı bakımından en ön sırada yer alan İstanbul'da gayrimenkul satışı, yabancı ilgisi, kentsel dönüşüm gibi konuların konuşulduğu programda TÜİK verileri değerlendirildi.  

Konut sektöründe 2014 yılında 1 milyon 165 bin konutun satıldığını belirten Yavuz Karaman, bu rakamın tarihte görülmeyen bir rakam olduğunu söyledi ve İstanbul'un konut satışında başı çektiğini ifade etti. 

Ankara ve İzmir'in peşinden geldiğini belirten Karaman, aslında bu 3 ilin Türkiye'deki satışları domine ettiğini ekledi. Sadece rakamlara bakarak yorum yapmanın yanıltıcı olabileceğine değinen Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, detaylara dikkat çekti:

“Ne olursa olsun 500 bin yeni konut satılmış. Aslında bu gayrimenkul sektörü için çok önemli bir gösterge… Her yıl 500 bin konut satışı demek, piyasanın canlı olduğunu ve canlı olacağının göstergesi anlamına geliyor. Sadece yabancılarla ilgili aslında rakamlara bakınca Türkiye genelinde 19 bin konut satılmış. İstanbul Antalya'dan sonra ikinci sırada geliyor. Daha sonra ise Muğla ve Aydın geliyor. Aslında yabancı yatırımcı hala gelmiyor. Gelen turizm amaçlı Antalya, Muğla'ya gidiyor.” dedi. 

Yabancıların ilgisi nasıl? 

Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Satıcı ise konuya şöyle açıklama yaptı “2014 yılı Ağustos sonuna kadar riskli bir yıldı. Ağustos sonu itibari ile ciddi bir rahatlama oldu. Bunda dövizde yaşanan artış, kentsel dönüşümün farklı bölgelerde harekete geçmesi, İstanbul'da özellikle Fikirtepe'de ruhsatların alınması, Kartal'da yeni bölgelerin oluşması sayesinde konutta bir patlama oldu. Birçok proje gündeme geldi. Bunların sayesinde de 1 milyon 165 bin konutla sektör 2014'ü kapattı.”

Satıcı, ayrıca yabancıların Anadolu Yakası'nı çok fazla tercih etmediğini, Avrupa Yakası'nın tarihi güzellikler, gezilecek yerler açısından daha avantajlı olduğunu ekledi. 

Bu konuda önemli iki faktör olduğunu belirten 24 Gayrimenkul CEO'su Ahmethan Yılmaz, bu faktörlerin başında ise kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşümün ivmesinin çok hızlı bir şekilde yükselmesinin geldiğini belirtti. İkinci faktörün ise Türkiye'nin gelirinin artması olduğunu aktaran Yılmaz “İnsanlar arasında en birincil finansal yatırım aracı gayrimenkul… Kentsel olarak bir yerler dönüştükçe onların satılması da gerekiyor. Dolayısıyla bundan sonraki ivmenin de giderek yükseleceğini düşünüyorum. Sadece Ortadoğulular değil, Ruslar, Asyalılar da Türkiye'den gayrimenkul satın almaya başladılar.” dedi.   

Melda Yücel Kocaalp'in moderatörlüğünde, Kuzu Grup sponsorluğunda gerçekleştirilen program, emlaktasondakika.com'da canlı olarak yayınlandı. 

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Martta gayrimenkul satışı, şubata göre yüzde 83 arttı
  • 05.04.2023 11:59

Martta gayrimenkul satışı, şubata göre yüzde 83 arttı

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemlerinde, şubata göre yüzd ...

Türkiye genelinde geçen ay 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 10.03.2023 12:53

Türkiye genelinde geçen ay 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye genelinde geçen şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi gerçek ...

"Yabancıya satışta rakam tekrar 1 milyon dolar sınırına getirilmeli"
  • 21.01.2023 02:52

"Yabancıya satışta rakam tekrar 1 milyon dolar sınırına getirilmeli"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye’de konut sa ...

Türkiye'de 10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı!
  • 09.11.2022 16:03

Türkiye'de 10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı!

Türkiye'de bu yılın 10 ayında, 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yap ...

"Yabancıya satış 6 ayda %43,7 artışıyla sektöre moral oldu"
  • 12.07.2021 17:46

"Yabancıya satış 6 ayda %43,7 artışıyla sektöre moral oldu"

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Yabancıya konut satışları, dönemsel olarak kon ...

Ahmethan Yılmaz, İstasyon 24 ve Airport 24'ü anlattı!
  • 18.04.2015 09:46

Ahmethan Yılmaz, İstasyon 24 ve Airport 24'ü anlattı!

24 Gayrimenkul CEO'su Ahmethan Yılmaz, yeni projeleri İstasyon 24 ve Airport 24' ...