maritbet girişmaritbet
"Türk gayrimenkul sektörü olarak çıkarma yaptık"

"Türk gayrimenkul sektörü olarak çıkarma yaptık"

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, 8-10 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen gayrimenkul fuarı Dubai Global 2015'te önemli açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından olan Dubai Global 2015 tüm hızıyla devam ediyor. Fuarda Emlaktasondakika.com ekibine önemli açıklamalarda bulunan Soyak CEO'su Emre Çamlıbel fuardan memnun olduklarını belirtti.  

"Beklentilerimizin üzerinde bir ilgi var"

Emre Çamlıbel şu açıklamalarda bulundu: 

"Aslında Türk gayrimenkul sektörü olarak buraya bir çıkarma yaptık diyebiliriz. Birçok Türk firması buraya katıldı. Firmalar mevcut projelerini ve gelecek projelerini burada tanıtıyor. Hem yatırıcılardan hem aracılardan hem de bireysel ilgi duyanlardan oldukça ilgi görüyoruz. Beklentilerimizin üzerinde bir ilgi ile kaşılaşıyoruz.  

Bizim standımızdaki arkadaşlar hiç oturmadan lokasyon bilgisi, fiyat bilgisi, proje bilgisi veriyor. Özellikle dolar ve euro kurundaki değişiklikler nedeniyle TL bazında satılan konutların fiyatının son 1 sene içinde yaklaşık yüzde 30 ucuzlamış olması bu ilgiyi arttıran unsurlardan oldu."

Türkiye'de 2016'da gerçekleştirilmesi planlanan Cityscape için de değerlendirmelerde bulunan Çamlıbel:

"Elbette biz de o fuarda olacağız. Zaten proje, GYODER'in ilişkili olduğu bir organizasyon olacak. Biz de GYODER'in yönetimindeyiz. Desteklediğimiz bir faaliyet. Özellikle Körfez ülkelerinin vatandaşlarının kendi ülkelerinde bu kadar ilgi gösterirken Türkiye'ye daha ciddi bir şekilde geleceklerini düşünüyoruz. Dolayısıyla Cityscape Turkey 2016'ya katılacağız" dedi.

Yabancı yatırımcı en çok İstanbul'a yatırım yapıyor 

Yabancı yatırımcının Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmasını ise:

"Dolar bazında baktığımızda rakamların onlar için avantajlı bir noktaya gelmesi, Türkiye'nin onlar için mukayese edildiğinde gerek siyasi gerek regülasyon anlamında daha güvenilir bir liman olması, Türkiye'nin makro ekonomik büyüklük anlamda onları tatmin eden bir büyüklükte bulunması, ekonomik bir devinim içinde olması dolayısıyla yatırım yaptıkları konutların değer artışı ihtimalinin ve iyi bir kira getirisinin olması gibi faktörler yabancı yatırımcıyı cezbediyor." şeklinde açıkladı. 

Yabancıların en çok İstanbul'a ilgi duyduğunu söyleyen Soyak Holging CEO'su Emre Çamlıbel, Alanya, Antalya, İzmir, Bursa, Yalova, Trabzon şehirlerindeki projelerin de büyük ilgi gördüğünü belirtti. 

Seçim konusunun gayrimenkul sektörüne etkisi konusuna değinen Çamlıbel:

"Seçim, özellikle gayrimenkul satışını çok büyük ölçüde etkileyen bir unsur değil. Bugüne kadar hiç olmadı. Ancak bugün içinde bulunduğumuz ortamda sadece bir seçim beklentisi değil buna ilaveten kurlarla ilgili özellikle değişimler yaşamaktayız. Bu doğal olarak bir tedirginlik oluşturup yatırımı bazı kişiler için ertelettirebiliyor. Ama bu Türk vatandaşlar için geçerli. Yabancılar için böyle  bir tedirginlik yok. Çünkü onlar zaten yüksek dolar kuru ile gayet iyi bir alım yapıyor pozisyonda olacaklar" dedi. 

Soyak Siesta'da ayda 25 konut satılıyor 

Çamlıbel satışta olan projeleri ve gelecek projeleri için de değerledirmelerde bulunarak şunları anlattı:

"Şuan satışta olan projelerimizden biri Evostar projesi. Onun satışlarını tamamlamayı planlıyorduk. Geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Soyak Siesta projesi  2 bin 500 konutluk bir proje. Bunun son 100 projesi kaldı. Ayda 25 konut satılıyor. Dolayısıyla yıl sonuna kadar onun da satışı tamamlanacak. Dolayısıyla planlarımızı gerçekleştirdik. 

Önümüzdeki günlerde satışa sunmayı planladığımız Bahçeşehir'in kuzeyinde Arnavutköy ilçesi içerisinde yaklaşık 5 bin konutluk orta-orta üst gelir grubuna hitap eden projeyi satışa sunmayı planlıyoruz. Daireler 50-60 metrekare 1+1, yaklaşık 80 metrekare 2+1, 110-120 metrekare 3+1'lerden oluşuyor. Bahçe dubleksler olacak. Teraslı çatılar olacak. Böyle bir projeyi günümüz şartları ile satışa sunacağız. Muhtemelen 6 etap halinde olacak."

Yorum Yaz