maritbet girişmaritbet
Su, İstanbul’un 100 koleksiyoneri arasında!

Su, İstanbul’un 100 koleksiyoneri arasında!

ADELL Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu “İstanbul’un 100 koleksiyoneri” isimli kitabında suyun değerini anlattı

 

ADELL Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu girdiği “İstanbul'un 100 koleksiyoneri” isimli kitapta suyun değerini anlattı

Kültür, sanat ve su kültürü koleksiyonumuzla 2011 yılında “İstanbul'un 100 Koleksiyoneri” kitabına  girmenin ardından, yaptığımız yenilikçi ürünler ve çalışmalarımızla da gazeteci yazar Metin Can bey tarafınan hazırlanan “Mucit Kobi'ler-Başarılı 100 Kobi” kitabına dahil olmaktan mutluyuz. Bu mutluluğumuzu sizlerle paylaşmaktan sevinç duyuyoruz.

Gelişerek, büyüyerek ülkemize, insanlığa katkı vermeye devam edeceğiz.

Bugüne kadar ki başarılarımızın gerçekleşmesinde vermiş olduğunuz her türlü destek için teşekkürlerimizi sunarken,  desteklerinizin devamı ile daha nice başarılı çalışmalara imza atacağımıza olan inancımızı, taahhüdümüzü belirtiyor, su gibi duru, su gibi coşkulu ve su gibi aziz olmanızı diliyoruz. İyi ki varsınız…
Yeni Türkiye, Yeni Dünya daha güzel olacak…Yaşanacak güzel şeyler var…
Ayrıca, tabağımızın içinde ekte hoşuna gideceğinizi umduğumuz hikmetli sözlerden oluşan bir demet gönderiyoruz. 
 
İstanbul'un 100 Koleksiyoneri, Şerif Antepli, Ömer Serkan Bakır, İBB Kültür A.Ş, 2011
Mucit Kobiler, Başarılı 100 Kobi, Metin Can, Alfa Yayınları, 2012

 

İZ BIRAKAN İNSAN OLMA YOLCULUĞUNDA ESİN KAYNAĞI OLARAK SU…

SU'DAN ALACAĞIMIZ DERSLER…

Güzel bir söz vardır. İnsan doğduğu zaman değil, olduğu zaman insan olur. İnsan, aydınlandığı ve çevresindeki insanları aydınlattığı oranda insandır. Her canlı gelişmek ve tekâmül etmek ister.

Hayat, tekamül etme yolculuğudur. Hayat yürümektir, hayat gelişimdir, hayat emanettir. Hayatta sürekli maddi ve manevi anlamda yükselme isteği vardır içimizde.

Aydınlanma sürecimizi, hayat yolculuğumuzu iyileştirmek bizim elimizde. Eğer işe kendi kalitemizi yükseltmekle, kendi kişilik inşamızı yapmakla başlamazsak hiçbir şey yapamayız. Pekibizler aydınlık insanlar nasıl olabiliriz? Yolumuzu nasıl aydınlatabiliriz? Aydınlık insanların ortak özellikleri nelerdir? Işığa, aydınlığa yürüyüşümüzde yol haritamızı belirlerken kime, neye bakmalıyız? Kimden örnek almalıyız? Kendimizi neye göre kalibre etmeliyiz?

Tam burada karşımıza vazgeçilmez hayat kaynağımız su çıkıyor. Su biyolojik hayatımız olduğu kadar, ruh dünyamızın aydınlatılması için de vazgeçilmez. Aydınlık bir insan olma adına aydınlık sudan neler öğrenebiliriz? Bu sorularımıza yaşam kaynağımız olan sudan esinlenerek birlikte cevaplar bulmaya çalışalım.

Misafiri bulunduğumuz bu dünyada hangi konumda, hangi durumda olursak olalım, önceliğimiz bir defa kaliteli bir insan olmak olmalıdır.Kaliteli insan olma hedefimize ulaşırken de istifade edebileceğimiz, dersler çıkarabileceğimiz en güzel esin kaynaklarından birisi de su'dur. Biliyoruz ki, su Yüce Yaratıcımızın biz dünya misafirleri için göndermiş olduğu en önemli, en güzel hediyelerden biridir. Onu tanımaya başladığımızda alacağımız pek çok dersinde olduğunu fark edeceğiz.

Su vazgeçilmezdir, hayat kaynağıdır.İnsan ve tüm canlılar sudan yaratılmıştır. Kâinat su ile dirilmiştir. Ezelden ebede varlık sebebi su olmuştur. Canlıların varlığının devamı yine suya bağlıdır. İlk dikilen ağacın can suyudur. Çölde susayan canlının hayat iksiridir su. Her damla su değerlidir.Su dışında ne içersek içelim susuzluğumuzu gideremeyiz. Sudan yoksun canlılar solar, canlılığını kaybeder. Suyu çekilen ağaçlar öldüğü gibi, suyu çekilen insanda ölmektedir. Su gibi insanların damarlarına girebilmeyi öğrenmeli, ona hayat vermeli ve vazgeçilmez olmalıyız. Biz insan olarak neyin kaynağıyız? Acaba bulunduğumuz ortamlardan ayrılsak insanlar bir eksiklik hissedecekler mi? Hangi işler, hangi işlemler biz olmadan tamamlanamayacak acaba? Hangi çözümlerin parçasıyız? Niteliklerimizi arttırarak, değerli olma, değerli kılma noktasında kendimizi yeniden konumlandırmamız kendimize, kurumlarımıza, ülkemize ve tüm insanlığa güzellikler kazandıracaktır.

Hayat kaynağı olan su durudur, şeffaftır, berraktır, içi-dışı, özü sözü birdir.O halde bizlerde kaliteli insan olma hedefimize giderken su gibi duru olmak, içimizi-dışımızı, eylemimizi, söylemimizi birlememiz, bütünlüğe ulaşmamız şarttır. Güven ve istikrar sağlamanın yolu iç-dış, eylem-söylem birliğinden ve bütünlüğünden geçer. Açıklık, şeffaflık, gerçeklik günümüz en önemli değerlerindendir. İçtenlik, samimiyet dünyamızı billurlaştıran, berraklaştıran en güzel evrensel insani değerlerden biridir.  Arkasındaki şeylere perdelik eylemez. Bu değerlere sahip olanlar değerlidir. Değerleri olmayan zamanla değersiz hale gelir.Söylem ve eylem birlikteliği bizi değerli kılar.

Su geldiğinde sevindirir, gittiğinde üzer. Varlığı hayat kaynağıdır. Suyun adım attığı her yer  tazelenir ve güzelleşir.  Geldiğinde susayan bitkiye, çöldeki susamış hayvana, insana hayat getirir. Gelmesiyle birlikte sevinç tavan yapar. Ağaçlar sevinir bayram yapar, açar yapraklarını, giyer yeşil elbiselerini. Toprak sevinir, yeşil bir örtüye bürünür. Tohum sevinir fırlar, çıkar topraktan dışarı. Bizlerde insanlar olarak acaba geldiğimizde sevindirmek, gittiğimizde üzmek için neler yapmalıyız? Adım attığımız yeri güzelleştirebiliyor muyuz? Geldiğinde sevindiren insan oksijen insandır, pozitif, aydınlık ruhlu, aydınlık çehreli, enerjik ve düzgün insandır. Geldiği yeri, girdiği gönlü aydınlatır, mutlu eder, ortamı genişletir ve gelmesiyle herkesi mutlu eder, gittiğinde de iz bırakır. Hâlbuki negatif ruhlu insanlar geldikleri ortamı karartır, insanları ve ortamları sıkarlar. Karanlık dünyamızın ışık insanlara, aydınlık yüzlü, aydınlık çehreli insanlara ihtiyaçları var. Gittiklerinde sevindirirler ve arkalarında iz değil is bırakırlar.Biz geldiğimiz yere ne katabiliyoruz? Gittiğimizde ne bırakıyoruz, iz mi, yoksa is mi?

Su geldiği yeri güzelleştirir, tazeler, yeşillendirir, mutlu eder, medeniyet kurdurur. İnsanında aynen su gibi kendi içinden başlayarak, yakın çevresini, sokağını, caddesini, dünyamızı güzelleştirme görevi var. Kendimizi sorguladığımızda acaba biz dünyanın güzelleşmesinde bir parça mıyız, yoksa bilakis sorunun içinde, ondan bir parça mıyız?

Su'yun belleği var, kendisine sunulan sevgiyi, ilgiyi anlar, bunu yansıtır. Su, sevgidir, sevendir, sevilendir. Gönül tarlamızın suyu sevgidir. Suyun molekülleri sevenle sevmeyeni ayırt edebiliyorsa bizim de bu insanlar arası iletişime köprü olmamız gerekiyor. Su kendisine söylenin söze karşılık veriyorsa, ya sudan bir parça olan insanın güzel söze, tatlı dile karşılık vermemesi mümkün mü? Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır deriz. Bize verilen sevgiyi ilişkide bulunduğumuz insanlara, hayvanlara yansıtabiliyor, onları sevindirebiliyor muyuz? Bizi seveni sevebiliyor muyuz? Sevgi merkezli hareket edip, sevgi kapasitemizi arttırıp tüm insanları, hayvanları, bitkileri, doğayı, çevreyi kapsam alanımıza alabiliyor muyuz?

Su bulunduğu bünyeye, bulunduğu mekâna canlılık, sıcaklık kaynağıdır. İnsan sudan bir damla olarak yaratılır, insan teni hisleri, sıcaklığı taşır, su bulunduğu sürece vücuda sıcaklık sağlar. Ölümün gerçekleşmesi, suyun insan vücudundan çekilmesi ile birlikte vücut soğur, katılaşır ve sertleşir. İnsana sıcaklığı, canlığı veren sudur. Bizde diyaloğa girdiklerimizi, ortamları ısıtmalı, canlılık katmalıyız. 

Su birleştiricidir, toparlayıcıdır, su kucaklayıcıdır. Su insanlar topluluğu olduğu için hayvanlar ve ağaçlar içinde buluşma, birleşme noktaları olmuştur. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.Su kendine gelenler arasında ayırım yapmaz, demokrattır.Herkese eşit mesafede yaklaşır, ön yargısı yoktur. Özde birlik sağlar.Su hizmet ettiği insanlarda, canlılarda, bitkilerde ayırım yapmaz, eşit davranır. Renk, dil, din, coğrafya ayırımı yapmadan tüm insanlara, hayvanlara ve bitkilere hizmet eder. Bizde muamelelerimizde, işlemlerimizde tüm insanlığa, canlılara eşit davrandığımızda kazanan taraf olabiliriz aynen su gibi. Biz varlığımızlainsanlar arasında bir buluşma noktası oluşturabiliyor muyuz acaba?

Suda devamlılık esastır. Akıcıdır, kopuk kopuk değildir. Su hep akar, akar. Deryâlarıderyâ yapan, yağmur damlalarının sürekliliğidir. Damlalar birike birike ummân olur. İnsan olarak ta bizlerin başarılı olabilmemiz için yaptığımız işlerde istikrarlı, düzenli ve devamlılık göstermeliyiz. Mermeri delen suyun damlaları değil, sürekliliğidir.

Su doğduğu kaynağın, değdiği kayanın, yaladığı yaprağın enerjisini taşır. Biyolojik olarak insanların varlık vesile oldukları gibi taşıdıkları enerji ile gönüllerin de, ruhlarında huzur kaynağı olmuştur. Biz insanoğlu olarak evrensel insani değerlerin hangisini taşıyoruz, kime enerji yüklüyoruz?

Su, azimlidir, bıkmaz, yılmaz.Su aşık olduğu toprağa ulaşma adına 10.katta dahi bir sızma olsa, nasıl nasıl yapar, nihayetinde aşağıya iner. En yumuşak, en ince olmasına rağmen büyük kayalar gibi sert ve sabit şeyleri, hiçbir şey su kadar iyi bir şekilde eritip parçalayamaz. Bizde hayatta azimli, kararlı ve istekli olursak hayatta daha başarılı oluruz. Ufak tefek engebelerde, çukurlarda takılıp kalmayız

Su doğal bir güzelliğe sahiptir, pırıl pırıldır. Mutludur. Katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde de olabilmektedir. Biz de yaratılışta bize verilen doğal halimizi sevmeli, onunla mutlu olmalıyız. Başkalarında olan fiziksel özelliklere özenmeyip, sahip olduklarımızla, bize uygun görülenlerle hayatımızı sürdürmenin güzelliğini yaşama gayreti içinde olmalıyız.

Su sakin, ağır başlı ve azizdir.  Oturaklıdır. Kişiliği, duruşu bellidir. İnsan olarak da bizi biz yapan değerlerimizle ayakta durabilir, sakin, ağır başlı ve vakarlı olabiliriz. Su gibi aziz olmayı hak edebiliriz.

Su mütevazıdir, gözleri hep aşağılardadır, topraktadır. Mütevazılıği ile kazanmaktadır. Yukarıda durmaz. İnsanlar olarak bizlerde ne kadar alçak gönüllü, mütevazı olursak o kadar kazanabiliriz. Enerji, sevgi ve güzel şeyler hep yukarıdan aşağıya doğru akar. Biz kendimizi insanlardan yukarıda gördüğümüzde bize hiçbir şey akmayacaktır. Halbuki insanlığımızın, medeniliğimizin gereği kendimizi diğer insanlardan, muhataplarımızdan daha aşağılarda görsek, sevgide, enerjide, bilgide bize akacaktır. Medeniliğin alt sınırı karşımızdaki en azından aynı seviyede kabul etmektir.

Su, hareketlidir, durağanlığı sevmez. Hep hareket halindedir. Denizden buharlaşır gökyüzüne ulaşır, Irmak olur akar, nehir olur. Su durduğu anda kokar, solucan yapar derler.İnsan olarak bizlerde hareketli olmalıyız. Nerde hareket, orada bereket diye güzel bir atasözümüz vardır. Durağanlık hücrelerimizi öldürüyor. Bisikletin pedalına basmayı bıraktığımız anda düşeriz. O zaman durmak yok, sevgiyle, coşkuyla ve heyecanla yola, yolculuğa devam.

Su, doğduğu kaynağın, geldiği yolun enerjisini taşır. Bazen barajları deler, dağları deler. Bizde insan olarak enerjik olmalıyız. Enerjimizi her daim yenilemeli, geliştirmeliyiz. Yaşlı da olsak, gençde olsak ruhumuzu genç ve enerjik tutmalıyız.

Su esnektir, yolunu, izini bulur, günün sonunda gitmek istediği yere ulaşır. Bizimde suya bakarak, hizaya gelmeye, esnek olmaya, sivriliklerimizi, köşeli yönlerimizi yuvarlamaya, esnek olmaya gücümüz de, aklımız da yetebilir.

Su'yun sivri tarafları yoktur, dolayısıyla yıllardan beri doğadaki yolculuğuna devam etmektedir.Bir ara dereden bir avuç taş aldığımda hepsinin rengi, büyüklüğü, tarzı farklı olmasına rağmen hep yuvarlanmış, sivri yönleri hiç kalmamıştı. Yeni yapılarıyla ekip olabilmişler, birlikte yolculuk yaparak benim kendilerini yolculuklarından alıkoyduğum yere kadar gelebilmişlerdi. Bizlerde hayatta yol alabilmek, ekip olabilmek, uyum içinde topluluk oluşturabilmek için temel özelliklerimizi kaybetmeden sivri yönlerimizi yuvarlatabilir, yolculuk esnasından bazı bedeller ödemekten çekinmemeliyiz.

Su, diklenmeden dik durmasını bilir.Katı, sıvı, gaz hallerinde üç halde bulunur, ancak hacimsel olarak hiçbir şekilde sıkıştırılamaz.Su özelliklerini kaybetmeden girdiği bardağa, girdiğe kaba, girdiği ortama uyar. Onun şeklini alır, onunla bütünleşir. Sorun çıkartmaz. Ancak sıkıştırmaya gelmez kesinlikle. İnsan olarak bizlerde pek çok ortama uyabilecek niteliklere sahibiz. Değerlerimizi ve karakterimizi kaybetmeden pek çok ortama uyum sağlama kabiliyetine sahibiz.

Su yumuşaktır. Sert,katı, kırılgan değildir. Dünyada hiçbir şey su kadar yumuşak ve ince değildir. Hayatta başarılı olabilmemiz için bizden sudan alacağımız dersle yumuşak huylu olmalı, insanlarla ilişkilerimizi yumuşaklık, sevgi eksenli örgülemeliyiz.Lao Tse'nin dediği gibi “Dünyada hiçbir şey, su kadar yumuşak ve ince değildir. Fakat büyük kayalar gibi sert ve sabit şeyleri, hiçbir şey su kadar iyi bir şekilde eritip parçalayamaz. “

Suyun kendine göre belli bir kalıbı yoktur. Girdiği her kaba, girdiği her kalıba uyar .İnsan olarak bizde sudan aldığımız dersle gelişmeye açık, esnek ve bulunduğumuz ortama ayak uydurabilecek yapıda olmalıyız.

Su aydınlıktır. Rüyada su gördüğümüzde iyiye, hayra yorumlarız.  İnsan olarak ta aydınlık seviyemizi arttırdığımız ölçüde düzgün, doğru kararlar verebilir, tercihlerde bulunabiliriz. Her birimiz ışık yolcuları, aydınlık arayıcılarıyız. Aydınlık seviyemizi arttırdıkça daha başarılı olacağız, etrafına ışık saçan yapıyla gerçek insan olma, tekamül etme noktasında daha üst basamaklara ulaşmış olacağız. İç aydınlığımız dışımıza yansıyacak, yüzümüzle,

Su ateşin önünde durabilen tek nimettir. Harareti giderir. Öfkeleri söndürür. Bizlerde sudan alacağımız dersle öfkeli insanları söndürebilir, daha makul davranabiliriz.

Su temizdir. Su dünyadaki yolculuğuna tertemiz olarak başlar. Bünyesine kirlilik almaz, içinde herhangi bir kirlilik taşımaz. Mavi gezegenimizdeki yolculuğunu, görevlerini tamamlayıp buharlaşarak tekrar gökyüzüne dönerken yine tertemizdir. Yolculuğunu hep arınmış olarak, temiz olarak yapar. Bizlerde doğum ile tertemiz olarak geldiğimiz bu dünyamızda temiz kalarak, ebedi yolculuğumuza temiz olarak devam etmeliyiz. Bizi kirleten kin, nefret, haset, bencillik gibi duygulardan arınarak bunların yerine sevgi, kardeşlik, hoşgörü gibi duygular dahil etmeliyiz hayatımıza.

 

Su temizleyicidir. Değdiği yeri, dokunduğu cisimleri, dokunduğu teni temizler, ferahlık verir.  Su gözle gördüğümüz kirleri temizlediği gibi, manevi kirlerden arındırır, vücudumuzda biriken statik elektriği alarak bizi rahatlar. Temizleyici olduğu için rüyamızda gördüğümüz kötü rüyaları akan suya, ona anlatır, alıp götürmesini bekleriz, inanırız. Tuvaletlerde, klozetlerde kokuyu önleyen yine sudur. Muallim Naci su için şöyle diyor “Su gerek maddi ve gerekse manevi kirlerden arınmanın aracıdır. Ruh ve beden temizliği için gereklidir.Su her şeyi temizler ama yüz karasını temizleyemez.” Biz insan olarak dokunduğumuz insanı, dokunduğumuz yeri, çalıştığımız ortamı ne kadar temizleyebiliyor, ne kadar temiz tutabiliyoruz?

Su, şifa kaynağıdır. Zaman zaman sıcaklığıyla, zaman zaman sesiyle biyolojik, psikolojik hastalıkları olan insanlara şifa olmuştur. Sürekli baş ağrılarından şikâyet eden insanların, arkadaşlarınızın bu ağrılarının pek çoğunun sebebi gün içinde susuz kalmalarıdır. Hastalıklara karşı koymanın dirençli olmanın temelinde mineralli su içmek yatar. Sudaki doğal mineraller ile vücudumuzun günlük mineral ihtiyacının bir kısmını karşılarız. Biz kendimizi sorguladığımızda acaba biz varlığımızla, yaklaşımlarımızla, kime, ne kadar ve ne zaman şifa olabiliyoruz? Onları rahatsız oldukları konulardan, hastalıklardan arındırabiliyoruz?

Su, farklılıkların birlikteliğidir. Ateş ve barut olarak nitelendirebileceğimiz iki elementin mucizevî bir şeklide bir araya gelmesiyle oluşmuş, arındıran, huzur veren, hayat veren bir yapıya, sonuca ulaşmıştır. Buradan şunu görüyoruz ki, çok farklı yapılardaki unsurlar, insanlar arzu ederlerse bir araya gelebilir ve sinerji oluşturarak çok daha farklı, çok daha güçlü bir sonuç oluşturabilirler.

Su, canı sıkılan, yorulan, üzülen vücudun, canlının imdadına koşar. Canımız sıkıldığında, okumaktan gözümüz yorulduğunda ilk yaptığımız iş yüzümüzü yıkamaktır. Cildimizi suyla buluşturmaktadır. Bizde insan olarak içinde bulduğumuz toplumda, içinde bulunduğumuz dünyada susuzluktan, açlıktan muzdarip dertli insanların derdine derman, karanlıklarının aydınlanmasına ışık olabiliyor muyuz acaba?

Su molekülleri birbiriyle sıkıca tutunurlar. Bardağı birkaç mm. aşan su oradan akmaz, birbirine tutundukları için sıvı olduğu halde oradan düşmez. Biz insanlar sudan parçalar olarak birbirimize tutunabiliyor, bir binanın tuğlaları gibi birbirimize destek verebiliyor muyuz? Aslında mavi gezegende yaşayan hepimiz tüm içindekilerle birlikte bir aileyiz. Vücudumuzdaki elimizin ayağımıza muhalefet etmediği gibi bizde hayatta gerek evimizde, gerek işyerimizde ve gerekse dünyamızda uyumun, bütünlüğün bir parçası, bir tamamlayıcısı olmalıyız.

Su, bugüne kadar yapay olarak bir dahi üretilememiş, kopyalanamamıştır. Acaba bizi biz yapan hangi üstün değerlerimiz, vasıflarımız var ve insanlar tarafından ulaşılamıyor ve kopyalanamıyoruz? Markayı marka yapan değerleridir. İnsanı insan yapan ruhudur, değerleridir. Değerleri olmayan, değerleriyle yaşamayan değersiz hale gelir. Belki de kendimizi yeniden konumlamamızın, yeni vasıfları kendimize kazandırmanın zamanı yeni geldi. Hemen bugünden başlayarak kendimize yeni vasıfları, değerleri kazandırma konusunda harekete geçebiliriz.

Su insanda, hayvanlarda, toprakta, meyvelerde her şeyde vardır, özdür. Ancak görünmez, kendini,varlığını hissettirmez. Bütün içinde yok olmuştur. Görünmek için, hissettirmek için çaba sarf etmez. Irmak denizde varlığını kaybettirir, hissettirmez. Denizle bir olur, birleşir, büyük parça ile bütünleşir. Bizde yeri geldiği zaman başkalarına verdiğimiz hayat karşısında kendimizi sıfırlayabiliyor muyuz? Geriye çekilip, kendimizi görünmez kılabilir miyiz? Ben bilincinden biz bilincine yükselebiliyor muyuz?

Su, yeşilliğin kaynağıdır, çevrenin kaynağıdır. Yeşil fabrika, yeşil üründen bahsedilirken acaba bizde su gibi yeşillik kaynağı yeşil bir insan olabilir miyiz? Nasıl ki, yeşil fabrikanın, yeşil ürünün taşıması gereken bazı nitelikler var ise bizde “yeşil insan” olarak hangi vasıflara sahip olmalıyız?

Sonuç olarak, sürekli gelişim ve tekâmül halinde bulunan insanlar olarak sudan öğreneceğimiz pek çok dersler, esin kaynakları var. Biraz daha bakıldığında sizlerde hayatınızda benzeri pek çok esin kaynakları görebilirsiniz. Suyu tanıdıkça, suyu sevdikçe pek çok boyutunun varlığına şahit olabilirsiniz.

Bizimde özümüz su olduğuna göre bu özellikler içimizde, mayamızda, hammaddemizde mevcut.Sudan bir damla olarak bize düşen, mayamızda, özümüzde olan, yaratılışımızda içimize konulan bu güzel özellikleri açığa çıkarmak, onları birer sıfatımız haline getirmek çok da zor olmasa gerek. Şimdi "su olduğumuzu" düşünelim, ve kendimizi  "su gibi" hissedelim. Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararlı, su gibi vazgeçilemez, su gibi aydınlık…

Su'dan esinlenebileceğimiz güzellikleri içselleştirip hayatımıza ışık, hoşgörü ve başarı katabiliriz. Su'dan bahaneler üretmek değil, ondan alacağımız derslerle daha güzel insan olabilir, iletişimde bulunduğumuz insanlara, dünyamıza güzellikler katabiliriz. Bizde bir trafo gibi güzellik dağıtan aldığımız bir kaynak haline dönüşebilir, insani vasıflarımızı yüceltebiliriz.

Yolunuz açık, yolculuğunuz bereketli ve ışığınız bol olsun. Su gibi vazgeçilmez, su gibi canlı ve su gibi aziz olunuz.

HAYAT, YAŞAM SEVİNCİ, YAŞAM SANATI, DÜNYA

  • Hayat, doğum ile ölüm arasında geçen sokağın adıdır.
  • Dünya bir sahnedir, herkes rolünü oynadıktan sonra çekip gider. W. Shakespeare
  • Şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır.
  • Hayat %10 onuyla ne yaptığınız, %90 onu nasıl alıp karşıladığınızdır.Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.
  • Dünya üç gündür; dün, bugün ve yarın. Dün geçti. Yarının geleceği belli değil. Öyle ise; bugünün kıymetini bil! Hasan-ı Basrî (ra)
  • Bütün parçalarından birini görmememiz, bizi onun hakkında yanıltabilir. Michael A. Hitt
  • Hayattaki amacımız, her gün, her dakika “anlayış frekansımızı” yükselterek olgunlaşmak, yetkin, tekamül etmiş bir insan haline gelmektir.
  • Hayat mütemadiyen yürümektir. Muhammet İkbal
  • Hayat, başkalarının hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmektir. Savaş Koç
  • Dünya benim neyime? Dünyada ben, bir ağaç altında gölgelenen, sonra da onu terk edip giden bir yolcu gibiyim. Hz. Muhammed (sav)
  • Yaşam bitmek bilmez bir ikna sürecidir.
  • Hayatı hangi rengiyle, hangi kokusuyla yaşadığımız önemli…Hayata öyle sarılırız ki, çoğu zaman hakikati unuturuz. Bağlanmışlık değil neredeyse adanmışlık bizim ki. Salih Zeki Şahin
  • Hayat bisiklet gibidir. Durursanız düşersiniz. Pedala basmazsanız düşersiniz. Hayat da bisiklet de geriye gitmez, sadece ileriye doğru ilerler. Melih Arat
  • Hayat ölümlü, ruh ise ölümsüzdür.
  • Hayat nefretin yerine sevgiyi koyabilmektir.Hayat, kıskançlığı yenmek, önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir. İnsanların sahip olduklarını değil, kendilerini olduğu gibi görmektir. Charles Equonne
  • Ruhlu ve huzurlu bir hayat sürmek istiyorsanız sükuneti arayın, aşırıya kaçmayın ve yavaşlayın.
  • Yaşam, aldığımız nefes sayısıyla değil, nefesimizi kesen anların sayısıyla ölçülür.
  • Hayat, tüm ilk başlangıçların toplamıdır.
  • Hayatta kendimizi hoş görüp sevebilmeliyiz.Olduğu kabul edebilmeliyiz kendimizi. Hayatta kendimizi kasmamalıyız.
  • Hayattaki her günümüz aynen yolculuğa çıkış gibidir, hazırlık gerektirir. Hayat aracını kontrol etmeli, gerekirse restorasyona tabi tutmalıyız. Yanımıza azık almalıyız, cennete girmemize vesile olacak enginlikte olmalı, köprüden geçirebilecek nitelikte olmalıdır. Dünyevi yükleri üzerimizden atmamız lazım. Çünkü hayat yokuşu fazla dünya yükleriyle, istekleriyle çıkılamaz. M. Abdülfettah Şahin
  • Yaşadıklarımıza keşke demeyip, yaşamış olduğumuz şeylerden mutlu olmalıyız, ders almalıyız. Mutluyum, iyi ki yaşamışım, öğrenmişim diyebilmeliyiz. Ahmet Levent Öner
  • Hayat tecrübelerin koleksiyonudur.
  • İyi ki doğduk.Bizi sevenler, ancak bu sayede varlığımızın ne kadar değerli olduğunu anlayabildi. Bugüne kadar kim bilir kaç kişinin hayatı, küçük bir dokunuşumuzla birdenbire değişti. Gittiğimiz her yer, bizim varlığımızla biraz daha anlam kazandı. Sevdiğimiz şarkıların, filmlerin, kitapların değeri, bizim sevgimiz sayesinde, biraz daha çoğaldı. İyi ki doğduk. Yoksa dünya bir parça eksik kalırdı. Berna Sağlam Nakipoğlu
  • Her gün, her yıl bir hediyedir. Değerlendirebilenlere…Yılmaz Argüden
  • Hayat, dalgalı bir denize benzer, pusulası sevgidir. F. Klinger
  • Yaşam geriye doğru anlaşılabilir, ancak ileriye doğru yaşanmak zorundadır.Sören Kierkegoard
  • Dünya ve ahiret iki kuma gibidir. Biri razı olursa, diğeri darılır. Hz. Muhammed (sav)
  • Hayatımıza asıl yön verecek olan beynimiz ve kalbimizdir.
  • İnsan olarak, en değerli ve kapsamlı varlık olmamız itibariyle yaşadığımız alanı, nefes aldığımız ortamı ve dünya insanlığını güzelleştirme görevimiz var.
  • Hayat, sabah uyandığımız zaman akşam uyuyana kadar yaptığımız seçimlerden oluşur.
  • Dünya bir derya, âhiret sahil, gemi takva, bütün insanlar da yolcuEbû Ya'kub İshak
  • En uzun ömürlüler, en çok yaşayanlar değil; evirip çevirip hayatlarından en çok semere almasını bilenlerdir.  M. Abdülfettah Şahin
  • Her sabah her gecenin bitiminde bize gelir, uyan der, büyük bir armağanı her günkü gibi ezmeden, kırıp dökmeden getirir. Cihat Zafer
  • Hayatı erdemli yaşamak…
  • Yaşamı güzel kılabilmek için elinizden gelen gayreti gösterin, elinizde olan çiçeklerle bir demet yapın, hayata sunun, sonrası Allah Kerim. Savaş Koç
  • Hayatın zevkleri gönlü paslandırır, gönlün pasını zikir siler. Mehmet Rasim Mutlu
  • Hayatın lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatınızı iman ile hayatlandırınız, feraizle ziynetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz.Said Nursi
  • Güne sevinerek, şükrederek ve “Bugün benim günüm” deyip yatağımızdan, yorganımızı öperek kalkarak “Bugün yine çok güzelsin hayat her şeye rağmen” diyerek, ona pozitif beklentilerimizi göndererek başlayabilmek ne güzel. Akşamını da yatağımıza yattığımızda şükürle kapatmak, bir sonraki günümüzün güzel olmasını sağlar. Her son yeni bir başlangıçtır. Güne ellerimizi uzatıp, gözlerimizin içi gülerek merhaba demek…
  • Yaşamınızda, neyi sevdiğinize ve kimi sevdiğinize iyi karar verin. Çünkü yaşamınızın ekseni, sevdiğiniz kişi ile sevdiğiniz işinizdir. İşiniz, yaşamınızda büyük bir zamanınızı alacaktır. Bu nedenle, yaşamınızdan tad alabilmenizin tek yolu, işinizi sevmenizdir. İşinizi sevebilmenizin yolu ise, onun güzel ve yararlı bir iş olduğuna inanmanızdır. Güzel ve yararlı olduğuna inandığınız bir işi yaptıkça, o işi giderek daha çok, daha çok seveceksiniz.
  • Yaşamak sanat, birlikte yaşamak büyük sanattır. Muhammed Said
  • Yaşamdan zevk almak için yaşamla bütünleşmek gerekir. Kâinat tüm içindekilerle birlikte bütün ve tek bir varlıktır. İnsan bu bütünün bir parçasıdır. Hiçbir şey tesadüfen olmaz, mükemmel bir düzen, ahenk ve uyum içinde çalıştığını görürüz. Yaşamın hassas bir denge üzerine kurulu olduğunu ve planlı bir şekilde işlediğini görürüz.
  • Bu dünya, yaptıklarımızın yankılanıp tekrar bize döneceği bir dağdır. Hz. Mevlana (ks)
  • Hayat, yaratılmış tüm canlılar tarafından paylaşılması gereken bir “ortak yaşam” dır. Biz dünya takımının bir üyesi olarak iyi hayat oyunu oynamalı ve dünyamıza pozitif katkılar sağlamalıyız.
  • Hayatı hep birlikte oluştururuz. Hayat, aynen oyuncaklardaki pek çok parça gibi birbirine değen insanlarla döner, aradan bir tek insanı bile çıkartıp aldığınızda dönüşünü etkilediğinizi, birçok olayın farkılaştığını, herkesin sandığından daha büyük bir rolü ve değeri olduğunu anlayabiliriz. Değersiz ve işlevsiz kimse, bir hayvan, bir bitki yoktur.
  • Hayatta hiçbir şey büyüksenmeyecek kadar küçük, küçümsenmeyecek kadar büyük değildir.
  • İnsanlar birbirine, kültürler birbirine, inançlar birbirine... Dünya, ahirete bitişiktir. Cihat Zafer
  • İnsana dost olmadan hayata dost olunmaz.
  • Ektiğimiz tohumlar düşüncelerimiz, biçtiğimiz mahsul ise yaşadıklarımızdır. Siz hangi tohumu ekiyorsunuz? Sevgi mi? Nefret mi? Fakirlik mi? Özlem Bodemer
  • Bir zamanlar doğmuştun, ağlardın gülerdi sana âlem, öyle bir hayat yaşa ki, sen gül ağlasın sana âlem.
  • Birçok insan matematiğin yasalarını bilir ve güzel sanatların birçoğunda beceri sahibidir. Fakat çoğu insan yaşamı yöneten yasalarla, yaşama sanatı deline o güç hakkında az şey bilir. Bir insan uçak yapabilir ve onunla bütün dünyayı baştan başa dolayabilir. Fakat nasıl mutlu, başarılı ve memnun olunacağını öğreten o basit sanatın tamamıyla cahilidir. Sanatları öğrenirken listenin en başına yaşama sanatını koymayı unutma! Jean Jacques Rousseau
  • Hayatı gönül seviyesinde yaşayabilmekne kadar güzel, ne kadar hoş.
  • Doğum kâğıdı ile başlayan hayat ölüm kağıdı ile sonlanıyor. Kağıtlar arasına sıkıştırılmış hayatımız var.
  • Dünya ve ahiret iki kuma gibidir, biri razı olursa diğeri darılır. Hz. Muhammed (sav)
  • Dünya, bela ile süslenmiş, zeval ile tanınmış, zulüm ile vasıflanmış bir evdir. Hz. Ali
  • Hayatın kendisi, uyanıkken görülen bir rüyadır. Henry Thoreau
  • Dünya terzi dükkânı, ölçüyü veren gider. Vachel Lindsay
  • Hayat yaşanarak öğrenilen bir sanattır. H. Rıfkı Atay
  • Hayata ne verirseniz onu geri alırsınız.Oğuz Saygın
  • Arpa ekilen topraktan buğday biçilmez, ne ekersen onu biçersin.
  • Yaşam, geçmişe takılıp kaldığınızda, bugünü sevmediğinizde ve yarın için endişelendiğinizde cehennem, geçmişe takılıp kalmadığınız da, bugünü sevdiğinizde ise Cennet'tir. Savaş Koç
  • Hayatı sevmek, ondan keyif almak, insanlarla paylaşmak ömrü uzatır.
  • En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımızdır.Nazım Hikmet
  • Hayat hikâyemizin tadı en son karede belli olur.
  • Biz üzgün olursak, çevremiz hatta dünyamız üzgün bir yer olur.Semih Yalman
  • Hayatın zevkini ve lezzetini isterseniz; hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve feraizle ziynetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz. Bediüzzaman Said Nursi
  • Dünya; rahat, ücret ve mükâfat yeri değil, imtihan yeridir. Unutmayın ki zahmet rahattadır.
  • Hayat boşluğu dolduran sırat köprüsüdür.
  • Hayatta ne yaparsanız karşılığını o cinsten görürsünüz.
  • Sonu ölümle bitecek olan kısa süreli insan hayatı ancak insanlığa hizmet etmekle anlam kazanır. İnsanların yaşamlarına anlam kazandırmaları öldükten sonra, ölmez bir eser bırakmaları ile mümkündür.Veli Sarıtoprak
  • Stresten, sıkıntıdan ve depresyondan uzak bir dünya yaşamı için kesinlikle uhrevi bir yaşam desteği gerekmektedir. Sabri Osmanoğlu
  • Hayat kendi yatağında akıp giden bir nehirdir. Bizlerde onun içinde yuvarlanan taşlar sayılabiliriz.
  • Hayatı zorlaştıran, üzerimize abanan, bizi dövüp duran hayatın ağırlığı değil, yüreğimizin aklının karmakarışıklığıdır.
  • Yatlar, evler, fabrikalar insanın en kocaman, en iyi oyuncaklarıdır.
  • Yaşam sevinçtir. Sevincinizi hiç yitirmeyin.
  • Kim kazana, kim yiye. Ahmak odur dünya için gam yiye. Atasözü
  • Üzerinde düşünülmemiş bir hayat, boşuna geçirilmiş bir hayattır.
  • Yaşam bir sanattır. Eğer bize verilen ömür süresini bir sanatkâr titizliği ve hassasiyeti ile yaşayabilirsek, bu dünyadan ayrıldıktan sonra da hayırlı anılmaya devam edebiliriz.
  • Zaferleri olmayan bir hayat, hapishanede olmak gibidir.
  • Hayat, bütün renklerin bileşimiyle güzeldir.
  • Dünya beni haramdan men etti. Ben onun helalinden de geçtim. Hz. Ali (ra)
  • Hayat yaşla değil, yaşamakla anlaşılır. Andre Gide
  • Dünya, hayat bir aynadır. Sen ona gülersen oda sana güler. Sen ona ağlarsan oda sana ağlar.
  • Bir hayat ki sonu cennet, ne çıkar o hayatın cefasından. Bir hayat ki sonu cehennem, ne çıkar o hayatın sefasından.Mahmut Ustaoğlu
  • Dünyaya gelmek kolay fakat gitmek zordur.  Fudayl Bin İyaz
  • Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece. Aşık Veysel
  • Hayat, çocuklukta bir tomurcuklaşma ve neşe; gençlikte metafizik gerilim ve cihad ruhu; ihtiyarlıkta dostlara kavuşma arzusuyla hep canlı kalmanın adıdır. M. Abdülfettah Şahin
  • Hayat profesyonel bir yöneticiliktir. Bedene nakşeden, yeteneklere, zeka gücüne ve fiziğine göre kendini yönetip başarılı kılma sanatıdır. Karakterine, ruh yapısına, hazlarına kadar onlarca doneyi yöneterek mutluluğunu sağlayabiliyorsa iyi bir yöneticidir.
  • Hayat çok acımasız bir öğretmendir. Önce sınav yapar, sonra dersi verir.
  • Hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmamak için çok kısa, dolayısıyla size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için dua edin.
  • Hayat, doğumla başlayan, ölümle biten bir okuldur. Orada herkes hem öğretmendir, hem öğrencidir. Selim Sırrı Tarcan
  • Dünya bir bahçe ise, insan o bahçenin çiçeğidir.Ne kadar çok çeşitse bu çiçekler, o kadar renkli, kokulu ve güzellikler membaıdır o bahçe. Her insan bir çiçek gibi muamele görmeye layıktır. Hoşgörü ve anlayışla yaklaşırsak tüm çiçek açılacak, bahçemiz güzel kokular dolacaktır. Yılmaz Ulusoy
  • Dünya engin bir laboratuar gibidir.Deneyler yapılır, hatalar olur, hatalar giderilir ve doğru sonuçlara varılır. Bu doğrular bizim doğrularımız olur. Tek bir deneyle elde edilemez.Yılmaz Ulusoy
  • Yaşadığımız hayat, daha önce oynamış bir filmden başka bir şey değildir. Unutmayalım ki, filmin prodüktörü ve rejisörü de kendimiziz. Bu filmde hoşumuza gitmeyen bir şey, onu kimin çevirdiğini unutmamalıyız. Başkalarına kızamayız.Dr. Recai Yaylaoğlu
  • Hayat, hepimizin daha iyi bir versiyonumuzu geliştirmemiz için bir süreçtir. Her yetişkinin ana sorumluluklarından biri kendi olumsuz davranışlarını bırakarak olumlu davranışlara geçmektir. Davranışlarımız dıştan değil, içeriden değiştirilebilir. Bazı kapıların dışarıdan anahtar deliği yoktur, bir tek içeriden açılabilir, aynen insanlar gibi. Kendimiz istemiz isek dışarıdan hiçbir geliştirme fayda vermez.
  • Dünya ahretin tarlasıdır. Hz. Muhammed (sav)
  • Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın. Ara Güler
  • İnsanlar çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne varki daha sonra çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını kaybederler. Geri kazanmak için para öderler. Yarından endişe ederken bu günü unuturlar. Bu sebeple ne bugünü nede yarını yaşayamazlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler. Eflatun
  • Yaşamın, hayatın tamamı bir hesap işidir, dolayısıyla matematiği sevmeliyiz. İşiniz yaver gitti mi topluyorsanız artıdasınız, üst üste kayıplar ise oyundan çıkartıyor bizi. Yaşamla ya çarpışıyorsunuz yada sizi çarpıyorlar, siz daha farkında olmadan. Bölünmenin tarifinde ise üreterek çoğaltmak var, eğer seçenekler doğru kullanılırsa. Yaşamın tamamı dört işlem ve bütün bunların sonucunda ortaya çıkan rakam ise sahip olduğum her şey. Yani bir anlamda elde ettiğimiz değer. Sonuç bazen küsuratlı da çıkabiliyor. Yani yekunu tutturmak için isteseniz de istemeseniz de kesirlere gereksinim duyulabiliyor. Kesirin ondalıklısına evet ama bayağısına hayır. Günseli Özen Ocakoğlu
  • Hayatımızın parçalarını ahenkle bütünleştirmeyi başardığımız zaman, işimizi de bir lider gibi yönetmeyi başaracağız demektir. Kendimizi yönetirsek, her kesi yönetiriz. Hayatımız bir bütün.Hayatı bölemiyoruz. Aile reisliğiniz, karı koca rolünüz, babalığınız, yurttaşlığınız ve iş hayatınızla bir bütün.
  • Hayat, Allah'ın armağanıdır. Fakat iyi yaşama, senin düşüncenin armağanıdır. Seneca
  • Hayat bisiklet gibidir. Binmeyi bilirsen seni taşır, bilmezsen sen onu taşırsın. Pedala basmazsan düşersin.
  • Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat diyoruz. J.Caristian
  • Faydasız bir hayat, erken bir ölümdür.Goethe
  • Hayatımızdaki bazı kaldıraç noktalarını bulabilmek o noktada yapacağımız ufacık bir değişiklik ile daha sonra hayatımızın her yönünü birdenbire değiştirebiliriz.
  • Yaratanın dışında tüm varlıklar, yaratılmışlar eksiklidir, kusurludur. Bu eksikleri, hataları görüp, düzeltmek, birbirimize yardımcı olmak için dünya okulundayız. Bu okulda başarı için başkalarına yardımcı olmak, hoşgörülü davranmak kesin bir zorunluluktur. Yılmaz Ulusoy
  • Ahrette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme.  Bediüzzaman
  • Manevi değerlerin önüne geçen maddiyat, yaşamımızın hayati temellerini sarsıyor. Her şeyi madde olarak görmeye başladık. Manevi değerlerimizin böylesine griye gitmesi, ne yazıktır ki milli duygularımızı da ister istemez köreltiyor. Yılmaz Ulusoy
  • İyi yaşanmış bir hayat, iyi kullanılmış para kadar azdır. Thomas Carlyle
  • Yaşamak yeryüzünde en nadir rastlanan şeydir. İnsanların çoğu yalnızca var oluyorlar o kadar. Oscar Wilde
  • Yaşam bir uçurtmadır. İstediğin kadar uç, sonunda toprağa inersin. Türk Atasözü
  • Karşılaşacağımız en güzel yaşantı bilinmemektir. Albert Einstein
  • Hayatını kaybetmeden daha acı bir şey vardır: yaşamanın manasını kaybetmek.  Burhan Toprak
  • Yaşam almanız gereken pek çok dersten oluşur. Helen Keller
  • Hayata dair: Güç istedim ve Allah beni güçlü yapmak için karşıma zorluklar çıkardı. Bilgelik istedim ve Allah bana çözmek için problemler verdi. Zenginlik istedim ve Allah çalışmak için bana beyin ve güçlü kaslar verdi. Cesaret istedim ve Allah üstesinden gelmem için baha tehlike verdi. Sevgi istedim ve Allah yardım etmem için bana problemli insanlar verdi. İyilik istedim ve Allah bana fırsatlar verdi…
  • Hayattan istediklerimizi almak için, genellikle istemediğimiz şeyleri yapmak zorundayız. Mümin Sekman
  • Dünya şehvetleri Allah ile kulu arasına daha sonrada insanlar arasına girer. Mesafeleri açar.
  • Çocuklarımızı, personelimizi yaşam bilgileri ile donatıp onlara yaşam sevinci aşılamalıyız. Kendini ve yaşamı sevmeyen insan ne huzurlu olur, ne mutlu ve nede kimseyle birlik.Yılmaz Ulusoy
  • Hayat kendisine güvenmeyene güvenmez.
  • Hayatta her şey bir süreçtir.İnsan olarak yarının ne olacağına karar veremeyiz ama bugünden doğru bir süreç belirlersek yarına iyi bir sonuç çıkar. Dr. Murat Yalçıntaş
  • Hayat, iki dipsiz karanlık ortasında bir kibrit alevidir.  İsmail Habip Sevük
  • Hayat, her üfleyişte başka sesler veren flüte benzer.  Rabindranath Tagore
  • Hesabı verilmeyecek bir yaşam, insan için yaşanmaya değmez.  Platon
  • Yerin üstünde lüzumsuz yaşayan mahlûklar için yerin altı daha iyidir.
  • Mal, ömrü huzur içinde geçirmek içindir. Yoksa ömür mal ve şeref toplamak için değildir. Sadi-i Şirazi
  • Ahiretteki hesap, dünyada nefsini hesaba çekmiş olanlar için hafif ve kolaydır. Hz. Ömer (ra)
  • Baştanbaşa bütün dünya, bir damla kanın yere dökülmesine değmez. Sadi
  • Benim bütün ilgim gelecektir, çünkü hayatımın geri kalanını orada geçireceğim. Charles F. Kettering
  • Dünya güzel bir kitaptır ama okumayana faydası yoktur. Carlo Goldini
  • Hayat doğumla başlayan, ölümle biten bir okuldur. Orada herkes hem öğretmendir, hem öğrenci. Selim Sırrı Tarcan
  • Şu yalan dünyanın sonu hiç imiş, akşam gelip konan sabah göç imiş.  Pir Sultan Abdal
  • Bir evin ana direği eğri ise, küçük direkler de eğridir.
  • Sakin bir denizde herkes kaptan kesilir. John Ray
  • Dünya yılan gibidir, ciddi yumuşak fakat zehri öldürücüdür. Hoşuna giden şeylerden uzaklaş ki sana yaklaşmasın.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                HZ.ALİ
  • Demiri çürüten, kendi pasıdır. İnsanı cehennemlik edende kendi günahlarıdır.
  • Dünya hayatı sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Ayet-i Kerime
  • Kâinatta tesadüfe tesadüf etmek imkânsızdır. Sokrat
  • Dünyayı sevmen kalbinden ahiret tadını çıkarır. Hz. Ebubekir (ra)
  • İz vardır, kaybolur gider. İz vardır yol açar, yığınlar onu takip eder. Bizler çok iyi izler bırakmalıyız. İzler arasında öyleleri var ki; onları zaman ve asırlar aşındıramaz. Öyle izlerde vardır ki yürüyenle birlikte kaybolur. İz vardır ki arkadan gelen yol der, sehrah der, tutar gider. İz vardır ki ona yüzler sürülür, gözyaşı dökülür. Yolcu! Arkanda nasıl bir iz bırakacağını kararlaştırdın mı? Deme şu niçin şöyle, Yerindedir ol öyle, Sen sonunu seyreyle, Mevlam görelim neyler, Neylerse güzel eyler.
  • Her yeni gün, hem sana hem herkese bir yeni âlemin kapısıdır. Bediüzzaman
  • Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar, nefesiniz daralır ama görüş açınız genişler. Bergman
  • En çok yaşamış olan, uzun seneler yaşamış olan değil, hayatının manasını en fazla anlamış olan insandır. J.J.Rousseau
  • Beş şey gelmeden, beş şeyin kıymetini bil: İhtiyarlık gelmeden, gençliğin- Hastalık gelmeden, sıhhatin- Fakirlik gelmeden, zenginliğin-Ölüm gelmeden, hayatın.
  • Kurtların içinde ceylan masumiyeti ile ömür sürülmez. H. Rahmi Gürpınar
  • Kim kazanmazsa bu dünya da bir ekmek parası dostunun yüz karası, düşmanının maskarası. 
  • Gerçek; akıllılar için, güzellik ise duygulu kalpler için yaratılmıştır. Schiller
  • Kâinatta tesadüfe tesadüf edilmez. Sokrates
  • Hayatın kısalığından en çok yakınanlar zamanlarını en kötüye kullananlardır. La Bruyere
  • Hayatta en zor şey, gayesiz insanlarla birlikte yaşamak mecburiyetinde kalmaktır. Cenap Şehabettin
  • Hayat duygulananlar için bir trajedi, düşünenler için bir komedidir. La Bruyere
  • Hayat, bir bisiklette gitmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz müddetçe düşmezsiniz. Claude Pepper
  • Lezzetlerin zevalinden sonra kalan dumanları, günahlarıdır.
  • Dünyanın lezizi zehirli bala benzer, lezzeti nibsetinde elemi de vardır.
  • Bir hayır eseri bırakmaksızın gidenler, dünyaya gelmemiş sayılabilir. Ali Emiri
  • Gençlik ve sağlığın kıymeti bunlar elden gitmedikçe bilinemez. Hz. Ali (ra)
  • Öl ve ol! İşte bunu bilmiyorsan zavallı bir konuksun karanlık yeryüzünde. Goethe
  • Kişi bu alçak dünyaya tenezzül etti mi, bala kapılmış sineğe döner. Sadi-i Şirazi
  • Dünya, baştanbaşa, aslı olmayan bir masaldan başka bir şey değildir. Firdevsi
  • Dünya, incelikten yoksun hilekârlar, alçak yalancılar tarafından kaba bir biçimde oynayan kötü bir komedidir. Stedhal Lamiel
  • Bu dünya kaçan tavşanla ardındaki tazınındır. Scott Fitzgerald
  • Hayat, kırık bir testiden sızan sudur. Bhartrihar
  • Uzun yaşamak için değil, doğru yaşamak için çalışıp çabalayınız. Seneca
  • Hayat, uzun bir insanlık dersidir. Barrie
  • Ne kadar yaşadığınız değil, nasıl yaşadığınız önemlidir. Bailey
  • Elden gittikten sonra geri döndürülmesi imkânsız olan şeyler dörttür: ansızın ağızından çıkan söz, yaydan fırlayan bir ok, olmuş bir kaza, boşuna harcadığın bir ömür. Ferideddin Attar
  • Hayat insanlara zahmetsiz hiçbir şey vermez. Horatius
  • Hiçbir yiğidin kaza ve kader okuna karşı kalkanı yoktur.
  • Balığa denizden başkası azaptır. Hz. Mevlana (ks)
  • Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik. Bu dünyadan istediğimiz gibi gidemeyiz. Ömer Hayyam 
  • Bülbül ötmesinden gül incinir mi? Aşık Gevheri
  • Yükselme, düşme kadar insanın başını döndürür. Victor Hugo
  • Bir başka âlemin bekleme odasıdır bu dünya. Victor Hugo                             
  • Dünya da en büyük meydan, siyaset meydanıdır.Cemil Çiçek
  • Hayatın içinde haz yoksa, aşk, coşku, neşe, hasret ve heyecan yoksa kısacası tat yoksa o aslında yaşanmamış, en azından eksik kalmış hayattır. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
  • Hayatın üstüne gitmezsen hayat sizin üstünüze gelir. Tereddüt edenler geride kalır. Hayat, seri hareket, karar ve karalılık gerektirir.
  • Kabiliyet yoksa sanatçı olmaz, ama çalışılmadıkça kabiliyet hiçbir işe yaramaz.Emile Zola
  • Eski yargılar, yeni gerçekleri anlamaya izin vermez.
  • Hayat bir çevrim içinde akıyor. Tek boyutlu, doğrusal bir hat üzerinde ilerleyen Hegelci bir diyalektik yok. Hayatın 'asal yasaları' hiçbir şeyi garanti etmediği gibi hiçbir şeyi de imkânsız kılmaz. . İbrahim Öztürk
  • Erkek yaşını saklamaya, kadın ise saklamamaya başladığı zaman yaşlanmıştır. Şişli Atasözü
  • En tatlı balın bile fazlası bıkkınlık verir. W. Shakespeare
  • Hayatımızın dünyevileşmesine izin vermeyin. Allah Rasülü bu ümmetinin felaketinin dünya sevgisinden olacağını ifade etmiştir.
  • İnsan hayata hazırlanmaya o kadar zaman harcar ki, hayatı yaşamaya hiç vakti kalmaz. İnsan yarınını o denli düşünür ki, bugünün elinden kayıp gittiğini fark etmez bile. Oysa hayat geçmişte yada gelecekte değil, şimdiki zamanda yaşanır. Eflatun
  • İnsanlar yaşadıkça ihtiyarladıklarını sanırlar, hâlbuki yaşamadıkça ihtiyarlarlar. İskoçya Atasözü
  • Dünya hayatı, anne karnına düşmekle başlıyor. Ölümle bu dünya yoluculuğu biter, gerçek hayat yani sonsuz alem, ahiret başlar.
  • Hayat yoluculuğunda başarı için madde ve maneviyat dengesi oluşturulmalıdır. Dr. Ömer Bolat
  • En önemli mezuniyet, hayat okulundan başarıyla mezun olmaktır. Dr. Ömer Bolat
  • Dünya daima iki karşıt haldedir. Bunlardan biri yokluk ve yoksulluk, diğeri ise bolluk ve rahatlık. Bunardan biri nimet, diğeri ise bela kuyusudur.Hz. Ali
  • Gönlü diri olanlar nazarında hayat, cefaya talip olmaktır. Muhammet İkbal
  • Hayat güzel bir şeye başlamaktır. Yıldızların yoldaşı olmaktır. Bilmek, ümit etmek, sevmek, hayran olmak ve güzel işler yapmaktır. Ernest Renan
  • Hayat oyununda, seyirci koltuklarına heves etme, sahneye çıkmaya çalış. Hayat bir oyuna benzer, uzunluğu değil, iyi oynayıp oynanmadığı önemlidir. Seneca
  • Bir kartal kendini rüzgâra nasıl taşıtıyorsa, sende kendini rüzgara taşıtabilirsin. Hayata deli gibi çalışmak, yorulmak ve stres yaşamak için gelmedik. Kendinizi rüzgara bırakın, rüzgarın gücü sizi hedefinize taşıyacaktır. Düşünce eğitimi yaparak tohumları ekiyoruz, böylece bizi hedefe taşıyacak rüzgarın gücü meydana geliyor. Özlem Bodemer
  • Yaşantımız kendimize ayna tutuyor.
  • Dünya, kopya çekmenin serbest olduğu, fakat içeride kalma süresinin belli olmadığı tek imtihan salonudur.
  • Hayat zor, onu hem kendimiz için, hem başkaları için yaşanabilir bir hale sokmaya mecburuz.
  • Hayat sonlu ve ölümlüdür. Ruh ise sonsuz ve ölümsüzdür.
  • Bütün dünya bir sahne, bütün insanlar oyunculardır. Sheakespeare
  • Hayat insanların birbirleriyle kıyasıya rekabet edeceği bir mücadele değil, yaşanacak, paylaşılacak normal bir süreçtir.
  • Bu hayattan hazırlanmış olduğun kadarını alabilirsin, daha da fazlasını değil.Mehmet Rasim Mutlu
  • Hayatın bir okul olduğunu ve öğrenmek için burada olduğumuzu unutmayın. Problemler, cebir dersi gibi gelip giden, ancak aldığımız derslerin bir ömür boyu devam ettiği bir eğitim programının parçasıdır.
  • 3 E ile yaşayın. Energy (enerji), Enthusiasm (heyecan) ve Empathy (Empati-duygu paylaşımı)
  • Dünya zevki ile yetinen ilham zevkine varamaz. Dünya zevkinin ardından acı gelir.Mehmet Rasim Mutlu
  • Küçük şeyler hayatın toplamını meydana getirir. Charles Dickens
  • Keder ve neşe hayatın gereğidir. Hayat bunlarla renklenir. Doğa da bu yüzden renklidir.Mehmet Rasim Mutlu
  • Dünya bir misafirhanedir. Bütün hayatımı bir misafir gibi yaşamak, misafirden beklenen nezaket, zerafet ve teslimiyetle ömür sürdürmeliyiz. Dünya evine misafirliğe birde imtihan tedirginliğine eklemeliyiz. Bu iki tavrı aklından çıkarmayan bir yolcu, elbette dünyaya bağlanmayacak, yanlışlığa sapmayacak ve gönlünü/ruhunu güzelliklerle doldurarak insanı-kâmil olabilecektir.İskender Pala
  • Birçok insan matematiğin yasalarını bilir ve güzel sanatların birçoğunda beceri sahibidir. Fakat çoğu insan yaşamı yöneten yasalarla, yaşama sanatı denilen o güç sanat hakkında az şey bilir. Bir insan uçak yapabilir ve onunla bütün dünyayı baştanbaşa dolaşabilir. Fakat nasıl mutlu, başaralı ve memnun olunacağını öğreten o basit sanatın tamamıyla cahilidir. Sanatları öğrenirken listenin en başına yaşama sanatını koymayı unutma!. Jean Jacques Rousseau
  • Henüz bu gezegenin misafirleriyiz. Tamam, aziz birer misafiriz. Ama misafiriz. Her gün dolar boşalır bir misafirhane burası. Her daim tebeddül eder, halden hale çevrilir. Nasıl "tamam, oldu işte" diyebiliriz? Tamam dediğimiz anda kaçar gider elimizden. Havayı elimizle tutamazsak bu dünyayı da tutamayız. Giden gelmez, gelen gider. Kim misafirlikte rahat rahat oturabilir. "Tamam, oldu işte" diyebilir? Misafir demek hep bir yanı eksik demektir.
  • Burası bir imtihan yeridir. Bir tecrübe yeridir. Bir hizmet yeridir ancak. Şiddetle sınanırız. Sınav anında kim mutlak huzuru yakalayabilir? Evet, kalbimiz, ruhumuz ve vicdanımız vardır. Bizi her daim O'na sevk eden. Ama nefis ve şeytan da vardır. Üstelik "nefis ise şeytanı her vakit dinler". Biz arayışı, imtihanı ölene dek süren varlıklarız
  • O'na teslim etmemiz gereken büyük bir emanet varken, nasıl rahat edebiliriz bu dünyada!
  • Önümüz hep yoldur, katbekat açılan. Her yolun başka bir yola kavuştuğu bir yolculuksa dünya hayatı, hep bir şeyler eksiktir. İki ipin ucunu bir araya getiremeyiz bir türlü. Yolculuk demek, eksik olanın peşinde olmak demektir. Dünyada hakikatle aramızda perdeler vardır. Aşmamız gereken yollar vardır. Açmamız gereken örtüler vardır.
  • Dalgınlıklarımız vardır. Unutkanlıklarımız. Gafletimiz vardır. Kendimizi, bir nefse sahip olduğumuzu unuttuğumuz bir hayatın içinde nasıl tamamlanmışlık hissiyle dolarız ki?Bu hissi yakaladığımız kısa kısa anlar, kısa kısa yaşantılar vardır ancak. Bir an yakalarız. O'nu andığımız zaman kalbimiz nurla dolar. O'nun isimlerinin tecellisinin nuruyla. Nasıl bunu kesintisiz kılabiliriz ki? Gece ve gündüz gibi akar hayatlarımız. Kalbimiz, vicdanımızla nefsimiz ve benliğimiz arasında salınır dururuz. Biz buyuz. Biz hayatı en zor yaşayan varlıklarız. Biz kendine verilenlerle şaşkınlaşan varlıklarız. Ne yapacağını bilemeyen. Nasıl olur da "tamamlandık" diyebiliriz.
  • İnsan asıl yurdunda değildir. Bir yolcu gibi gelip geçmen gerekirken yol üzerinde gördüğümüz türlü cazibelere takılıp kalmamalıyız.
  • Yaşam bir amaç değil, araçtır. Yaşam kutsaldır.
  • Hayata kısa farlarla değil uzun farlarla bakmalıyız.
  • Dünya hayatı doyumluk değil, tadımlıktır.
  • Meşguliyetler sizin işgalcinizdir. Sizi serbest bırakmazlar.
  • Gece gündüz hayat kumaşının makasıdır. Her gün ve gece makas çalışır, hayat kısalır durmadan.İbrahim Güngör
  • Tüm kâinatın Allah tarafından insanoğluna emanet edilmiş, onun hüsnü muhafazasında ve en güzel hale getirilmesinde toplumların, dolayısıyla bireylerin ortak sorumluluğu bulunmaktadır. Turgut Cansever
  • Hayat her zaman sürprizlere gebedir.
  • Yaşam gülmeyi, sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.
  • Kapılma bu dünyanın bir anlık hevesine Hepsi verilse ayrılacaksın yine. Hayat bir uykudur ölünce uyanır insan Sen erken davran ölmeden önce uyan
  • Hayat gayesi olmadığında eğlence bataklığına akar.
  • Uzun mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündürİmam Gazali
  • Dünya hem göz kamaştıracak kadar zengin, hem de iç karartacak kadar yoksuldur. Çağdaş yaşamımızda görülmemiş bir bolluk ve artık bir veri olarak kabul ettiğimiz kaynaklar, bilgi ve teknoloji üzerinde atalarımızın hayal dahi edemeyeceği kadar büyük bir hâkimiyetimiz var. Ama dünyamız aynı zamanda iğrenç bir yoksulluk ve korkunç bir yoksunluk içinde. Amartya Sen
  • Sinekler gibi bir mevsimde yok olup gitmek, kuşlar gibi iz bırakmak kaybolup gitmek insana yakışmaz.
  • Para kazanmanın yollarını keşfettik ancak parayla güzel yaşamanın yollarını kaybettik. Büyük evler bina etmenin yollarını keşfettik ancak iki kişiyi dahi aynı çatı altında tutmanın yollarını kaybettik. Sanayi devriminden beri kapitalizm sayesinde çok üretip çok tüketmenin yollarını öğrendik ancak tükettiğimizden aldığımız lezzetin yollarını kaybettik.
  • Hayatın özünde matematik vardır.
  • Korkularımızla, kaygılarımızla gönül dünyamızı fakirleştirdik, küçülttük ve daralttık. Herkesi kendimize benzetmeye çalıştık, hoşgörüyü unuttuk ve farklılıklarımızı zenginlik görme yerine ayrışma vesilesi yaptık. Araya sanal engeller koyduk. Alt kimliklerimizi derinleştirirken üst ve ortak kimliğimizi geliştirmedik. Geleceğimizi tehlikeye attık. Kendimizin eksikliklerini, başkalarının güzelliklerini görmeye gayret etmeliyiz.
  • Hayat çay yapmaya benzer, demi sizin elinizdedir. Tadı kaçtığında kabahati başkasında aramanın anlamı yok. Önemli olan bulduğunuzla memnun olmak ama olduğunuzla yetinmemektir. Metin Oktay
  • Dünyevilik uhreviliğin en büyük düşmanıdır. Mümin için asıl yurt ahiret yurdudur. Dünyaya değil Allah'ın rızasına talip olunmalıdır. Dünya ahretin tarlasıdır.
  • Dünya kendisinden vazgeçmesini bilenlerin peşinden koşar.
  • Hayat uzundur, huzurlu ve mutlu geçerse rahat geçer. Fakat bir de sıkıntılı geçerse günler bitmek bilmez, aylara dönüşür.
  • Hayatı sadece onu değiştirebileceğine inananlar iyileştirir.   Kendine ve çevresine güvenen, inançlı ve azimli insanlar hayatın kalitesini geliştirir, kendileri ve çevreleri için mutluluk kaynağı olur.Yılmaz Argüden
  • Yaşam ulaşılan sonuçlar değil, istenilene ulaşmak için yürüttüğümüz süreçtir.  Bu süreçte bilinçli çaba göstermek, tutarlı olmak, çevremize güven vermek ulaşılan sonuçlardan çok daha büyük mutluluk kaynağıdır.  Yılmaz Argüden
  • Hayat bir aynadır.  Siz ona gülümserseniz, o da size gülümser.  Yılmaz Argüden
  • Hayatta bahaneci ve tepkisel olunmamalı, proaktif olunmalıdır. Yaşama cevap verilmeli, tepki değil. Ahmet Levent Öner
  • Hayat ölümden çalınan küçük bir zaman dilimidir.
  • Yaşam ulaşılan sonuçlar değil, istenilene ulaşmak için yürüttüğümüz süreçtir.  Bu süreçte bilinçli çaba göstermek, tutarlı olmak, çevremize güven vermek ulaşılan sonuçlardan çok daha büyük mutluluk kaynağıdır.  Bu süreçte en önemli ve kalıcı kazanımlardan biri de elde edilen sonuçlar değil, öğrenimlerdir.  Öğrenmek için  sürekli bir çaba göstermek gelişmenin temelidir.  Bu çaba gerçekleri kabullenme ve aynı zamanda onları değiştirme gücünü kazanmak için faydalıdır. Yılmaz Argüden
  • Hayattan öğrendiğim, her şey geçicidir. Hiçbir şey kararırında kalmaz, hiçbir hayat tek düze devam etmez, hiçbir şey mevcut şekliyle uzun süre sürüp gitmez.
  • Hayatımızın kurbanı değil, yazarı olmalıyız. Prof. Dr. Kemal Sayar
  • “Her gün yeni bir gündür, her an yeni bir fırsattır, yepyeni bir nimettir.”  diyerek kendimizi yenileyerek, geliştirerek hayata tutunur, geleceğe kanat açarız.
  • En önemli insani çaba, eylemlerimizde ahlaklı olmak için çalışmaktır. İç dengemiz ve hatta varoluşumuz buna bağlıdır. Ancak iyi ahlaklı eylemler hayata güzellik ve onur verebilir. Albert Einstein
  • Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
  • Dünya ahretin tarlasıdır.
  • İnsan hayatın sürüklemesiyle bir şekilde gaflete dalabiliyor. Bu durum genelde “önem hiyerarşisi” nin doğru yapılamamasından kaynaklanıyor. Eğitim, meslek, menfaat, para vs. zaman zaman insaniyetin önüne geçebiliyor.
  • İnsanın hayat serencamı insanın rabbiyle olan bağının gücüne göre şekillenir.
  • Yaşamak direnmektir. Sevmek güvenmektir. Şunu unutma, insan çoğu zaman dünyanın hakimi, bazen de küçük bir kalbin esirirdi. Hz. Mevlana (ks)
  • Ömrümüzü aşan emellerin tahakkuk ve inşası için dehşetli hırslarla çalışırız. Basit bir dünya menfaati için birbirimizi parçalar, hayatlara kastederiz.
  • Modern çağın en büyük beşeri ihtiyaçları arasında toprakla yakınlık bulunuyor. Tabiatın kucağında olmak, bir bahçede zaman geçirmek, toprakla ilgilenmek, aradaki bağı koparmamak. Prof. Dr. İskender Pala
  • Ahlâkta bencillik, iktisatta ferdiyetçilik, toplum fertleri arasındaki münasebetlerde ırkçılık, her türlü faaliyette faydacılık esasları üzerine bina edilmiş bir dünyanın geleceği adına iyimser olmak hayli zor olsa gerek. M. Abdülfettah Şahin
  • Şöhret bir insanın önüne çıkabilecek en zor sınavlardan biridir. Hasar almadan yönetmek çok kolay değildir.
  • Yaşam ulaşılan sonuçlar değil, istenilene ulaşmak için yürüttüğümüz süreçtir.  Bu süreçte bilinçli çaba göstermek, tutarlı olmak, çevremize güven vermek ulaşılan sonuçlardan çok daha büyük mutluluk kaynağıdır. Bu süreçte en önemli ve kalıcı kazanımlardan biri de elde edilen sonuçlar değil, öğrenimlerdir. 
  • Araştırmalar, Allah'a içtenlikle bağlanan, samimi olarak dua ve ibadet yapan insanların, bedenen ve ruhen daha sağlıklı olduğunu göstermektedir.
  • Bu dünyaya gerçekten yardım etmek istiyorsanız yapmanız gereken şey dünyada nasıl yaşanacağını öğretmektir. Joseph Compbell
  • Dünya hayatı muvakkat, fani ve geçicidir. Buna karşılık ahiret hayatı ebedi ve sonsuzdur.
  • Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Ayet-i Kerime En'am 6/32
  • Hâlbuki hayatın sırrı önce sıradanlıkta tecelli eder. Günlük yaşantının sıradan gibi görünen eylemlerine sızmış anlam ve hikmetin sırrına vâkıf olamadıkça, sıra dışı ve gösterişli eylemlerle hayatın anlamına ve sırrına erişilemez.
  • Kent hayatı beyne zarar veriyor. Kentlerde sürekli stres içinde yaşayan insanlaın beyin fonksiyonları bozuluyor. Bu da ruhsal ve kronik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Prof.Dr. Nazmi Zengin, kentleşmenin beyne verdiği bu zararların önüne geçilebilmesi için, içinde kuş seslerinin yoğun olduğu yeşil alanlarla sık sık gidilmesi ve kentsel yaşamla kırsal yaşamın iç içe olduğu yerleşim biçimlerinin teşvik edilmesi gerektiğini söylemektedir.
  • İnsan hayata güzel batkı mı, güzel cümleler kurdu mu, güler yüzlü odlu mu, hayat da ona gülüyor. Mutluluk, huzur peşinden geliyor.
  • İnsan hayatının yüzde 30'luk bir kısmı uykuda geçer.Ortalama bir insan için bu 202240 saatlik bir süre demektir. Bu süreyi yaratıcı bir şekilde kullanmak elimizdedir. Bunu da gördüğümüz rüyalara önem vererek rüyalarımıza yoğunlaşarak başarabiliriz. Rüyaların yaratıcılıkla olan bağlantısı çok ilginç ve hakkında çok şey öğrenebileceğimiz bir konudur. Trevor Bentley
  • Hayatın ritmi yada güzelliği insanın hayata bakışıyla orantılıdır.
  • Bize yaratıcımız tarafından sunulmuş olan yaşam denilen olguya son dereceye saygı davranmak gerekir. Bu hem kendimiz, hem yanımızdakiler, hem kuş, böcek  için geçerlidir.
  • Azalan umutlar, ertelenen yaşamlar hepimizin yaşadığı duygulardır.
  • Her şeye katı bakarsanız o gemi gitmez. Belki biraz sulandırıp, hatta içine kendisiyle alay etme duygusunu bile katmak gerekir.
  • Hayata ve hadiselere olumlu ve iyi yönlerinden bakan, rahmet nazarıyla bakanın inde güzel düşünceler inkişaf eder, hayattan lezzet alır. İnatla her şeye tersinden bakan, herkesten şikâyetçi olanlar ise hiçbir zaman iyiyi göremez, güzel düşünemez ve hayatı kendisine de başkalarına da zehir eder.
  • İnsan ne söylerse mutlaka yanında ağzından çıkanları yazın bir melek vardır. Ayet-i Kerime Kaf 50/18
  • Dünyada sanki bir garip veya bir yolcu gibi ol!  Hz. Muhammed (sav)
  • Yûnus ne güzel söyler: Ana rahminden geldik pazara; Bir kefen aldık, döndük mezara!..
  • Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez.Socrates
  • Sokrates, Temel yaşam misyonu olarak kendini ve bilgiyi veya hakikatı keşfetmek olarak belirlemiştir. İdeal insanı en temelde sorgulayan insan ve erdemli insan olarak tanımlamıştır.
  • Hayatı kısaltan duygular:Yapacak işi olmamak, can sıkıntısı, olumsuz yaklaşımlar, kazanç ve servet düşünmek, olaylar karşısında isyan etmek, pes ederek içe dönmek, yalnız yaşam, doğaya ilgisizlik, sağlığına özen göstermemek, hırçın, kızgın, agresif olmak, uykusuzluk.
  • Yaşamı uzatabilecek duygular:Gülmek, ağlamak, yeni dostluklar kurmak, evcil hayvan sahibi olmak, evlenmek, anne-baba olmak, neşeli olmak, tatil yapmak, kendine özen göstermek, eğitim düzeyini artırmak, olumlu, iyimser düşünmek, bir hobi edinmek, sevdikleri ile daha içli dışlı olmak, küçük de olsa başarılar elde etmek, arkadaşları ve ailesi ile birlikte olmak, başkalarının hayatında olumlu yönde etki ve aksiyon oluşturmak, yardım etmek, espiri yapmak, affetmek, güçsüzlere hoşgörülü olmak, arada bir coşmak.
  • Yaşam, farkları fark edebilme ve farklı açılardan bakabilmektir. Yaşam, farkında olabilmektir. İnsan, kalp gözü olan canlıdır. Kalp gözünüzü açın, çalıştırın, kendinizin farkına varın. Sizin dışınızdaki dünyanın da farkına varın. Farkına vardığınız ve farkınız ölçüsünde insansınız. Ne kadar duygusal iseniz, o kadar farkındasınızdır. Yaşam denilen olay içinde en önemli unsurlardan biri: Farkındalıktır. Savaş Koç
  • Hayat bir öykü ise biz bu öykünün kahramanıyız. Kahramanlar hiç kimseden korkmaz.
  • Vaktiniz sınırlı, onun için başkasının hayatını yaşayarak boşa harcamayın.Dogmalarla kapana kısılmayın, çünkü bu diğer insanların düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşamaktır. Başkalarının fikirlerinin, kendi iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. Ve de en önemlisi yüreğinizi ve sezgilerinizi takip etme cesaretini gösterin. Ne olmak istediğinizi onlar zaten bir biçimde gerçekten biliyor. Diğer her şey ikinci plandadır. Steve Jobs
  • Hayat, insanın istediği her şeyi bir bedel karşılığında verir. Yada, verdiği bir şeye karşılık, verdiğinden bir şey alır. Bu, yaşamın değişmez yasasıdır. Eğer dikkatimizi bir hedefe yöneltmişsek zaman ve enerji olarak iki temel bedel ödemeye başlamışızdır bile. Bu bedelleri ödemeden yaşamdan hiçbir şey alamayız. Tembellik bedel ödemeden yaşamdan hazır bir şey beklemektir.
  • Hayatta değişim sürecinde insana bilgeliği ile yol gösteren en temel kaynak, bilinçtir. Dr. Yalçın Kireçci
  • Bakış açınız hayatınızdır. Bakış açınızı seçmek elinizdedir. Bakış açınızla hayatınızı ve çevrenizdeki insanların hayatını değiştirebilirsiniz. Negatif bir bakış açısıyla sorunların üstesinden gelmek mümkün değildir.
  • Dünya iki kapılı bir handır.
  • Dünya tuzlu bir sudur, içtikçe susuzluğumuz artar. Beydeba
  • Hayatta bazı şeylere takılmamak gerekir. O kadar sorun varki, birde yeni sorun çıkarılmamalıdır gereğinden fazla. Bazı şeyleri dibe vurarak yaşamalısınız. Hayatta sürekli dengesiz olmamalıyım diye kasmaya gerek yok. Bir şeyler yapacaksak önce kendimiz için yapmalıyız. Başkaları eksenli hayatı kendimize fidanlar
  • Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar, Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın, Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu, Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın. Ataol Behramoğlu 
  • Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
    Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır. Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. Ataol Behramoğlu 
  • Hayata gelmek veya gelmemek, insani hüviyette varlığa ermek veya ermemek bizim elimizde değildir. Ama, o hayatı değerlendirmek ve bu sihirli nimetlerle iki âlemin mutluluğunu elde etmek iradelerimize bağışlanmış İlahi bir armağandır. İnsanın, bu İlahi armağanı en güzel şekilde değerlendirebilmesi için ise öncelikle kendine ulvi gayeler belirlemesi, yüce ve yüksek idealler ardına düşmesi, küçük hedefler yerine büyük maksatlar peşinde koşması gerekir. Bu yüksek hedeflerden biri olan Yaşatma İdeali'ne gelince, o Hakk'ın hoşnutluğunu elde edebilmesi istikametinde gerçekleştirilen ideallerin en ulvisi ve en yükseğidir. Zira gerçek hayat, bugünün ve yarının insanları düşünülerek planlanan ve onlar için yaşama gayesiyle mefkurelendirilen hayattır!.. Ahmet Şahin
  • Bazı filozoflar, dünyadaki insan varlığı için sınırsız sayıda fikir ve kavramın kılavuzluğunda yolculuk yapan biyolojik moleküller tanımlamasını yapar.
  • Ey benim ümmetim ve ashâbım! Güzel hayata kavuşan kimse, dünya kendisini terk etmeden önce o dünyayı terk edendir. Dünya kendini bir kimsesiz ya da bir misafir bilesin, hatta kendini ölü kabul edesin. Böylece âhiret azığını hazırlayasın.Hz. Muhammed (sav)
  • Hayat mücadeledir, mücadele hayattır.Hüseyin Özdilek
  • Dünya, içerisinde ahireret azığını hazırlayıp Rabbini razı eden kimse için ne güzel bir ev, ahretinden uzaklaşıp Rabbinin rızasından mahrum kalan kimse için de ne kötü bir evdir. Hz. Muhammed (sav)
  • Çalışarak başarıya koşarken, gönlünüzden geçen güzel şeyleri de yaşamalıyız. Her yönden üretken, hayatın nimetlerini yaşayan kişiler olmak güzel bir şey.
  • İdeal denge, hümanizmi fütürizm ile birleştiren, içinde şefkat, hoşgörü, iyi niyet, geçmiş, gelecek, barışçıl çözümler, yükseliş, sınırsızlık “bir” lik içeren; önyargılardan ve engelleyici kurallardan arındırılmış bir duygu ve düşünce harmanı olarak açıklanabilir. İdeal dengeyi barındıranlar –kişi, kurum, yapı, şehir, ülke- Altın Çağ'a imzasını atacaklardır.Serdar İnan
  • Hayat sonsuz bir enerjidir. Bu enerjiyi sürekli olarak üretmek, ama üretirken tükenmemek, bedeni ve ruhu kirletmemek ve ruh-beden ilişkisini iyi yönetmek gerekiyor. Marifet hayatı uzatmakta değil, hayatı mutlu kılmaktadır. Ona yeni ve farklı hayatlar ekleyip ritmini ve hızını bozmamaktadır.
  • Ebedi ömrün önündedir. Ömrü Bakide göreceğin rahat ve lezzet ancak bu fani ömürde göstereceğin say ve çalışmalarına bağlıdır. Bediüzzaman Said Nursi
  • Dünya uykuda olan bir adamın gördüğü rüya gibidir.
  • Ey Ömer! Dünya rüsvalığı âhiret rüsvalığından çok hafiftir.Hz. Muhammed (sav)
  • Yaşam bedenle başlar, zihin ve ruhla bütünleşir.
  • Daha da ötesi, hayatımızdan çıkan her şey, bir yenisi için yer açar. Önemli olan, hayatımızdan çıkan şeylerin yerine daha iyi olanını koyabilmektir. Dolayısıyla bir arkadaş hayatımızdan çıktığında yerine bir arkadaş koyabilmek için sistemli bir arayış içine girmeliyiz. Tabii bunu yapabilmek için öncelikle durumu sakin bir şekilde kucaklamamız gereklidir.Melih Arat
  • Hiç ölmeyeceğini zanneden kimse gibi (dünya için) çalış. Yarın öleceğiden korkan kimse gibi de (dünyadan) sakın. Hz. Muhammed (sav)
  • Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya sadece bir noktayı görürsün hayatın akıp gider sen farkına varmazsın.. Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın akıp giden zamanın anlam kazanır.Hayatının anlamı senin bakışlarında gizlidir.
  • Tükenip gidiyor ömür dediğin, Yolda kalanda yürüyende bir, Harcanıp gidiyor ömür dediğin.Gülen Duman
  • Dünya mayın tarlasıdır. Bir kalp, dünyayı yani nefsi arzularını severse hasta olur. Kalbin hastalığı dünyayı sevmektir, buda günahların başıdır. Yalnız ibadetle kimse kurtulamaz. İbadet zaten vazifemizdir., ama insan ancak, sevgiyle kurtulabilir. Allah'ın ve Resülünün sevgisi, büyüklerin sevgisi, dünya sevgisini yok eder. Dünya sevgisi gidince de, insan kurtuluşa erer.Mehmet Ali Demirbaş
  • Allâh rızâsına uygun düşmeyen bir hayat, çöllerdeki seraplara benzer. Hakîkatten nasîbsiz bir hayâlden ibârettir.
  • Kainat kitabının bir parçası olması itibariyle dünya, insanın üzyerinde yaşadığı anlamlı ve ilahi sanatlarla süslü bir eserdir. Allah (cc) bu eseri, kullarının istifadesi için yaratmış ve onu, bu eserde tasarrufa yetkili halife olarak yaratmıştır.
  • Yaşamın bir diğer adı da beklemektir. Beklemenin lezzetine varmak hayatı lezzetli kılar. Daima bir şeyleri bekleriz. Sabaha ulaşmayı, güneşsin doğmasını, akşamın olmasını, baharın gelmesini, çiçeklerin açmasını, sıcakların geçmesini bekleriz. Askerden terhis gününü, dünya evine girmeyi, çocuğun doğmasını. Her şey gelir geçer. Bir gün, bütün bunların gerçekleştiğini görür hatta unuturuz, bir zaman neleri beklediğimizi. Gel gelelim, beklenecek şeyler hiç bitmeyecektir. Bekleyecek bir şeyi olmayan, yaşamakla bağlantısını gevşetmiş demektir. Ali Çolak
  • Sadelik çok zahmet ve görgü ile elde edilebilecek en yüksek estetik meziyetlerin başında gelir.
  • Semer bırakmadan eser bırakıp gideceğiz buradan. İnsan ölür eseri kalırsa hayat odur, yaşanmış demektir.
  • Hayat, durmak bilmeyen daha iyiyi, daha güzeli arama yolculuğudur.
  • Dünya, müminler için zindan, kafirler için ise cennet gibidir. Hz. Muhammed (sav)
  • Arabalarımızı, cihazlarımızı bakıma aldığımız gibi hayatımızı, kendimizi de bakıma almalıyız.Hekimoğlu İsmail
  • Şüphe yok ki, mallarınız ve canlarınızla sınanacaksanız hiç şüphesiz. Ayet-i Kerime, Ali İmran 186
  • Dünya hayatı, zaten sadece aldatıcı bir geçinmeden ibarettir.Ayet-i Kerime Ali İmran, 185
  • Her Müslüman kadın ve erkeğe ilmhal bilmek farzdır.Hz.Muhammed (sav)
  • Nefes almaktır yaşamak…
  • Hayatlarımız, elimize tutuşturulmuş bir kalem. Hususi âlemlerimizse, hayat kaleminin üzerinde yazılar yazıp nakışlar işlediği sayfalar. Doğumdan ölüme hayat kalemimizin ucu, hususi âlem sayfamızın üzerinde bir an bile durmuyor, uyurken bile işliyor habire. Mustafa Ulusoy
  • Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev "Hayattır" Bu nedenle; 
    Bir lokma ekmek için şerefini ayaklar altına almaya,
    Bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, Bir zamanlık mevkii için ayak öpmeye,
    Günlük menfaatin için faziletini karartmaya "Değmez"
  • Hayat kıskançlığı yenmek, önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir.
    Hayat kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir.
    Kendin için neler hissettiğindir.
    Güven, mutluluk ve şefkattir
  • Hayatta tesadüf yoktur. Her şey ya bir şeyin sonucu yada sebebidir. 
  • Hayat insandır. Hayat bilgisi insan bilgisidir.Martin Ericsson
  • Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz bir azap çekmektir. Bediüzzaman
  • Dünya hayatı, sadece oyun ve oyalanmadır, ahret yurdu, sakınanlar için daha iyidir. Düşünmüyor musunuz? Ayet-i Kerime, Enam,32

SEVGİ, SAYGI, MUHABBET, DİYALOG, EMPATİ, SAMİMİYET

  • Birbirimize içtenlikle vereceğimiz bir yudum sevgi, bize kucak dolusu geri döner.
  • İçimizdeki sevgi ateşi bütün nefretleri yok eder.
  • İçinde sevgi barınan için, bütün dünya tek bir ailedir. Gautama Buddha
  • Sevmediğiniz hiçbir şey güzel olmaz.
  • Farzların edasından sonra Cenâb-ı Hakk'ın en ziyade sevdiği amel, bir müslüman kardeşine sevinç vermektir. Hz. Muhammed (sav)
  • Güzel gül, sevdiği toprakta büyür.
  • Sevgisiz kalmak susuz kalmak gibidir.
  • Sevgi paylaşarak çoğalır, çoğalarak geri döner. Hayatın özü sevgi.
  • Sevgi yakınlaştırır, korku uzaklaştırır. Korkuları sevgiye dönüştürmeliyiz. Haydar Koçaker
  • Sevgiden acılar tatlanır, bakırlar altın olur. Sevgiden kirli ve bulanık sular duru hale gelir.Hz. Mevlana (ra)
  • Sevgi kendimizden bir parça bulduğumuz herhangi bir şeye yönelik gösterilen tavır, sevmek ise bir şeyi kendimizden bir parça kabul edip onunla bir bütün olmaktır.
  • Daha çok hayat enerjisi üretmenin kolay bir yolu da daha çok sevmek, daha çok hoş görmektir. Ama sınırsız ve karşılıksız sevmektir. Çünkü sevgi oktanı en yüksek, fiyatı en ucuz yakıttır.Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
    Sevmek paylaşmaktır, sevdiğiyle kalbini bölüşmektir. Sevgi ile ikilikler kalkar, bir olma yoluna girilir. Yılmaz Ulusoy
  • Sevgi teleskoptan bakar, kıskançlık ise mikroskoptan. Josh Billings
  • Sevgi kötülüğün panzehiridir.
  • Sevilen eşya güzelleşir.
  • Sevginin aşamayacağı bir engel yoktur.
  • Dünyanın yeni şekillenen yapısında sevgiyi harç olarak kullanarak bir tuğla olabilmek ne güzel.
  • Her arı sevdiği çiçeği seçer.
  • İlişkilerini insani olabilmesi için sevgi temeli üzerine inşa edilmesi gerekir.
  • Sınırsız sevgiyle yapılan küçük şeyler değerlidir. Ne yaptığımız değil, yaparken ne kadar sevgiyle yaptığımız önemlidir. Ne verdiğimiz değil, verirken ne kadar sevgiyle verdiğimiz önemlidir ve Tanrı için hiçbir şey küçük değildir. Rahibe Terasa
  • Çevreyi koruma sevgiyle başlar, sevmek yaşatmaktır.
  • Avrupa'da yapılan bir araştırmada aracını seven insanların daha az kaza yaptığı tespit edilmiştir.
  • İnsanları sevip sevdiğini de hissettirmek aklın yarısıdır.
  • Hakiki sevgi ayrılıkta unutulmaz. Belçika Atasözü
  • Güzel gül sevdiği toprakta büyür.
  • Her sevgi tezahürü rahmaniyetin elidir. Her sevgisizlik tezahürü de şeytaniyetin eli!
  • Hayat denen merdivenlerden çıkarken insanları sevelim, inerken onlara ihtiyacınız olacak.
  • Yaratılmışları yaratandan ötürü sevmek en büyük erdemdir. İnsana saygı Yaratan'a saygıdır.
  • Kişi müslüman kardeşine saygı gösterdiği zaman Allah'a saygı göstermiş olur. Hz. Muhammed (sav)
  • Sevgi iletişiminin vergisi, kdv'si yok.
  • Sevgi köprü kurmaktır. Paranın alamayacağı şeyleri paylaşmaktır. Zorlu dünyada yumuşak bir dokunuştur. Birlikte olmak için yanan bir istektir. İlişkinizi sürprizlerle doldurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. Görevimiz duvarlar değil, köprüler kurmaktır.
  • Sever ve sevildiğinizi düşünürseniz endorfin artar. Endorfinler, morfinler benzeridir ve salgılanım şiddetine göre beş yüz kat daha güçlüdür.
  • Biz muhabbet ve sevgi fedaileriyiz. Husumete vaktimiz yok. Bediüzzaman Said Nursi
  • Bütün sevgilerin üstüne Allah sevgisini ve O'nun rızasını koymayı, başkaları için yaşama idealini, karşılıksız sevmeyi, insanlar için bir şeyler yapmanın güzelliğini, sadece kendisi için değil başkaları içinde yaşamayı öğrenmeliyiz. Sevgi aktarımı ve pozitif iletişim önemlidir.
  • Sevmek ve sevilmek dünyadaki en büyük neşe kaynağıdır.
  • Sevgi, kendimizden bir parça bulduğumuz herhangi bir şeye yönelik tavırdır. Sevmek, bir şeyi kendimizden bir parça kabul edip, içsel bir bağ kurup onunla bir ve bütün olmaktır. Müşterek bakma budunu yakalamaktır.
  • Sevgi yakın olma, içine girme, iç içe olma, varlığını kabullenme, oluşuna izin verme, kendiyle bir ve bütün olduğunu hissetmedir. Dr. Yalçın Kireçci
  • Olumlu düşüncenin temelinde sevgi yatar. Olumlu düşünebilmek için insanları sevmek, onlara bir şeyler kazandırabilmenin heyecanını yaşamak gerekir. Dr. Yılmaz Argüden
  • Her insan önce kendi içine konmuş olan sevgiyi, o ağacı kendi bağımızda, gönül bahçemizde yeşertecek, sulayacak, geliştirecek ve onun meyveleri olacak, başkalarına ikram edecek. Kendi bağında bir şey yetiştiremeyen başkalarına bir şey ikram edemez. Emin Işık
  • Sevginin aydınlatamayacağı hiçbir karanlık yoktur.
  • Sevgi gönülde yaşar, ancak negatifleşmiş bireylerin gönlünde yaşayamaz.
  • Sevilmeyen bir insan her yerde ve her şeyde yalnızdır. George Sand
  • Herkes tarafından sevilmek herkes tarafından nefret edilen biri olmak kadar kötüdür. Beşir Ayvazoğlu
  • Hayatta iki değer var ki, paylaştıkça artıyor: sevgi ve bilgi.  Sevgisini ve bilgisini paylaşan insanlar en büyük zenginliğe kavuşan insanlardır. Dr. Yılmaz Argüden
  • Kendisini sevmeyen insanların bilinçaltı vücutlarına zarar verir. Keşinin kendini yeterince sevmemesi, kendisinin suçu değil bir çocukluk travmasıdır.
  • Tatlı dildir, güler yüzdür insanları süsleyen. Kusurları görmemektir, dostlukları besleyen. Anonim
  • Sevgi bir bütündür, gönül, dil ve fiilde varsa kendisini gösterir, görünür ve fark edilir.Dr. Casim Avcı
  • Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında fark vardır. Onu yaşayanlar sevgiyi dilden gönüllerine indirebilmiş insanlardır.
  • Nasıl ki, anne ile bebek arasında olağan üstü bir ruhi bağın varlığına ve bunun çocuğun beyin ve beden gelişimi için temel gıda olduğunu, sevgisini ve ilgisini veren annelerin çocuklarının beyinlerinde sevgi kanalları açılırsa, personel ile lider arasında, eşler arasında, satıcı yani marka ile müşteri arasında oluşturulacak böyle bir ruhi bağ ile oluşacak sevgi ve ilgili ile taraflar arasında sevgi kanalı, köprüsü oluşacak ve genişleyecektir.
  • Sevgi birbirine tutunmaktır.
  • Hayatta iki değer var ki, paylaştıkça artıyor: sevgi ve bilgi.  Veren de, alanda kazanır. Sevgisini ve bilgisini paylaşan insanlar en büyük zenginliğe kavuşan insanlardır.
  • Kendini sevmeyen başkasını da sevemez, ama sadece kendini sevende başkasını sevemez.
  • Her şeye rağmen sevebilmek sevgidir.
  • Sevgi emek gerektirir ve karşılıklıdır. Beklenmemeli, sürekli yeniden üretilmelidir. Eylemde ve duyguda sergilenmeli, canlı tutulmalıdır. Sevilen hayranlığını ve beğenisini kaybetmemelidir. İlişki sıradanlaştırılmamalıdır.
  • Muhabbeti layık'ına, husumeti de müstehakına yöneltebilmek sahibini abad ederken, aksine muhabbeti layık olmayana, husumeti de müstehak olmayana yöneltmek bunu yapanı bu yönelişlerdeki şiddet nisbetinde bedbaht kılar.Osman Nuri Topbaş
  • Allah (cc) ve Resulullah (sav) sevgisinden mahrum bir kalp harabe olmuş binaya benzer. Dr. Casim Avcı
  • Hayata anlam veren sevgidir. Sevgi fark edilmelidir.
  • Düşünce göklerinin baş konağı sevgidir sevgi;
    Gençlik destanının baş yaprağı sevgidir sevgi;
    Ey sevginin sırlarından habersiz yaşayanlar,
    Bilin ki tüm varlığın baş kaynağı sevgidir sevgi. Ömer Hayyam
  • Seven insan sevdiği insana imrenir.
  • Hayatta iki değer var ki, paylaştıkça artıyor: sevgi ve bilgi.  Sevgisini ve bilgisini paylaşan insanlar en büyük zenginliğe kavuşan insanlardır. Hayatta mutluluk olumlu düşünce ile başlar, olumlu söylem ve eylemlerle gelişir, paylaşılan sevgi ve bilgiyle doruğa erişir. Yılmaz Argüden
  • İnsan bir şeyi sevmeden anlayamaz.İnsan bir şeyden korkarsa onu anlayamaz. Goethe
  • Sevin ki sevilesiniz. Sevilmek için ahlakınızı güzelleştirin. Güzelleşin ki kâinattaki güzellik ruhunuza yansısın.
  • İnsanları birbirine bağlayan en kuvvetli yapışkan sevgidir.
  • Sevgi gönülden gönüle gelmesi gerekir. Sevgi bir bütündür, gönül, dil ve fiilde var olandır, kendisini gösterendir.Dr. Casim Avcı
  • Empati, başkalarının eylemlerini, tutumlarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için “ben” in merkezsizleştirilmesi ve diğerleri için güçlü bir antenin geliştirilmesidir. Başkalarının tecrübesine ortak olmak ve onlar için neyin önemli olduğunu algılama yeteneğidir. Karşınızdaki insanın kendisini değerli hissetmesiyle samimi bir şekilde ilgili olmaktır.
  • Kaliteli iletişim hissederek iletişim, empatik iletişimdir. Kendimizi karşımızdaki insanların yerine koyarak onları anlamalı ve öyle davranmalıyız. Bu davranış şekline empati denir. Empatik yaklaşım, insanları iyi dinleyip, yılan gibi dikkatli izleyip, takdir ederek, farklı cümlelerle ifade ederek aynı duyguları paylaşmaktır.
  • Ekilen her sevgi er veya geç çiçek açar. Raoul Follereau
  • Sevgi hem alanı, hem de vereni iyileştirir. Sevgi huzur kapısının anahtarıdır.
  • Sevgi, insana doğuşta hediye edilen çok büyük bir armağandır. Bundan yoksun olanlar çok fakirdirler. Yılmaz Ulusoy
  • Kişi sevdiği ile beraberdir.Hz. Muhammed (sav)
  • Etrafımızdakilere en büyük hediye sevgidir.Morris
  • Sevebilmek için sevimli olacaksın.Ovid
  • Sevgi, tükenmez bir pınardır. Kaynağı ise muhabbetle coşan kalplerdir.
  • Sevginin olmadığı gönüller, kurak iklimlerin bitki örtülerindeki kindar dikenlerin çiçekleri boğduğu ovalar gibi yozlaşmaya yüz tutar. Servet Engin
  • Sevgi, muhabbet, şefkat, kalp ordusunun, kin, öfke ve nefret nefis ordusunun askerleridir. Servet Engin
  • İnsan sevmediğinden istifade edemez.Frank Gaines
  • Sevgiye ulaşmak zevk, ayrı kalmak acı verir insana. Prof.Dr. İskender Pala
  • Sevgi yukarıdan aşağıya doğru akar, aşağıdan yukarıya çıkmaz. Siz Allah'ı, Resullah'ı seviyorsanız bilin ki, Allah ve Resulu'de sizi seviyordur.
  • İnsanoğlunun en büyük zayıflığı hayattayken insanlara, onları ne kadar sevdiğini söylemekte tereddüt etmesidir. O.A. Battista
  • Yalnızlığın reçetesi, hastalığın ilacıdır sevgi. Hüznün düşmanı mutluluğun dostudur sevgi. Kardeşliğin başı, insanlığın temelidir sevgi. Hayatın kaynağı yaşamın ispatıdır sevgi.
  • Sevgi yaşantımızın temel gücü, enerji kaynağı ve sarsılmaz bir manevi değeridir. Yılmaz Ulusoy
  • Zahmetsiz, ücretsiz olarak insanın karşısındakine sunabileceği en güzel armağan sevgidir. Sevgi verdikçe çoğalan, güneş gibi hem kaynağını hemde değdiği her yeri ısıtır ve ışıtır.
  • Sevgi ışık, nefret ise karanlıktır.
  • Sevindirirseniz, sevindirilirsiniz. Yılmaz Ulusoy
  • Hayatı sevmek, ondan keyif almak, insanlarla paylaşmak ömrü uzatır.
  • Bir insanı iyi hissettirmek mutluluktur.
  • Muhabbet bütün tercihlerin sevgili lehine yapılmasıdır.Kettani
  • Muhabbet mutluluğun köprüsüdür. İnsan hayatı boyunca aradığı mutluluğa ulaşabilmek için önce bu köprüyü geçmek zorundadır. Servet Engin
  • Beni az sev, ama sevgin devamlı olsun.   Jhon Heywood
  • Kardeşliğin başı, insanlığın temelidir sevgi. Hayatın kaynağı yaşamın ispatıdır sevgi.
  • Yalnızlığın reçetesi, hastalığın ilacıdır sevgi. Hüznün düşmanı mutluluğun dostudur sevgi.
  • Demokrasinin, gelişmişliğin, oturmuşluğun olmadığı toplumlarda, firmalarda hoşgörü olmaz.
  • Amellerin en üstünü Allah için sevmek, Allah için kin tutmaktır. Hz. Muhammed (sav)
  • Sevgi hepimizin kusurlarını örter, ufkumuzu genişletir.
  • Sevilmeyen yol, kalabalık olsa da ıssızdır.  Tagone
  • Sevmek vazife, sevilmek imtiyazdır.
  • Sevgi, bir şey beklememektir.Beklentilerin son bulduğu duraktır. Sevmek, sevgili için yaşamaktır. Sevgi bir başkasının hayatını cennete dönüştürme gayretidir. Yılmaz Ulusoy
  • İnsanları sevin, eşyaları kullanın. Asla ama asla bunun tersini yapmayın. Saffet Dağdeviren
  • Sevilmek etkili olunmayla birlikte olursa değerlidir.
  • Yaşadığımız sürece aç kalınabilir, susuz kalınabilir ama sevgisiz kalınamaz.
  • Sevgiler asla ölmez, şekil değiştirir.
  • Sevgiden acılar tatlanır, bakırlar altın olur. Sevgiden kirli ve bulanık sular duru hale gelir. Hz. Mevlana (ra)
  • Sevgi korkudan özgürleşmektir.
  • İnsan sevmediği zaman mutlu olamaz.Contwell
  • Eğer yeterince sevebilseniz dünyanın en güçlü insanı olurdunuz. Emmet Fo
  • Neşe insanlığa verilmiş en büyük armağandır. Mark Twain
  • Sevilmeyen yol kalabalıkta bile ıssızdır. Tagore
  • Sevgi insanı birliğe, bencillik ise yalnızlığa götürür.  Schiller
  • Birbirimize içtenlikle vereceğimiz bir yudum sevgi, bize kucak dolusu geri döner.
  • Eğer insan kendi görüşlerini, inançlarını tartışmaya açık tutuyorsa o insan diyaloğa, hoşgörüye açık insandır.                                                                                                          
  • Kendin için sevdiğini, başkaları içinde sevki müslüman olasın. Hz. Muhammed (sav)
  • En kıymetli iki şey vardır, ondan daha kıymetlisi yoktur. Bunlardan birincisi Allahü Tealaya İman, insanları sevindirmektir. En kötü olan iki şeyden birincisi, imansızlık, diğeri ise O'nun kullarına zulmetmektir, onları üzmek, kalplerini kırmaktır.
  • Yanlışlıkların kol gezdiği dünyada birde sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü deneyelim, çünkü denemeye değer.
  • Sevgi ve saygı olmayan yerde nefret ve kin olur, nefret ve kin ise huzursuzluğa yol açar, kötülüğü tevlid eder.
  • Kendin için istediğini başkaları içinde istemedikçe gerçek mümin olunmaz.  Hz. Muhammed (sav)
  • Yılanın derisi, kıyafeti çok kıymetlidir ama içi zehir doludur.
  • Namusluluk, insanın vicdanı ile baş başa kaldığı zaman ona verecek utandırıcı bir hesabı olmaması demektir.
  • Sevgi, muhataplarına cihan şumul bir dil kullanır ve onu herkes anlar. M.Fethullah Gülen
  • Paranı boz, altınını boz, neşeni bozma…
  • Güzel bir yüz, iyi bir tavsiye mektubudur. Publilius Syrus
  • Ağaçlar erken ölür sevgisizse yapraklar. Talat Said Halman
  • Binlerce kilit olsa, her kilit gök genişliğinde olsa, anahtar dişi gibi olan iki üç tatlı söz onların hepsini açar. Hz. Mevlana
  • Sevgi insanın kalbindeki kötülükleri, kinleri temizleyen ve iyiliklerle dolduran yüce bir duygudur.
  • Sevginin ürünü olarak açarız gözlerimizi dünyaya. Sevgiyle büyürüz, büyüdükçe severiz. Olgunlaştıkça sevgiye bakışımız da olgunlaşır bizimle birlikte.
  • Giden muhabbete hiç kimse yetişemez. Cenap Şehabettin
  • Kendini sevenin rakibi olmaz.Benjamin Franklin
  • Herkes, Cennet'e kendi yoluyla gider. Büyük Frederick
  • Sevgi, hırs ve heyecan ilimle birlikte olursa şuur, ilimsiz olursa oluşur.
  • Sevilmek için sevimli olunuz.
  • Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların rahat ettiği kimsedir.Hz. Muhammed (sav)
  • Kendi nefsi için istediğini kardeşi içinde istemediği sürece kâmil mümin değildir. Hz. Muhammed (sav)
  • Bir müminin bir mümine şefkatle bakması bir ibadettir. Tebessüm ise her iki tarafın günahlarını bir anda düşürüverir. Hz. Muhammed (sav)
  • Farz ibadetleri ifa ettikten sonra, en efdal ibadet müslümanın kalbine sevinç koymaktır. Hz. Muhammed (sav)
  • Sevmek doğru sevdiğinde güzeldir. Yanlışı sevmemekten sakınmak gerekir.
  • Parlayan her şey altın değildir.
  • Sevgi, insanı birliğe, egoizm ise yalnızlığa götürür. Shiller
  • Sevgi, müsamaha, merhamet ve şefkat dostluk köprüsünün sütunlarını oluşturur. Kin ve nefretle bu sütunları yıkmak insanlar arasında aşılmaz uçurumlar meydana getirir.
  • Sevindirin, nefret ettirmeyin. Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Hz. Muhammed (sav)
  • Hakiki sevgi ayrılıkta unutulmaz. Arap Atasözü
  • Başkalarındaki güzelliği göremeyen kişiler, kendi güzelliklerini zamanla kaybederler.
  • Güzelliği bütün dünyayı dolaşsak ta onu içimizde taşımıyorsak asla bulamayız.
  • Sevilenin kusurlarını hoş görmeyen sevmiyor demektir. Von Goethe
  • Sevginin tek açamadığı kapı nefrettir. Nefretle sevgi asla bir arada olmaz.
  • Ayrılık sevgiye, yangın rüzgâra bağlıdır: küçüğü söndürür, büyüğü ateşler.
  • Mümini sevindireni Allah'u Telala'da sevindirir. Hz. Muhammed (sav)
  • Tebessüm sözlere kanat takar. Jacques Gauthier
  • Sevginin üç merhalesi vardır. Birincisi muhabbet, ikincisi aşk ve üçüncüsü ise karşılık, beklenti olmayan şefkattir. Ölüsü, dirisi, delisi bizim mantığı geçerlidir.
  • Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir, bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra. Hz. Mevlana (ra)
  • Hakiki sevgi ayrılıkta unutulmaz. Belçika Atasözü
  • İnsanı insan yapan değer sevgidir. Nefsanî meyiller ve arzularla karıştırmamak gerekiyor sevgiyi. Sevginin kantarı fedakârlıktır. Başkası için, bir menfaat elde etmeksizin ne yapabiliyorsunuz? Sevginin kantarı budur. Allah hayırlı işlerden haz aldırsın, ancak iyilikten haz almayı da geçmemiz gerekiyor. Ö. Tuğrul İnançer
  • Sevgi doğar, yaşar ve beslenmezse ölür. Sevginin beslenmesi izhar iledir, ortaya çıkması iledir. Sevgiyi söylemezsen dile getirmezsen hareket haline intikal ettirmezsen sevgi ölür.Sevgi hiçbir zaman tek taraflı olmaz, mutlaka karşılıklı alış veriştir. Ö. Tugrul İnançer
  • Yaratılmışlar sevilmeden, yaratıcı sevilmez. Ö. Tuğrul inançer
  • Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır. Bolivya Atasözü
  • Sevdiğini elde edemezsen, elde ettiklerini sevmeye çalış.Carneille
  • Sevgisizliğin olduğu yerde kin, nefret ve düşmanlık hakim olur.
  • Sevgi ile kin bir kalpte uzun süre barınamazlar.Dostoyevski
  • İnsan sevgisi, insana hizmetle, insanı tanımayla başlar.
  • İnsan, sevdiğiyle beraberdir.Hz. Muhammed (sav)
  • Bir şeyi çok sevmek, insanı o şeye karşı kör ve sağır yapar. Hz. Muhammed (sav)
  • Sevdiği elde edemezsen, elde ettiğini sevmeye çalış.Corneille
  • Sevgi, sevenle sevileni birbirine celb ettiği zaman kemale erer.Semnun Muhib
  • Resim sevilmeden ressam sevilmez. Ö. Tuğrul İnançer
  • Her ne yaparsanız yapın bunu severek yapın. O zaman en yüksek kaliteyi elde edebilirsiniz.
  • Sevmek ve sevilmek var olmanın en büyük mutluluğudur.Sydney Smith
  • Kendinizi sevilmemiş hissettiğinizde bunun nedeni sevgi almıyor olmanız değil, sevgiyi saklamanızdır. Sevgiyi saklamayın, sevmeyi öğrenin. Kendinizi ve çevrenizi sevin ve bu sevginizi ifade edin.
  • Sevgi güzel bir duygudur ve ifade etme biçimi de güzel ve estetik olmalıdır. Güzel sözler, güzel hediyeler, güzel bir gülümseme, tebessüm, lezzetle yapılmış bir y emek, fete dikkat etme gibi emekle yapılmış her şey sevgiyi güçlendirir.
  • Hakkı gerçek sevenlere, cümle alem kardeş gelir.
  • Sevmek benzemeyi gerektirir. Benzer benzeri çeker.
  • Gece sizi soğuktan koruduğu için yorganınızı sevin, öpün. Size suyu ulaştırdığı için bardağı sevin, onu öpün, onunla duygusal bağ kurun, sizi mutlu edecektir.
  •  Hakiki sevgi ayrılıkta unutulmaz. Belçika Atasözü
    • Şefkat, öyle bir dildir ki, sağır da işitebilir, kör de okuyabilir.Mark Twain
    • Istırapları dindiren, paradan çok şefkattir.Jean J. Rousseau
  • Bir adam, en çok sevgilisini, en iyi şekilde ailesini, en uzun da annesini sever. İrlanda Atasözü
    • Gülü seven dikenine katlanır.Türk Atasözü
  • Sevdiğiniz kadar sevilmeye hakkınız var. İbrahim Güngör
  • Sevmek sevilene yapılan en güzel duadır. İbrahim Güngör
  • Sevgi güneş gibidir, perdeleri kapatmazsanız size ulaşır.İbrahim Güngör
  • Sevdikleriniz sizin, siz sevdiklerinizin tamamlayıcısınız. Bütünlük güzeldir. İbrahim Güngör
  • Sevmeyenler, sevilmezler, düşmanlık yapanlar düşmanlıkla karşılaşırlar, zarar vermek isteyenler, zarar etmekten kurtulamazlar.
  • Sevmeye başladın bir kez, sevmediklerin azalır bir bir, Gönlünde oluşur sevgilin, eskimez ve eksilmez tek “Bir”. İbrahim Güngör
  • Tarla gönül, su sevgidir. Tarla sık sık sulanmalı, sevgi ile doldurulmalıdır.İbrahim Güngör
  • İşleri sevgiyle hâlledilmelidir. İşinizde sevgi varsa daha az yorulursunuz. Mustafa Boydak
  • Sevginin azaldığı yerlerde düşmanlık içeren olumsuz duygular yeşermeye, gelişmeye başlar.
  • İnsanları yargılarsak onları sevmeye zamanımız kalmaz.
  • Kavga, gürültü, bağrış ve çağrışın içerisinde acaba sevginin, şefkatin, vicdanın sesini nasıl duyabilecek insanlar? Nasıl anlaşabilecekler?
  • Sevgi yoku var eder. Haydar Koçaker
  • Sevgi ile aşılamayacak güçlük yoktur.Jim Dincalci
  • Sevgi ve saygının olduğu her yerde başarı olur. Mustafa Öztürk
  • Karşımızdakilere sevgi büyüsü yapın,muhabbet muskası yazın. Saygı sihiri düzenleyin. Hediyeler alarak karşı atağa geçin. Bakın sizin bu mombardımanıza karşı ne kadar dayanacaklar, ne kadar direnecekler ve daha ne kadar katlanacaklar. Gün gelecek mutlaka teslim bayrağı kaldıracaklar. Mahcubiyet içinde özür dilekçesi yazacaklar. Güneş çıkınca bütün karanlıklar ve karanlıktaki mahluklar nasıl kaçarsa sevgi ışığı/ışıltısı bütün kötülükleri giderecektir.
  • Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. Hz. Muhammed (sav)
  • Sevgi varlık mayasıdır. İçine girdiği güzellikleri mayalar.
  • Menfaatsiz sevildiğim ve sevdiğim bir sevgi halkası içerisinde olmak kadar güzel bir şey yoktur.Necati Şaşmaz
  • Sevgi her insanın nasiplenmesi gereken hayati bir ihtiyaçtır. Mevlânâ Hazretleri, Allah'ın evi olan Kâbe'den daha yüce olan insan gönlünün, dünyevi arzulardan temizlenmesi neticesinde gerçek sevgiye mekân olabileceğini bildirir. Mevlânâ, Allah'ın insanın dış görünüşüne değil, gönlüne bakacağını söyler.Nasıl ki Kâbe'de putlara yer yoksa Cenâb-ı Hakk'ın tecelligâhı olan gönülde de başka suretlere yer vermek abestir.Dolayısıyla sevginin mekânı gönle hakikî mahiyetini kazandırmak şarttır. Prof.Dr. Emine Yeniterzi
  • Sadece yeteri kadar sevebilirseniz dünyanın en güçlü insanı olabilirsiniz. Emmett Fox
  • Hasret vuslatın yarısıdır.
  • Sevgi en iyi ilaçtır.
  • Sevgi maddiyattan ibaret değildir.
  • Selam, sevgi sarayının anahtarıdır. Selam, sevginin tohumudur. Selam, sevginin aydınlık yüzüdür. Selam, cennetin ilk adimidir. Selam sevginin parolasıdır.  
  • Olgun sevgi, tahammül duygusunu içinde taşır.
  • Kişi sevdiği ile beraberdir.
  • Nasıl kafa sayısı kadar düşünce çeşidi varsa, kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır. Tolstoy
  • Bazen sevgi sayesinde her şey birbiriyle birleşir, başka bir zamanda ise nefret yüzünden hepsi birbirinden ayrılır, gider.Empedocles
    • Bizi sevdiğimiz şeyler yoğurup biçimlendirir. Goethe
  • Bütün kâinat birbirine sevgiye bağlanmış.Sevgini vermesini öğren, çünkü gönlün anlasın ki, Hepsine yer varmış, Sevgisiz insandan, dünya, unutma ki korkarmış.Mevlana
  • Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir, bir sevgiye harcanmadıktan, bir güzele feda edilmedikten sonra. Hz. Mevlana (ra)
  • Bir kişinin duyduğu sevginin yoğunluğu, (miktarı) yakınlık, tutku ve bağlılık bileşenlerinin birlikte ürettikleri ruhsal enerjiye (kuvvete) bağlıdır. Doğu Ergil
  • Bütün güzellikler sevgiyle başlar. Sevgi tomurcukları yeşerir renk renk, alıyla, moruyla, kırmızısıyla, beyazıyla doğanın her yanına yayılır; sevgiyi, güzelliği, dostluğu anlatır.
  • İletişimimizi güçlendirmek için muhatabınızı sevgi bombardımanına tabi tutun, ilgili ve iltifat yağmuruyla ıslatın, gönül ve beden dilini çok canlı bir hale getirin. Bu amacınıza su ferahlatıcı etkisiyle çok katkı sağlayacaktır.
  • Ağlamak şefkatten ileri geldiği gibi, bağırıp çağırmakta şeytandan gelir.
  • Başkalarını seveyim derken kendimizi sevecek vakti bulamamak eksikliktir. Kendini kendine sevdir, beğendir herkesten önce. Başkalarını mutlu edebilmek uğruna kendimizden vazgeçmemeliyiz. Kimseye beğendirmek içinde, kendinden vazgeçme. Seni sen diye kabul edip sevecekleri sev.Savaş Koç
  • Bir şeyin ne olduğunu, ne işe yaradığını anlamanın bir yolu da, onun zıddını düşünmektir. Çünkü her şey zıddı ile vardır.Sevginin zıddı “korku” dur. Korku negatif sevgidir. İnsan sevdiğine de, korktuğuna da dikkat eder. Sevdiğine ulaşmanın, yakınlaşmanın, ona hizmet etmenin, onu yüceltmenin, anlamanın, tanımanın, ele geçirmenin, birlik olmanın yolunu ararken, korktuğundan uzaklaşmanın, kaçmanın, yok etmenin yolunu arar. Korku uzak durma, dışında olma, öteleme, dışlama, varlığını reddetme, oluşunu engelleme, beraberliği deneyimlemekten kaçınma, ayrı olduğunu hissetmedir. Korku, nefret, öfke ve gerilim oluşturur. Nefret ise sevginin değil, sempatinin zıddıdır. Dr. Yalçın Kireçci
  • Sevgi insanı dışa açar, geliştirir, güçlendirir, cesaret verir, yaşam alanını genişletir. Sevgi zevk verir, sevgi dikkatin gücünü arttırır, keskinleştirir. Korku insanı içe kapatır, geriletir, zayıflatır, çekingen eder, yaşam alanını daraltır. Korku acı verir, korku tüm aklı sararsa dikkati ve zekâyı köreltir. Dr. Yalçın Kireçci
  • Sevdiğimiz şeylerden zevk alıyoruz, zevk aldığımız şeyleri seviyoruz. Dikkat aracılığıyla hedefle bağlantı kuruyor, sevgi aracılığıyla hedefle bir bütün oluyoruz. Bu bütünleşmenin adına zevk almak diyoruz.
  • Gönül derdimize derman sevgidir.
  • Öyle bir sevgi düşünün ki, her zerresinde sadece rıza-i ilahi olsun.
  • Saygı, bir şeyin öneminin bilincine varıp, onu dikkate almaktır.
  • Yüzü güzel olanı değil huyu güzel olanı sev.
  • Samimiyet, içten ilgi, özden yakınlık, yapışık denecek kadar çok yakın olma (aradan su sızmayacak kadar, sırlarını bilecek kadar), sıcak, derin, cana yakın, sürekli beraberlik, art niyetsiz, güvenilir ilişki gibi anlamları içerir.
  • Saygı biterse sevgi de biter.
  • Samimi yaklaşımın sağladığı tanıma ve bilme hali, önyargıları yok eder. Akılda şüphe, düşüncede korku, kalpte tereddüt kalmaz. Pırıl pırıl bir zeka ve zihinle hedefe yoğunlaşma başlar. Samimiyet etkeni devreye girince, 250 özel işlemcinin yüzde 90'ı hedefe odaklandı demektir. Dr. Yalçın Kireçci
    • Sevgi tohumları ekelim, sevgi gülleri açılsın yüreğimizde. Ahmet Yesevi
  • Bedenimiz bir kovan gibidir. Bu kovanın balı ve mumu da “ilahi aşk” tır. Hz. Mevlana (ks)
  • Yüce Allah'a en sevgili olan, Allah katında en üstün olan şey, Yüce Allah için birisini sevmektir.
  • Kedisine saygısı olmayanının başkasına saygısı, kendisini sevmeyenin başkasına sevgisi olmaz.
  • İnsan-insana ilişkinin olmazsa olmaz şartı muhataba saygıdır.Karşımızdakini yaratandan ötürü minimum kendi seviyemizde kabul etmeli ve doğuştan hak ettiği saygıyı kendisine göstermeliyiz. Saygı duymadığımız, varlığını kabullenmediğimiz, önem ve değer vermediğimiz hiç kimseyle sağlıklı ve başarılı bir ilişki kuramayız.
  • Sevmek bu dünyayı çerden çöpten. Sevmek bir zerresini ziyan etmeden, Sevmek durup dinlenmeden sevmek, Mümkündür ey dost mümkündür. Bedri Rahmi
  • Size sevdirilen (şeyler, yapılması zor işler dahi) size kolay gelir. Ahmet Özhan
  • Güven şartını aramak, sevgiye açık olmanın paratoneridir; yüreğini korumaktır., yüreğin kendini korumasıdır. “Güvenmiyorsam, yüreğime dokunamazsın, güzelliğin hiçbir türüyle.” Diyebilmek de güzeldir. Ama kendine güvenmiyorsan, yani özgüvenin yoksa, ne kendini koruyabilirsin, ne seni kimse koruyabilir. Sevgisiz güzelliklere karşı, yüreğinizi sevgiyle, onurla ve özgüvenle korumalısınız. Sevgiye açık olmayanlar, belli duyarlılık merkezlerini, bazı gerekçelerle, genellikle de tepkisel gerekçelerle, sımsıkı kapatırlar. Sevgisiz, insanı ve düşünceyi sevmez. Ahmet Selim
  • Gösterdiğimizi sandığımız sevgi şekli ve sevgi aktarımında kullandığımız dil, karşımızdakinin sevgi dili farklı olduğunda algılanmaz.
  • Saygı korku ile değil sevgili başlar, sevgi ile sağlanır.
  • Empati öğrenilecek bir haslettir.
  • Sevgi emek, sevgili muhabbet ister.
  • Sevmediklerin derdin olur genelde, sevdiklerin ise mutluluğun. Ama birini öyle bir seversin ki; hem derdin olur, hem umudun.
  • Beklentisiz sevmek gerek. Sevginin kendisi için bir şeyler yapmak gerek, karşılığında alabileceklerin için değil… Eğer herhangi bir karşılık bekleyecek olursan, bu sevgi değildir. Gerçek sevgi, kayıtsız şartsız ve beklentisizdir. Bedeli ne olursa olsun, vermelisin. Sevmek; kendini ölçüsüz, şartsız ve pişmanlık duymaksızın vermektir. Rahibe Terasa
  • Eğer insanları yargılarsan, onları sevecek vaktin kalmaz. Rahibe Terasa

SU HAYATTIR, İNSANIN CAN DOSTU VE YOL ARKADAŞIDIR.

  • Su hayatın kaynağıdır. Yaşam suya dayanıyor. Su bittiğinde hayatta bitecektir.Geleceğimiz suyumuz kadardır.
  • Suyla iletişiminizin kalitesi, hayatınızın kalitesini belirler.
  • İçtiğimiz su üç milyar yaşındadır.Yaşlı olması itibariyle de saygıyı hak ediyor.
  • Su hayat, enerji ise medeniyettir.
  • Sevgiyi ve suyu seven insanın içi güller ve çiçeklerle dolu bir gül bahçesi gibidir.
  • Kirli suda can olmaz, toprağına yar olmaz.
  • Boşa akıtılan her damla su, gelecek nesillerin gözyaşıdır.
  • Su'ya değer vermeyenlerin gözyaşları denizlerden büyük olur. Atasözü
  • İnsanın %80 i su. Suyu etkileyen güzel sözler dolayısıyla insanı ve düşüncelerini de etkiler. Yüzde 2 lik yapısıyla yüzde 98 lik vücudumuzu yöneten beyin üzerinde en etkili element sudur.
  • Sürekli damlayan su taş deler. Lucretius
  • Taşı delen, suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. Brezilya Atasözü
  • Sessiz sular, derinden akar. İngiliz Atasözü
  • Suyun değeri, kuyu kuruyunca anlaşılır. Thomas Fuller
  • Sudan bir parça olarak insanoğlunun su ile bütünleşmesinin yolu, suyu sevmesiyle mümkündür.Recep Ali Topçu
  • Benim canım suyum. Doğanın can suyu, can suyu doğanın. Su doğaya, doğa ağaca, yeşile, yeşil bana can suyu. Umut Ulus
  • Eğer akvaryumdaki su hasta ise, içindeki balıklar, eninde sonunda hasta olurlar.
  • Suyun gürül gürül akışı gürültü sayılmaz. Yaşar Yaprak
  • İnsan suyun bir parçasıdır, sudan bir parçadır. Her şeyde olduğu gibi insanda özüne, yani suya ulaştığında, suyla bütünleştiğinde mutlu olmaktadır. Küvette, suyun içerisinde, denizle insanın rahatlamasının altında yatan sebep budur. Her şey alına rücu eder.
  • Suyun, toprağın dostlara ihtiyacı var. Ona dost elimizi uzatalım, dostça davranalım…
  • Suyu, sevgiyi seven insanın içi, güller ve çiçeklerle dolu bir bahçe gibidir.
  • Su canlıdır, akıllıdır ve kendisine önem verip ilgilenenlerle canlı bir diyalog kurar. Su, düşüncelerimize cevap verir. Su, kristal yapısında olan değişimleri yansıtarak bizimle konuşur. Su sesinin terapi özelliği olup tedavi değeri olan bir sestir. Dr. Recai Yahyaoğlu
  • Su biyolojik hayatımız olduğu kadar ruh ve gönül dünyamız içinde önemlidir, gereklidir. Su hayatın olduğu kadar huzurunda kaynağıdır.
  • Su gibi ol; her şeyden aşağıda ama kayadan bile güçlü. Kızılderili Atasözü
  • Su, ateşe galiptir, ancak bir kaba girerse, ateş o suyu kaynatır yok eder. Hz. Mevlana (ks)
  • Su dinginliğin, muhabbetin, duruluğun en güzel kaynağıdır. 
  • Suyu sevmek, aynı zamanda şükrün ifadesidir.
  • Su ve çevre bize emanettir. Bu emanete sahip çıkmalıyız. Bu sahip çıkmak geniş anlamda ibadet hükmündedir.
  • Akan bir su kenarında bile olsanız suyu israf etmeyiniz.Hz. Muhammed (sav)
  • En verimli yağmur alın teridir.Cenap Şehabettin
  • Bulanık sular derin görünür.
  • En uygun sadaka, su vermektir. Hz. Muhammed (sav)
  • Yüz binlerce insan sevgisiz yaşayabildi. Susuz yaşayabilen bir tek kişi bile yok. W. H. Auden
  • Su kaynakları mutlaka dikkatle kullanılması ve kirlenmeye karşı korunması gereken bir kamu ve insanlık malı niteliğindedir.
  • Su durudur, berraktır. İçi dışı aynıdır. İçinde gizlediği hiçbir şeyi yoktur. Her şeyi açık ve nettir. Kaliteli insanda su gibi duru ve içi dışı aynıdır.
  • Başlangıçta yüzde 100 sudan yaratılmış olan insan, canlı, bitki ve hayvan zaman içerisinde suyunun çekilmesiyle ebedi aleme geçer, boyut değiştirir. Tıpkı suyu çekilen ağaçların öldüğü gibi ölür. Bir insan, hayatta iken yumuşak, şefkatlidir, sıcaktır. Öldüğü zaman soğur, sertleşir ve katılaşır. Bütün hayvan ve bitkiler, canlı iken hassas ve narindirler. Öldükleri zaman solar ve kuru hale gelirler. İşe bunun için, sertlik ve kuruluk, ölümün parçalarıdır.Ölülere yakışır. Yumuşaklık ve narinlik ise, hayatın tezahürleridir, canlılara yakışır. Hareket canlılıktır. Durağanlık ölümün bir önceki durağıdır.  Su durağanlığı sevmez. Kokacağını bilir. İnsan vücudunun suyun çekilmesiyle kuruluk ve ölüm oluşur.
  • İnsanoğlu hayata suyla başlar, yine hayatını suyla tamamlar.Suyu azalan insan ihtiyarlar. Başlangıçta yüzde 100 olan su oranımız ihtiyarladıkça azalır. İhtiyarladıkça vücuttaki ölü hücreler artar, su oranı azalır. Yaşlandıkça su miktarı azalır vücutta. İşte bu arada ab-ı hayat devreye girerek vücutta ölü hücreleri canlandırır ve su miktarını arttırarak canlılık katar, ölümsüzleştirir. İhtiyarladıkça bazı hücreler ölür ve dışarı atılamaz. Dolayısıyla su miktarı azalır.  İnsanın su oranı sıfırlanınca ölüm gerçekleşir. Ölen insanın ağzına pamuklu su veririz. Ölen insan, susuz kalan insan katılaşır, sertleşir, soğur ve çürür. Yaşlık yaşam için gereklidir.
  • İnsan vücudu su için can atar, vücudumuz için su çalışan makinedeki gres yağı gibidir,bütün organlarımızı ve mafsallarımızı yağlar. Su vücudumuzun soğutma sistemidir.
  • Dünyadaki en büyük kimya bilgini sudur. Hiçbir işlem onsuz olamaz.
  • Damlaya damlaya göl olur ama damlalar kesilince çöl olur. Özbek Atasözü
  • Balıklara peşin olarak sunulmuş su, hem ekmektir, hem sudur, hem elbisedir, hem ilaçtır, hem uyku. Hz. Mevlana (ks)
  • İslam medeniyeti, su medeniyetidir.Yani yumuşaklık, zerafet, sevgi ve saygı nitelikleriyle kendini hissettirir.
  • Su azimlidir, nasıl nasıl yolunu bulur ve en aşağılara iner. Mütevazidir, alçak gönüllüdür.  Sular alçaktan akar.
  • Su esnektir, konulduğu kaba uyar,  onun şeklini alır.Ancak kesinlikle sıkıştırılamaz. Dik durmadan, diklenmeden dik durmasını bilir.
  • Dünyada hiçbir şey ,su kadar yumuşak ve ince değildir.fakat büyük kayalar gibi sert ve sabit şeyleri, hiçbir şey su kadar iyi bir şekilde eritip parçalayamaz.. Lao Tse
  • Su vücudumuzun koruyucu kalkanıdır. Savunma sistemimizin güçlü olması, savunma hücrelerinin temizlenmesi ve iyi çalıştırılabilmesi için bol bol su içilmelidir.
  • Suyun ahlakı temizdir, ateşe bir tek o karşı koyabilir. Bachelard
  • Su kimyasal olarak hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan sıvı, katı ve gaz halde bulunabilen bir maddedir. Ateş ve barutun bir arada bulunup, birleşip, bir tamamıyla söndüren bir ruhta birleşmiş halleridir. İnsan demek ki düşmanı ile bir araya gelip sonuç üretebiliyor.
  • Su gerek maddi ve gerekse manevi kirlerden arınmanın aracıdır. Ruh ve beden temizliği için gereklidir. Temizlik dindarlığın önemli bir parçası değil “asli” bir parçasıdır. Su her şeyi temizler ama yüz karasını temizleyemez.Muallim Naci
  • Su mütevazidir, gözü hep yerlerdedir. Su toprağa ulaşır, orada yeşilliklere can verir. Daha sonra sıcaklıktan yanarak olgunlaşarak üzerindeki tüm kirlerden arınmış olarak tertemiz halde su buharı olur. Su buharı, fazlalıklarından arınmış net sudur. Tuzlu suda, tatlı suda buharlaşarak fazlalıklarından arınır, buhar olur, tertemiz olur. Semaya geldiği yere döner.
  • Su toza aşıktır. Normalde 1000 atmosfer ile birbirine bağlanırken moleküller, su toz ile 7000 atmosfer ile birbirine bağlanırlar, toprak, çamur oluşur.İbrahim Güngör
  • Dağlar suların mahzenidir.Dağların toprağın altında kalan kısımları çok daha fazladır.
  • Hiçbir şey suyla temizlemek kadar eksiksiz, hijyenik, doğal ve tazeleyici olamaz. Philippe Starck
  • En önemli besin maddemiz sudur. Beynimizin %75 i, Kemiklerimizin %22 si ve diş minelerimizin %2 si sudur. Yaşamak için oksijenden sonraki en önemli ihtiyacımız sudur.
  • Su, vücudumuz için en mükemmel ve en doğal olan “iyileştirici ilaç” tır. İnsan ruh dünyasını kısa zaman içinde pozitif etkileme gücüne sahip yegâne içecektir. Su beden yorgunluğumuzu aldığı gibi ruhsal olarak da rahatlamamızı sağlar. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız hiç beklemeyin, hemen su için. Vücudunuzun ve zihninizin maruz kaldığı stresi en düşük seviyede tutmak için çalışma masanızda yada yanınızda sürekli su bulundurun ve sık aralıklarla yudumlayın. Su hepimiz için bulabileceğimiz en mükemmel iyileştirici iksirdir. Hastalıkların en önemli nedenlerinin başında susuzluk gelir. Mennan Aysan Kuzanlı
  • Suyun hafızası vardır.Çıktığı kaynaktan, geçtiği yoldan, dokunduğu yapraktan enerji alır ve bunu taşır. Su enerjileri üzerinde toplar geçtiği yerlerden.
  • Suyla meşgul olmak, ona hizmet etmeye gayret etmek insana gençlik aşısı yapıyor ve dinç tutuyor.
  • Su insanların karakterlerini, hareketlerini ve fiziğini de değiştirir. Karadenizli ile doğulu insanın farkı vardır. Karadenizlinin başından su, midesinden hamsi eksik olmaz.

Karadenizli hareketliliğini, esnekliğini, sudan ve çevreden almıştır. Durağan su koktuğu gibi durağan Karadenizli öleceğini bilir.

  • Suyun plastik kavanozlarda tutulması, suya dizonans titreşimleri yükleyeceğinden canlı suyun kalitesini bozar. Camdan yapılan kaplar, cam kuvars tozu içerdiğinden içine konulanı korur.
  • Yemek yemeden bitkin bir durumda 30 gün dayanabiliriz ama su içmeden ancak 7-10 gün ancak ayakta kalabiliriz.  Vücut, su yetersizliğine çok dayanıksızdır. Vücudumuzdan %2 su kaybedersek enerjimizde %20 azalma olur, su kaybı %5 i bulduğunda koma gerçekleşir, %20 ye ulaştığında ise ölüm gelir.
  • Tuzun eriyebilmesi için normalde 700 derece sıcaklık gerekirken suyu döktüğümüzde hemen erir. Su o kadar güçlü…
  • Vücudu oluşturan hücrelerin içi ve hücrelerarası ortam tuzlu sudur. Anne karnındaki bebek tuzlu su ortamında gelişir; çünkü hayat tuzlu sularda başlamıştır, eksikliğinde de biter. Saf su elektriği iletmez; tuzlu su ise vücuttaki elektriğin üretilmesinden ve iletilmesinden sorumludur.
  • Planlı su kullanımı geleceğimize yapılan bir yatırımdır.
  • Temiz su bir ülkenin bütçesinde gider değil, geleceğe yaptığı yatırımdır. Bud Shuster
  • Suyunda ruhu ve duyguları vardır.  Suyu sevmek ruhsal yaşam enerjisini yükseltir. Ruh ve beden dengesini düzenler ve aynı zamanda biyoenerji kapasitesini çoğaltır.
  • Dünyada hiçbir şey su kadar yumuşak ve ince değildir. Fakat büyük kayalar gibi sert ve durağan şeyleri onlardan daha iyi hiçbir şey onlar gibi güzel kıramaz ve parçalayamaz. La-Otse
  • Ayakta su içilmemelidir.Suyun, oturularak ve en az 3 yudumda içilmesi, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini arttırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını arttırarak ağız ve diş sağlığına katkı bulunmaktadır. Suyu oturarak ve üç yudumda içmek hastalıklardan koruyor. Herhangi bir sıvıyı ayakta içtiğimizde doğrudan onikiparmak bağırsağına, oturarak içtiğimizde ise önce mideye daha sonra onikiparmak bağırsağına gider. Sıvıların önce mideye gitmesi daha sağlıklı; çünkü mide asidi sayesinde sıvının içinde bulunan mikroplar ölüyor. Böylelikle birçok hastalıktan korunmuş oluyoruz. Suyun üç yudumda içilmesi ile ilgili hadisin hikmeti de; suyun yavaş içildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu yer tarafından emilmesinden kaynaklanıyor. Hızlı içildiğinde ise vücutta gereken vazifesini yapamıyor.
  • Dolu bardağı taşıran bir damla sudur.
  • Her şey sudan gelir, tekrar suya döner.Thales
  • Ateşle barut bir yerde bir arada durmaz. Su ateş ile barutun bir araya gelmesiyle oluşmuştur. İki Hidrojen ve oksijen.
  • Dalga formu suyun yüzey kıpırtısıdır.
  • Su ve şelale sesi ferahlık kaynağıdır. Geçmişte Anadolu'da bahçelerde, ev içlerinde su eserlerine yer verilirdi.
  • İnsanı yaşatan su ve havadır. Suyu taze taze içmeli, bekleyen suyu içmemeli. Su evde  kuzey rüzgârlarını alan yerde, cephede saklanılması tercih edilmelidir.  Hacı Hafız Mustafa Söylemez
  • Su kullanımı kalkınmanın ve yaşamın gereğidir, fakat israf edilmemelidir. İsraf etmemek kazanmaktır.
  • İlk ömrümüzü anne karnında aynen balık gibi su içerisinde geçiririz. En mutlu anlarımız su içinde geçer ve su içinde rahatlarız. Bebekler iyi yüzme bilirler, asla boğulmazlar.
  • En güzel ve kaliteli su oksijeni bol iyi havalanmış ve taze sudur. Su buzdolabına konulacak, kristalleşecek ve buza dönüşmeye başladığında çıkarılarak altı saat içerisinde içilecek. Böylelikle bol oksijenli su elde edilmiş olur.
  • Su içinde taşıdığı enerji ile insanlara, canlılara mutluluk, arınma getirir, düşünce yönetimine destek vererek, pozitif düşünmesini sağılar.
  • Bu gezegende bir mucize varsa o da kirlenmemiş sudur. Loran Eisely
  • Su doğanın yakıtıdır. Leonardo Da Vinci
  • Sudan, havadan ve topraktan aldığımız yaşam enerjisi insan eliyle üretilen enerjilerden çok daha önemlidir.
  • Bir nehir bulunduğu havzanın karnesidir. Alan Levere
  • Suyun değerini ancak kuyu/kaynaklar kuruduğunda anlarız. Benjamin Franklin
  • Medeniyet insanoğluyla su arasında bitmeyen bir diyalogdur. Paolo Lugari
  • Hastalıklara karşı önleyici hekimlik olarak ‘dengeli beslenmek' bir moda deyim olmasına rağmen, “dengeli sulanmak” veya “dengeli tuzlanmak” gibi kavramlar da önemlidir. Dengeli sulanmak dengeli tuzlanmaya bağlıdır. Vücudun ağaç gibi kuruyup solmaması, için dengeli bir şekilde sulanması gerekir.
  • İnkar edenler, gökler ve yer yapışıkken onları ayırdığımızı ve bütün canlıları sudan yarattığımızı bilmezler mi? Ayet-i Kerime Enbiya, 30
  • Hayatı olan her şeyi (tüm canlıları) sudan yarattık. Ayet-i Kerime Enbiya 21/30
  • Köprüyü suya göre inşa etmek gerekir.
  • Tatlı suyun başı, kalabalık olur. Hz. Mevlana (ks)
  • Su çok iyi bir hizmetkâr ama zalim bir efendidir. C.G. D. Roberts
  • En asil element Su'dur. Pindar
  • Su tüketilmesi gereken bir meta değil, yaşam ihtiyacımızı tasarrufla karşılayacak bir nimettir. Ali Boğa
  • Kurbağalar yaşadıkları göldeki suyun tamamını içmez. Kızıldereli Ataszü
  • Pis su ile yıkanılmaz. Afrika Atasözü
  • Yaşamın kaynağı olan su bitkilerde, hayvanlarda, insanlarda velhasıl tüm canlı organizmalardaki temel girdidir.
  • Yeryüzünün en hayırlı suyu zemzemdir. Onda her türlü hastalığa şifa vardır. Hz. Muhammed (sav)
  • Cennet ırmaklarından bir ırmak olan zemzem yeryüzündeki en son kuruyacak olan sudur. Amerika'da yapılan test sonuçlarına göre dünyada içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan tek su zemzemdir. Yani mikrobik hastalıklara karşı etkili olan florürleri bandırmaktadır içinde. Almanya'daki kimyacılar ise normal bir su ile karıştırıldığında baskın gelip mayalanma özelliği ile bütününü zemzem suyuna çevirdiğini tespit etmişlerdir.
  • Su, her şeyi değiştirir, birçok şeyi eritir. Su hayattaki değişimin katalizörüdür.
  • Su, güçlü eritici ve çözücü özelliği ile vücuttaki asidik toksinlerin en uygun şekilde atılmasını sağlar. Su, kaslarımız, kalbimiz, dokularımız, tüm hücrelerimiz ve organlarımızın çalışmasını sağlayan, vücudumuzun dışını ve içini temizleyen, toksik maddeleri vücudumuzdan atan muhteşem bir sıvıdır.
  • Başka hiçbir içecek suyun yerini tutamaz ve suyun sahip olduğu harika özelliklere sahip değildir.
  • Su beyaz petrol olarak tanımlanabilir. Stratejik kaynak önceleri petrol iken, şu anda sudur.
  • Havuza giren su çıkan sudan az ise havuzun kuruması kaçınılmazdır.
  • Suya girmeden yüzme öğrenilemez.
  • Deniz suyu ile susuzluğumuzu gideremeyiz.
  • Su akar yolunu/yatağını bulur.
  • İnsanın tarih boyunca en yakın yol arkadaşıdır su.
  • İnsan dahil olmak üzere doğanın her zerresi, hayatta kalabilmek için göl, nehir, dere ve yer altı sularının bütünlüğüne yani sağlıklı bir su döngüsüne muhtaçtır.
  • Su testisi suyolunda kırılır. Atasözü
    • Temiz su akar, durgun su kokar.Türk Atasözü
  • Su durmayı sevmez.
  • Durgun su, pis koku yaymağa başlar. İran Atasözü
  • Durgun su, solucan yetiştirir. İtalyan Atasözü
  • Su yoksa hayat yoktur.
  • Su küçüğün, yol büyüğün.
  • Dibi görünmeyen sudan geçme.
  • Su bulanmayınca durulmaz.
  • Su uyur düşman uyumaz.
  • Taşıma su ile değirmen dönmez.
  • Dünya nüfusunun %40'ını oluşturan 80 ülkede ciddi su sıkıntıları yaşamaktadır.
  • Su kirliliği, insanların hastalanması ve ölümlerin nedenlerinden biridir. Günümüzde gelişmekte olan ülkelerde tüm hastalıkların %80'i ve ölümlerin üçte biri kirli sulardan kaynaklanmaktadır.
  • Temiz su için ilk şart tabiatta temiz olan suyu kirletmemektir.
  • Deniz suları bir taraftan pek çok canlıya yaşam alanı, memleketlik yaparken, diğer taraftan da kaldırma gücü sayesinde insan ve yük taşımacılıya insanların yollarını kısaltmakta, hayatını kolaylaştırmaktadır.
  • İnsan, bedeninin ihtiyacı olan suyu yeterince içer ve stres faktörlerinden uzak kalırsa, kısa zamanda yaşlanma hızı azalmaya başlar ve geri kalan hayatını çok daha zinde, dinamik ve sağlıklı geçirebilir. Dr. Recai Yahyaoğlu
  • Akşam yatarken alacağınız duş gecenizi, sabah alacağınız duş ise gündüzü daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır.
  • Sağlıklı fit, güzel bir vücut için günde en az 8 bardak su önerilmektedir. Metabolizmayı hızlandırıp yakma gücünü artıran su, tokluk hissi vererek fazla yemeyi de engelliyor.
  • Vücut kilosuna bağlı olmakla birlikte ortalama bir insan günde en az sekiz bardak 2-2,5 lt. su içmelidir.Öğlene kadar dört, öğleden sonra akşama kadar dört bardak su içilebilir. Günde ortalama 2500 ml. Kadar su kaybı olduğuna göre, su dengesinin sağlanması için bu miktarda suyun vücuda tekrar alınması gerekir. Öğlene kadar 1 litre su, öğle akşam arası 1,5 litre su, akşamdan yatış saatine kadar ortalama yarım litre su içilmesi metabolizma hızı ve yağ akımı için önemlidir.
  • En iyi su içme zamanları uyku öncesinde, uykudan kalkıldığında, yemeklerden yarım saat evvel yada bir saat sonra  ve öğünler arasındaki zamanlardır. Akşam yatmadan önce bolca su içerek yatan bir insan sabahleyin dinlenerek rahatlamış olarak kalkar.
  • Bir insan bir bardak su içtikten sonra, suyun vücut tarafından sindirim sistemi aracılığıyla tamamen absorbe edilmesi için yarım ila bir saatin geçmesi gerekir.
  • Acıkınca su içilmelidir.
  • Yemek yerken su içilmemelidir. Midenin yemeği Pankreastan gelen mide özsuyu ve yemeğin kendi suyu ile hazmetmesi lazımdır. Hazım işlemi yaklaşık bir saat sürer. Dolayısıyla yemekten bir saat önce ve yemekten bir saat sonra su içilmelidir. Bu davranışı edinmiş olmanız, sağlığınızda yapacağınız önemli bir dönüşümün başlangıcıdır. Dr. Recai Yahyaoğlu
  • Hazımsızlığa yol açmamak için yemek sırasında sıvı tüketmekten kaçınılmalıdır. Yemekten 1-2 saat sonra ise sıvı tüketiminizi mutlaka arttırın. Sindirimi kolaylaştıracak en güzel içecekler su, soda, bitki çayları gibi sindirimi yavaşlatmayan içeceklerdir. Sindirim ile açığa çıkan artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması için bolca su içmeye dikkat edin.
  • Banyodan önce içilecek bir bardak su tansiyona iyi gelir.
  • İçilecek suyun sıcaklığı vücut sıcaklığına yakın olmalıdır. Suyu sıcak olarak içmek,  kilo vermede faydalıdır. Vücudumuz içtiğimiz suyu normal vücut ısımız olan 36,5 dereceye metabolize eder.
  • Su ve besin kaynaklarının kısıtlı olduğu kaza ve doğal afet gibi tehlikeli durumlarda, suya öncelik verilmelidir.
  • Çay ve kahveden sonra bunu dengelemek için bol su içilmelidir.
  • Su, doğadaki her şeyin kaynağı olan temel maddedir. Thales
  • Su testisi suyolunda kırılır.
  • Ebru suya resim yapma sanatıdır.
  • Su küçüğün, yol büyüğündür.
  • Su yılının başlangıcı 1 Ekim'dir.
  • Nisan yağmuru koyunun sırtında et, tarlada ot yapar.
  • Mum, ağlayıp gözyaşı dökünce daha da aydın bir hâl alır. Ağaç dalı da, ağlayan bulutun bereketi ve güneşin harâretiyle yeşerir, tazelenir. Yâni bir meyvenin yetişmesi için harâret ve su gerekir. Hz. Mevlana (ks)
  • Su, bedenimiz içinde hücreler arası iletişimi sağlar. Niyeti hücrelere ulaştırır. Bedenimizin yüzde 75'i su olduğuna göre, bu maddenin görevini ne kadar rahat yapabildiğini anlıyoruz.
  • Dünya sudan ibarettir. Tales
  • Her şeyin aslı sudur. Tales
  • Her şey suyla hayatta kalır!. Goethe
  • Akan su, kir/yosun tutmaz. Amerikan Atasözü
  • Akan su, geri gelmez. Afgan Atasözü
  • Su, tersine akmaz.
  • Su ve toprak, insanlığın iki temel kaynağıdır.
  • Suyu dövmekle yağ çıkmaz.
  • Yüksek kalitede değerli suyun kaynağı Orman'dır. Bir ağaç yılda 50m3. temiz su üretir. Su miktarının önemli bir kısmı orman alanlarından üretilmektedir.
  • Ormanlar yurdun kalbi, akarsuların kan damarlarıdır. Su ve orman birbirlerinden ayrılmayan kardeştir. Ormanlar kaynakların suyunu sağlar, sular ormanları besler.
  • Ormanlar aynı zamanda, suyu havzalarda koruyan; dere ve pınarlar halinde yavaş yavaş serbest bırakan doğal barajlardır. Ormansızlaşma su havzalarına zarar vermektedir. Ülkemizde 104,5 milyar metre küp olarak tahmin edilen yıllık ekonomik olarak kullanılabilecek su miktarının 48,1 milyar metreküpü %46 orman alanlarından üretilmektedir.. Prof. Dr. Doğan Kantarcı
  • Yüksek kalitede değerli suyun ana kaynağı ormandır. Bir ağaç yılda 50 metre küp su üretir. Vester, f.1994
  • Derin olan kuyu değil, kısa olan iptir. Konfüçyus
  • Derin ırmak, sessiz akar. Azerbaycan Atasözü
  • Her su geçit vermez.
  • Hipokrat'a göreinsanların sağlığı bedenindeki çeşitli suların dengesine bağlıdır.
  • Her kazılan yerden su çıkmaz.
  • Delik kapta su durmaz.
  • Kalbur ile su taşınmaz.
  • Su, tanıyana ve kullanmayı bilene dost bir unsurdur. Goethe
  • Su içene yılan bile dokunmaz.
  • Keşke petrol yerine su bulunsaydı. Petrol insanları tembelleştirir, oysa su, onları çalışmaya teşvik eder. Libya Kralı idris
  • Su yaşamı korumak için gerekli olan şeylerden biridir, ama ona zarar vermek çok kolaydır. Çünkü toprak, güneş, rüzgâr tutuklanamaz, çalınamaz, yönü değiştirilemez. Suyu tutuklar, çalar, yönünü değiştirebilirsiniz. Suyun başına bunların hepsi gelebilir, öyleyse sulara dikkat ediniz, yasalarla yardımına koşunuz! Eflatun
  • Tüm içkiler arasında en iyisi sudur. Hint Atasözü
  • Susuz ağaç meyve vermez.
  • Doğada gıda ve su olmayınca da hayattaki hiçbir şeyin anlamı olmaz.
  • Su, hiçbir zaman ateşten korkmaz. Hz. Mevlana (ks)
  • Uzaktaki su yakındaki ateşi söndürmez.
  • Su uyur, düşman uyumaz.
  • Dökme su ile değirmen dönmez. Susuz değirmen dönmez. Fransız Atasözü
  • Suya düştüğümüz için değil, sudan çıkamadığımız için boğuluruz. Edwin Louis Cole
  • Küçük suda, büyük balık barınamaz/olmaz/yaşamaz.  Bulgar Atasözü
  • Su balıksız olur, balık susuz olmaz. Arif Nihat Asya
  • Binaların mimarisi iyi bile olsa suyu ve bitki örtüsü olmayan bir şehir ölüdür. M.V.Posokhin
  • Tatlı suyun başı kalabalık olur.Hz. Mevlana (ks)
  • Pek çok kültürde su sadece maddi değil manevi anlamda da arındırıcı olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle yüzmek, denize yakın olmak, duş almak öfkenin azalmasına, akıp gitmesine yardımcı olun.
  • Sular yükseldikçe balıklar karıncaları yer; sular çekilince karıncalar balıkları. Belirleyici sudur.
  • Eğer ırmakta su kalmamışsa, bu kanalın değil, kaynağın suçudur. St. Jerome
  • Kuyuda su kalmayınca onun kıymetini anlarız. Benjamin Franklin
  • Susamadan önce suyunuzu hazır edin.
  • Suya düştüğünüz için değil, sudan çıkamadığınız için boğulursunuz. Edxin Louis Cole
  • Nisan yağmuru mayıs çiçeği getirir. Kenya Atasözü
  • Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka üstüne sıçrar.
  • Bir damla su, denizde kurumaz.
  • Kalburla su taşınmaz.Türk Atasözü
  • Altı delik kapta su birikmez.
  • Suyun insanın duygularını değiştirme gücü vardır.
  • Dünyada hiçbir şey, su kadar yumuşak ve ince değildir.Fakat büyük kayalar gibi sert ve sabit şeyleri, hiçbir şey su kadar iyi bir şekilde eritip parçalayamaz. Lao- Tse
  • Çeşmenin başını tutan testisini doldurur.
  • Yetişkinlerde vücut ağırlığının yüzde 50-60'ını su oluşturur.Gençlerde artan bu oran, yaşlandıkça düşer. Normal zamanda doğmuş bebeklerin vücut ağırlıklarının yüzde 70'ini, erken doğmuş bebeklerde ise yüzde 80'ini su oluşturur. Yetişkinlere oranla çocuğun vücudundaki fazla su, hücreler arasında ve dolaşım sisteminde bulunur. Çocuklar yetişkinlere oranla vücutlarındaki suyu daha çabuk kaybederler. Kaybedilen suyun yerine konulmaması çocuğun yaşamını tehdit edebilir.
  • İnsan yaşam evreleri arasında en az suyu yaşlılık döneminde içer. İnsan beyni yaşlandıkça susuzluk sinyallerini gönderme oranı azalır, hatta tümüyle körelir. Oysa yaşlılık döneminde suyun yaşamsal önemi büyüktür.
  • Kasların yüzde 70'i sudur. Hareket için gerekli olan enerjinin oluşumu, suyun bu denli yoğun olduğu bir ortamda gerçekleşir. Su eksikliğinde kaslar tam verimli çalışamazlar. Bu durum sporcuların başarılarında önemli bir etkendir.
  • Müslümanlar üç şeyde ortaktırlar: Suda, otta ve ateşte. Hz. Muhammed (sav)
  • Öfke şeytandandır, şeytan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öfkelenince hemen kalkıp abdest alsın. Hz. Muhammed (sav)
  • Deryalar damlalardan oluşur.
  • İnsanı su, suyu orman besler.
  • Acı acıyı keser, su sancıyı.
  • İçtiğiniz su ayrı gitmeyen bir dost her zaman vardır.
  • Su ve Sevgi daima yukarıdan aşağıya akar.
  • Düzenli damlayan damla taşı aşındırır.
  • Herhangi bir mümin susamış birine su verirse Allah da o kimseyi kıyamet günü susuz bırakmaz. Hz. Muhammed (sav)
  • Ülkemizde sütün 2 katı daha fazla tüketilen gazlı içecekler, gizli susuzluğa yol açıyor. Gazlı içecekler idrar çıkışını artırır ve vücuttan su atılmasına sebep olur. Bu tür içecekleri içenlerin ağız ve dudakları ıslandığı için susuz kaldıklarını fark edemezler. Gazlı içecekler ayrıca vücutta asidik bir ortam oluşturmakta, midede yanma ve ağrıya yol açmaktadır. Gazlı içeceklerde bulunan asitin diş çürükleri, kemik erimesi ve kemik kırıklarına yol açmaktadır.
  • Çay, kahve ve gazlı içecekler diüretik etkiler göstermeleri nedeniyle suyun yerini tutamazlar.
  • Su aktıkça damlar.
  • Sadakanın en faziletlisi su teminidir. Hz. Muhammed (sav)
  • Kültürümüzde, geçmişimizde su talep edenden esirgenmez. Susayan bir insanın susuzluğunu gidermek sevapların en büyüklerinden sayılmıştır.
  • Akşam yatarken içilen bir bardak suyun kalp krizini önlediği tespit edilmiştir.
  • Solumakta olduğumuz havanın içinde de su vardır.  Havanın içinde su buharına “rutebet” (nem) denir. Rutubet “higrometre” denilen cihazla ölçülür. Nemin alt limiti olan %40-45 de olduğunda vücuttan buharlaşmayla su kaybı artar. Sıcak ve rutubet arttıkça, sıkça nefes alırız. Ayrıca nemli yerlerde terleme olur ancak ter bulurlaşmadığı için serinleme olmaz. Hususiyle bebekler, hastalar ve yaşlı insanlar sıcak ve nemli havalarda bunalırlar.
  • Gökten suyu ölçülü indirdik de, onu yerde durdurduk. Şüphesiz onu göstermeğe de kadiriz. Onunla, içinde yediğiniz birçok meyveler bulunan hurmalık ve üzüm bağları, Tur-i Sina'da yetişen, yiyenlere, yağ ve katık veren zeytin ağacını var ettik.Ayet-i Kerime Muminun 18,19
  • O, gökten su indirendir. Her bitkiyi onunla bitirdik, ondan bitirdiğimiz yeşilden –birbirine benzeyen ve benzemeyen- yığın yığın taneler, hurmaların tomurcuklarından sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar çıkardık. Ayet-i Kerime Enam, 99

RECEP ALİ TOPÇU      

ADELL Armatür ve Vana Fabrikaları A.Ş.|Yönetim Kurulu Başkanı| [email protected]

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adell Armatür, marka bilinirliğine odaklandı!
  • 13.01.2013 08:05

Adell Armatür, marka bilinirliğine odaklandı!

Temel ürün grupları olan aktüatör, solenoid vana ve patlaç valflerle sektörde ön ...

Su, İstanbul’un 100 koleksiyoneri arasında!
  • 11.06.2012 13:56

Su, İstanbul’un 100 koleksiyoneri arasında!

ADELL Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu “İstanb ...

Adell Armatür’e "Çevre Dostu Ürün" ödülü
  • 13.12.2011 11:43

Adell Armatür’e "Çevre Dostu Ürün" ödülü

İstanbul Sanayi Odası üretimde üretmiş olduğu çevre dostu banyo ve mutfak armatü ...