maritbet girişmaritbet
Tahincioğlu, 2016 yol haritasını çizdi

Tahincioğlu, 2016 yol haritasını çizdi

Tahincioğlu, Kayabaşı, İstinye ve Bomonti’de satış değeri 6 milyar lira olan 3 proje satışa çıkaracak.

Yıl içinde Emlak Konut GYO tarafından yapılan 2 önemli ihalede ipi göğüsleyen Tahincioğlu İnşaat 2016 yol haritasını çizdi. İstinye, Bomonti ve Kayabaşı'nda satış değeri 6 milyar lira olan 3 gayrimenkul projesi inşa edeceklerini belirten Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Emlak Konut ihalesi ile aldığımız Kayabaşı ve İstinye projeleri için hazırlık yapıyoruz. Kayabaşı'nda 1 milyar 72 milyon satış geliri olan bir proje yapacağız, arsa payı olarak Emlak Konut'a yaklaşık 407 milyon lira ödenecek. Metrekaresi ortalama 4 bin lira olacak evleri 2016'nın ikinci yarısında satışa sunarız” dedi. 

İSTİNYE'YE APART OTEL

Tahincioğlu, Emlak Konut'un İstinye'deki 158 dönüm arası için yaptığı ihaleyi de kazanmıştı. Emirgan Korusu'na komşu proje için şirket satış toplam geliri olarak 3.6 milyar lira teklif etmiş, Emlak Konut'a da 1.8 milyar arsa payı taahhüt etmişti. Proje alanının koruya komşu olmasının soru işaretleri yarattığını hatırlatan Tahincioğlu, “Uzun süre kalımlara yönelik apart otel yapacağız. Arsa için hiçbir plan değişikliği istemedik ve istemeyeceğiz. Bölgede az katlı yapılar olacak. Arsa korunun içinde değil, koruya komşu ve içinde hiç yeşil yok. Biz bu proje ile 60 dönümlük bir yeşil alan da yaratacağız” dedi. Tahincioğlu, 2016 yılında Bomonti'de Hilton Otel'in yanında konut ve ofislerin olduğu bir proje planladıklarını ifade etti. Devam eden 9 farklı şantiyeleri olduğunu belirten Tahincioğlu, “Lansman döneminde projelerin 3'te 2'si satılıyor. İnşaatın ortalarında ise satışları tamamlıyoruz. En son satışa sunduğumuz Başakşehir projemizde evlerin yüzde 65'i satıldı” dedi.

DÖNÜŞÜMDE ANLAŞMAK ZOR

Kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile anlaşmanın zorluğuna değinen Tahincioğlu, mülk sahiplerinin deprem riskinin büyüklüğünü göz ardı ettiğini söyledi. Dönüşüm istenilen hızda ilerlemediğini belirten Tahincioğlu, “Genelleme yapmak doğru değil ama hak sahipleri tarafından ‘ben sona kalayım daha fazla alırım' bakışı var. Çantacı şirketler bizim yüzde 50 dediğimiz 55 diyor. İmza parası veren şirketler dahi var. Yeterli olmayan şirketlere verilen imzalar nedeniyle süreç uzadı. Ama artık gayrimenkul sektörü gelişiyor. Dönüşümde öz sermayesi güçlü güvenilir firmalara yönelmeliler. Türkiye'de bunu yapacak çok şirket var” dedi. Şirket olarak dönüşüm sürecinin içinde yer alacaklarını belirten Tahincioğlu, Bağdat Caddesi, Yenisahra ve Zeytinburnu bölgeleri ile ilgilendiklerini kaydetti.

‘KÖTÜ ADAM MÜTEAHHİT'

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ‘müteahhit kötü adam' bakış açısının değişmesi gerektiğini söyledi. Eski Türk filmlerinde sanayicilere karşı olan olumsuz bakış açısının şimdilerde müteahhitler için geçerli olduğunu belirten Tahincioğlu, “Yeşil alana bina diken, insanları evinden edip yerine modern evler yapan kişiler olarak görülüyor. Bu çok yanlış. Gayrimenkul yatırımcıları deprem riski yüksek bölgelerde risk alarak şehir planlamasına katkı sağlıyor. Ama kötü adam algısı boşuna oluşmadı. Burada çuvaldızı kendimize batırmalıyız 10 yıldır hızlı büyüyen sektörde hızlı para kazanmak için işin doğruluğunu geri plana atan müteahhitler bu algıyı yarattı. Artık bu algı değişmeli” dedi.

‘KOMŞUNUN TAVUĞU KAZ GÖRÜNÜYOR'

Gayrimenkulde tecrübeli olmayan şirketlerin ihalelere girmesini eleştiren Tahincioğlu, “Sektörde olmayan isimler Emlak konut ihalelerine giriyor. İnşaat sektörü çok para kazanıyor ben de gireyim diye düşünüyorlar. Komşunun tavuğu kaz görünür. Ama sektöre rekabet hat safhada ve kâr marjı düştü” dedi.

(Hürriyet)

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!
  • 03.01.2022 12:18

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO ve Ege Yapı işbirliği ile Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul ...