maritbet girişmaritbet
Tapu ve kadastro çalıştay düzenleyecek

Tapu ve kadastro çalıştay düzenleyecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, 2010 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2011 yılı hedeflerinin belirlenmesi amacıyla Antalya'da çalıştay düzenlenecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, 2010 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2011 yılı hedeflerinin belirlenmesi amacıyla Antalya'da çalıştay düzenlenecek.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kurumun, merkez ve taşrada 17 bini aşkın personelle ülkenin tüm il ve ilçelerinde hizmet verdiği, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlattığı TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), TARBİS (Tapu Arşiv Bilgi Sistemi), Tesis Kadastrosu, TKMP (Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi), TUSAGA-Aktif Projesi, Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS) Projesi, Harita Bilgi Bankası, Ortofoto Bilgi Sistemi, Online Randevu Sistemi ve SKGP (Sürekli Kurumsal Gelişim) projeleriyle ilgili çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürdüğü kaydedildi.

Tapu hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla iş ve işlem süreçlerinin devamlı olarak gözden geçirildiği ve sorun üreten süreçlerde gerekli düzeltmeler ve iyileştirmelerin yapıldığı ifade edilen açıklamada, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde başlatılan ve 119 tapu müdürlüğünde faaliyete geçen online başvuru ve numaratörlü randevu sistemi yöntemiyle vatandaşların işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı belirtildi.

Tapu Müdürlüklerinin fiziki koşullarının ve mekansal sorunlarının da büyük ölçüde çözüldüğü kaydedilen açıklamada, yeni çıkan teşkilat yasasıyla birlikte tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerin de hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Bayındırlık ve ıskan Bakanı Mustafa Demir'in de katılımıyla Antalya'da 4 Şubat 2011 Cuma günü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2010 yılı çalışmalarının değerlendirileceği ve 2011 yılı hedeflerinin belirleneceği çalıştay yapılacağı bildirildi.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz